Nisuvaba köögiviljapirukas

Kategooria, RaskusasteKeskmine

See maitsev köögiviljapirukas on üheaegselt nii rammus kui ka kerge tänu nisuvabale põhjale. Juust annab rammusat maitsekust ja köögiviljad mahlasust. Inspiratsiooni sain Loodusväe kodulehe retseptide hulgast, teieni toon enda kohandatud versiooni.


Kogus10 portsjonit

Ettevalmistusaeg25 minutitKüpsetusaeg45 minutitAeg kokku1 tund 10 minutit

Põhi
 100 g võid
 200 g kaerajahu
 1 muna
 veidi soola
Täidis
 300 g brokkolit
 1 sibul
 150 g kirsstomateid
 2 muna
 200 ml 10%-list koort
 150 g riivjuustu
 maitse järgi soola, pipart (soovi korral ürte)

1

Pirukapõhja valmistamiseks sega omavahel sulatatud või, kaerajahu, sool ja muna, kuni moodustub ühtlane taigen. Reguleeri kaerajahu kogust nii, et taigen ei jääks liiga pehme ega ka liiga kuiv, vajadusel lisa veidi jahu juurde. Suru taigen 24 cm läbimõõduga vormi põhja ja külgedele ning küpseta pirukapõhja 180-kraadises ahjus 15 minutit.

2

Samal ajal valmista täidis. Selleks keeda brokkoli pehmeks ning prae tükeldatud sibul õrnalt pruunikaks. Kui mõlemad valmis, sega need omavahel ja vala ühtlaselt eelküpsetatud pirukapõhjale. Lõika kirsstomatid pooleks ja lao need kõige peale. Seejärel sega omavahel munad, koor ja riivjuust, lisa maitse järgi soola, pipart ja muid maitseaineid ning vala kogu pirukas seguga ühtlaselt üle. Jälgi, et ka riivjuust jaotuks ühtlaselt.

3

Küpseta pirukat 180-kraadises ahjus umbes 30 minutit. Lase enne serveerimist veidi jahtuda. Pirukas on maitsev nii soojalt kui ka külmalt.

Koostisosad

Põhi
 100 g võid
 200 g kaerajahu
 1 muna
 veidi soola
Täidis
 300 g brokkolit
 1 sibul
 150 g kirsstomateid
 2 muna
 200 ml 10%-list koort
 150 g riivjuustu
 maitse järgi soola, pipart (soovi korral ürte)

Juhised

1

Pirukapõhja valmistamiseks sega omavahel sulatatud või, kaerajahu, sool ja muna, kuni moodustub ühtlane taigen. Reguleeri kaerajahu kogust nii, et taigen ei jääks liiga pehme ega ka liiga kuiv, vajadusel lisa veidi jahu juurde. Suru taigen 24 cm läbimõõduga vormi põhja ja külgedele ning küpseta pirukapõhja 180-kraadises ahjus 15 minutit.

2

Samal ajal valmista täidis. Selleks keeda brokkoli pehmeks ning prae tükeldatud sibul õrnalt pruunikaks. Kui mõlemad valmis, sega need omavahel ja vala ühtlaselt eelküpsetatud pirukapõhjale. Lõika kirsstomatid pooleks ja lao need kõige peale. Seejärel sega omavahel munad, koor ja riivjuust, lisa maitse järgi soola, pipart ja muid maitseaineid ning vala kogu pirukas seguga ühtlaselt üle. Jälgi, et ka riivjuust jaotuks ühtlaselt.

3

Küpseta pirukat 180-kraadises ahjus umbes 30 minutit. Lase enne serveerimist veidi jahtuda. Pirukas on maitsev nii soojalt kui ka külmalt.

Nisuvaba köögiviljapirukas

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga