See maitsev köögiviljapirukas on üheaegselt nii rammus kui ka kerge tänu nisuvabale põhjale. Juust annab rammusat maitsekust ja köögiviljad mahlasust. Inspiratsiooni sain Loodusväe kodulehe retseptide hulgast, teieni toon enda kohandatud versiooni.
Pirukapõhja valmistamiseks sega omavahel sulatatud või, kaerajahu, sool ja muna, kuni moodustub ühtlane taigen. Reguleeri kaerajahu kogust nii, et taigen ei jääks liiga pehme ega ka liiga kuiv, vajadusel lisa veidi jahu juurde. Suru taigen 24 cm läbimõõduga vormi põhja ja külgedele ning küpseta pirukapõhja 180-kraadises ahjus 15 minutit.
Samal ajal valmista täidis. Selleks keeda brokkoli pehmeks ning prae tükeldatud sibul õrnalt pruunikaks. Kui mõlemad valmis, sega need omavahel ja vala ühtlaselt eelküpsetatud pirukapõhjale. Lõika kirsstomatid pooleks ja lao need kõige peale. Seejärel sega omavahel munad, koor ja riivjuust, lisa maitse järgi soola, pipart ja muid maitseaineid ning vala kogu pirukas seguga ühtlaselt üle. Jälgi, et ka riivjuust jaotuks ühtlaselt.
Küpseta pirukat 180-kraadises ahjus umbes 30 minutit. Lase enne serveerimist veidi jahtuda. Pirukas on maitsev nii soojalt kui ka külmalt.
Koostisosad
Juhised
Pirukapõhja valmistamiseks sega omavahel sulatatud või, kaerajahu, sool ja muna, kuni moodustub ühtlane taigen. Reguleeri kaerajahu kogust nii, et taigen ei jääks liiga pehme ega ka liiga kuiv, vajadusel lisa veidi jahu juurde. Suru taigen 24 cm läbimõõduga vormi põhja ja külgedele ning küpseta pirukapõhja 180-kraadises ahjus 15 minutit.
Samal ajal valmista täidis. Selleks keeda brokkoli pehmeks ning prae tükeldatud sibul õrnalt pruunikaks. Kui mõlemad valmis, sega need omavahel ja vala ühtlaselt eelküpsetatud pirukapõhjale. Lõika kirsstomatid pooleks ja lao need kõige peale. Seejärel sega omavahel munad, koor ja riivjuust, lisa maitse järgi soola, pipart ja muid maitseaineid ning vala kogu pirukas seguga ühtlaselt üle. Jälgi, et ka riivjuust jaotuks ühtlaselt.
Küpseta pirukat 180-kraadises ahjus umbes 30 minutit. Lase enne serveerimist veidi jahtuda. Pirukas on maitsev nii soojalt kui ka külmalt.