Põhjata pirukates on mõnikord hea ära kasutada külmiku jääke, koostisosadega saab siin paindlik olla ja lisada köögiviljadena täpselt seda, mis kodus olemas on. Lisaks meeldib mulle selliste pirukate puhul nende lihtsus, valmib kiirelt ja kerge vaevaga, kuid maitseb ülihästi.
Arhiiv Soolane
Lõhe-kodujuustu quiche
See maitsekas ja juustune lõhe quiche on ideaalne viis eelmisel päeval järelejäänud ahjulõhe ära kasutamiseks. Lisaks on see täielikult nisuvaba, põhjas kasutasin kaera- ja rukkijahu ja täidisesse võib igaüks lisada just enda maitse järgi köögivilju.
Läätsekotletid basiilikuga
Kuumad suveilmad tekitasid isu salatite ja kergemate toitude järele. Nii tekkis idee valmistada midagi taimset, kuid toitvat ja läätsed on selleks hea valik. Karri ja kurkum muudavad kotletid parajalt vürtsikaks ja sobivad läätsedega hästi kokku. Kogusest piisab neljale inimesele.
Kikerherne määre päikesekuivatatud tomatitega
Aeg-ajalt meeldib mulle taimseid ja kergemaid toite nautida. Eriti armastan ma kikerherneid. Võileivamäärdena saab neist koos päikesekuivatatud tomatitega ideaalse koosluse ning mis veel parem, see valmib imelihtsalt.
Kukeseenepirukad
Saime seekord metsast nii palju kukeseeni, et klassikalisest kukeseenekastmest jäi seeni veel ülegi. Täpselt paras kogus selleks, et valmistada need mõnusalt krõbedad lehttaignapirukad, mis võitsid küll iga sööja südame.
Tuunikalapirukas seente ja köögiviljadega
Lahtised pirukad on ühed mu lemmikutest, kui räägime soolastest küpsetistest. Täidise saab kohandada vastavalt enda maitsele ja valida koostisosadeks endale meelepärased ained. Seekord sai täidiseks tuunikala koos köögiviljadega, mille osas võib improviseerida ja kasutada ka endale meelepäraseid köögivilju.
Mitmevilja ciabatta seemnetega
Mõnusalt krõbeda koorikuga ja pehme sisuga ciabatta maitseb hästi maitsevõiga ning on parim värskena. Baasretsepti sain Nami-Nami lehelt, tegin mõned kohandused ja siit tuleb minu vesioon.
Suvikõrvitsa plaadipirukas
Kuna aed uputab juba suvikõrvitsatest, valmis seekord midagi hooajalist. Suvikõrvitsast saab ideaalse mahlase plaadipiruka. Kuna tegemist on põhjata pirukaga, on selle valmistamine ääretult lihtne, vaja vaid koostisosad tükeldada, kokku segada ja ahju visata.
Nisuvaba köögiviljapirukas
See maitsev köögiviljapirukas on üheaegselt nii rammus kui ka kerge tänu nisuvabale põhjale. Juust annab rammusat maitsekust ja köögiviljad mahlasust. Inspiratsiooni sain Loodusväe kodulehe retseptide hulgast, teieni toon enda kohandatud versiooni.
Spinati-fetajuustu pirukad
Lehttaigen võimaldab alati midagi kiirelt ahju visata, kui aega ei ole raisata. Seetõttu on mul sügavkülmas varu enamasti olemas. Feta juustust ja spinatist saab maitsva täidise, mis sobib krõbeda lehttaigna vahele ideaalselt. Ning mis on eriti positiivne – vaja läheb vaid 4 koostisosa!
Kukeseene-lehttaignapirukas
Mahlane kukeseenetäidis krõbedal lehttaigna põhjal – täiuslik kooslus!
Spinatipirukad
Mahlased lehttaigna pirukad, mille sisuks on spinat ja ürtidega toorjuust.
Täidetud suvikõrvits ehk kabatšokk
Kui tahaks midagi kiiret ja tervislikku, on täidetud kabatšokk väga hea variant. Vürtsikas seene-köögiviljatäidis ja mahe mozzarella on fantastiline kooslus ja kabatšoki lootsikute sees näeb kogu eine ka stiilne välja!
Falafelid ehk kikerherne-oa kotletid
Oad ja herned on suurepärased valguallikad! Seetõttu on tore need millegi maitsva sisse n.ö ära peita ja keha saab jälle hulga vajalikke aineid kätte.
Suvikõrvitsa-spinatikotletid juustuga
Kotletid ei pea alati olema lihast, ka köögiviljadest võib vahelduseks ääretult maitsvad kotletid valmis küpsetada.
Maitsekas kartulivorm
Midagi maitsvat köögiviljadest – lihtne kartulivorm krõbeda juustukattega.
Krõbedad lehttaigna ruudud
Midagi kiiret ja lihtsat nendeks hetkedeks, kui ukse taga on ootamatud külalised ja midagi on vaja kiirelt ahju visata.
Brokkoli-šampinjoni quiche
Brokkoli on ülimalt tervislik. Kelle jaoks see muidu just lemmikute nimekirjas ei ole, siis quiche’i sees koos juustu ja seentega on see just parajalt mahe ning lõpptulemus on tõesti maitsev.