Krõbe kakao-mustsõstrakook

KategooriaRaskusasteKeskmine

Kergelt mõrkjas mari sobib hästi kohupiima ja kakaoga. Kook on väljast mõnusalt krõbe ja seest mahlane, ülimalt maitsev lõpptulemus.

Ettevalmistusaeg25 minutitKüpsetusaeg35 minutitAeg kokku1 tund
Põhi
 100 g võid
 65 g suhkrut
 150 g jahu
 2 spl kakaod
Täidis
 2 muna
 400 g kohupiima
 100 g suhkrut
 2 spl jahu
 150 g (kuni 200 g) mustsõstraid
1

Sega omavahel kakao ja jahu. Näpi või koos jahu, kakao ja suhkruga ühtlaseks massiks. Suru 2/3 massist 20 cm läbimõõduga koogivormi põhjale, ülejäänu jääb katteks.

2

Seejärel sega/vahusta munad suhkruga, sega juurde kohupiim, seejärel jahu ning viimasena mustsõstrad (kogus vastavalt sellele, kui kanget sõstramaitset soovid). Kui kohupiim on pigem kuivemat sorti, lisa hapukoort veidi rohkem, et segu jääks mõnusalt kreemjas.

3

Vala segu põhjale ning puista peale ülejäänud puru. Küpseta 180-kraadises ahjus 35 minutit. Lase koogil täielikult jahtuda, parimad maitsed tulevad esile just külmana.

Koostisosad

Põhi
 100 g võid
 65 g suhkrut
 150 g jahu
 2 spl kakaod
Täidis
 2 muna
 400 g kohupiima
 100 g suhkrut
 2 spl jahu
 150 g (kuni 200 g) mustsõstraid

Juhised

1

Sega omavahel kakao ja jahu. Näpi või koos jahu, kakao ja suhkruga ühtlaseks massiks. Suru 2/3 massist 20 cm läbimõõduga koogivormi põhjale, ülejäänu jääb katteks.

2

Seejärel sega/vahusta munad suhkruga, sega juurde kohupiim, seejärel jahu ning viimasena mustsõstrad (kogus vastavalt sellele, kui kanget sõstramaitset soovid). Kui kohupiim on pigem kuivemat sorti, lisa hapukoort veidi rohkem, et segu jääks mõnusalt kreemjas.

3

Vala segu põhjale ning puista peale ülejäänud puru. Küpseta 180-kraadises ahjus 35 minutit. Lase koogil täielikult jahtuda, parimad maitsed tulevad esile just külmana.

Notes

Krõbe kakao-mustsõstrakook

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga