Midagi maitsvat köögiviljadest - lihtne kartulivorm krõbeda juustukattega.
Kasutasin väikest, 11x25 cm suurust vormi. Suurema vormi jaoks tuleb retseptis kogused korrutada 2 või 3-ga.
Koori ja viiluta kartulid ning aseta pooled neist võiga määritud vormi põhjale. Vala kartulitele kodujuust.
Prae tükeldatud sibul, küüslauk ja viilutatud šampinjonid õrnalt pruunikaks. Aseta kodujuustule ning nende peale omakorda viilutatud tomat, maitseained (sool, pipar ja ürdid või mõni muu meelepärane maitseaine) ja pool riivitud juustust.
Kogu selle täidise peale aseta nüüd ülejäänud viilutatud kartulid. Puista kartulitele tükeldatud spinat ja ülejäänud riivjuust.
Sega omavahel muna ja piim ning vala kogu vorm seguga üle. Küpseta 200-kraadises ahjus 50 minutit kuni tund, kuni vorm on pealt kuldpruun. Serveeri soojalt.
Koostisosad
Juhised
Kasutasin väikest, 11x25 cm suurust vormi. Suurema vormi jaoks tuleb retseptis kogused korrutada 2 või 3-ga.
Koori ja viiluta kartulid ning aseta pooled neist võiga määritud vormi põhjale. Vala kartulitele kodujuust.
Prae tükeldatud sibul, küüslauk ja viilutatud šampinjonid õrnalt pruunikaks. Aseta kodujuustule ning nende peale omakorda viilutatud tomat, maitseained (sool, pipar ja ürdid või mõni muu meelepärane maitseaine) ja pool riivitud juustust.
Kogu selle täidise peale aseta nüüd ülejäänud viilutatud kartulid. Puista kartulitele tükeldatud spinat ja ülejäänud riivjuust.
Sega omavahel muna ja piim ning vala kogu vorm seguga üle. Küpseta 200-kraadises ahjus 50 minutit kuni tund, kuni vorm on pealt kuldpruun. Serveeri soojalt.