Maitsekas kartulivorm

KategooriaRaskusasteKeskmine

Midagi maitsvat köögiviljadest - lihtne kartulivorm krõbeda juustukattega.

Kogus2 portsjonit

Ettevalmistusaeg20 minutitKüpsetusaeg50 minutitAeg kokku1 tund 10 minutit

Koostisosad
 4 keskmist kartulit
 1 sibul
 1 -2 küüslaugu küünt
 200 g šampinjone
 1 tomat
 150 g kodujuustu (ideaalis maitserohelisega)
 1 muna
 100 ml piima
 peotäis spinatit
 100 g riivjuustu

1

Kasutasin väikest, 11x25 cm suurust vormi. Suurema vormi jaoks tuleb retseptis kogused korrutada 2 või 3-ga.

2

Koori ja viiluta kartulid ning aseta pooled neist võiga määritud vormi põhjale. Vala kartulitele kodujuust.

3

Prae tükeldatud sibul, küüslauk ja viilutatud šampinjonid õrnalt pruunikaks. Aseta kodujuustule ning nende peale omakorda viilutatud tomat, maitseained (sool, pipar ja ürdid või mõni muu meelepärane maitseaine) ja pool riivitud juustust.

4

Kogu selle täidise peale aseta nüüd ülejäänud viilutatud kartulid. Puista kartulitele tükeldatud spinat ja ülejäänud riivjuust.

5

Sega omavahel muna ja piim ning vala kogu vorm seguga üle. Küpseta 200-kraadises ahjus 50 minutit kuni tund, kuni vorm on pealt kuldpruun. Serveeri soojalt.

Koostisosad

Koostisosad
 4 keskmist kartulit
 1 sibul
 1 -2 küüslaugu küünt
 200 g šampinjone
 1 tomat
 150 g kodujuustu (ideaalis maitserohelisega)
 1 muna
 100 ml piima
 peotäis spinatit
 100 g riivjuustu

Juhised

1

Kasutasin väikest, 11x25 cm suurust vormi. Suurema vormi jaoks tuleb retseptis kogused korrutada 2 või 3-ga.

2

Koori ja viiluta kartulid ning aseta pooled neist võiga määritud vormi põhjale. Vala kartulitele kodujuust.

3

Prae tükeldatud sibul, küüslauk ja viilutatud šampinjonid õrnalt pruunikaks. Aseta kodujuustule ning nende peale omakorda viilutatud tomat, maitseained (sool, pipar ja ürdid või mõni muu meelepärane maitseaine) ja pool riivitud juustust.

4

Kogu selle täidise peale aseta nüüd ülejäänud viilutatud kartulid. Puista kartulitele tükeldatud spinat ja ülejäänud riivjuust.

5

Sega omavahel muna ja piim ning vala kogu vorm seguga üle. Küpseta 200-kraadises ahjus 50 minutit kuni tund, kuni vorm on pealt kuldpruun. Serveeri soojalt.

Maitsekas kartulivorm

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga