Arhiiv Soolane

Kana-kodujuustu pirukas

Põhjata pirukates on mõnikord hea ära kasutada külmiku jääke, koostisosadega saab siin paindlik olla ja lisada köögiviljadena täpselt seda, mis kodus olemas on. Lisaks meeldib mulle selliste pirukate puhul nende lihtsus, valmib kiirelt ja kerge vaevaga, kuid maitseb ülihästi.

Loe edasi

Lõhe-kodujuustu quiche

See maitsekas ja juustune lõhe quiche on ideaalne viis eelmisel päeval järelejäänud ahjulõhe ära kasutamiseks. Lisaks on see täielikult nisuvaba, põhjas kasutasin kaera- ja rukkijahu ja täidisesse võib igaüks lisada just enda maitse järgi köögivilju.

Loe edasi

Läätsekotletid basiilikuga

Kuumad suveilmad tekitasid isu salatite ja kergemate toitude järele. Nii tekkis idee valmistada midagi taimset, kuid toitvat ja läätsed on selleks hea valik. Karri ja kurkum muudavad kotletid parajalt vürtsikaks ja sobivad läätsedega hästi kokku. Kogusest piisab neljale inimesele.

Loe edasi

Kukeseenepirukad

Saime seekord metsast nii palju kukeseeni, et klassikalisest kukeseenekastmest jäi seeni veel ülegi. Täpselt paras kogus selleks, et valmistada need mõnusalt krõbedad lehttaignapirukad, mis võitsid küll iga sööja südame.

Loe edasi

Suvikõrvitsa plaadipirukas

Kuna aed uputab juba suvikõrvitsatest, valmis seekord midagi hooajalist. Suvikõrvitsast saab ideaalse mahlase plaadipiruka. Kuna tegemist on põhjata pirukaga, on selle valmistamine ääretult lihtne, vaja vaid koostisosad tükeldada, kokku segada ja ahju visata.

Loe edasi

Spinati-fetajuustu pirukad

Lehttaigen võimaldab alati midagi kiirelt ahju visata, kui aega ei ole raisata. Seetõttu on mul sügavkülmas varu enamasti olemas. Feta juustust ja spinatist saab maitsva täidise, mis sobib krõbeda lehttaigna vahele ideaalselt. Ning mis on eriti positiivne – vaja läheb vaid 4 koostisosa!

Loe edasi