Kergelt mõrkjas mari sobib hästi kohupiima ja kakaoga. Kook on väljast mõnusalt krõbe ja seest mahlane, ülimalt maitsev lõpptulemus.
Sega omavahel kakao ja jahu. Näpi või koos jahu, kakao ja suhkruga ühtlaseks massiks. Suru 2/3 massist 20 cm läbimõõduga koogivormi põhjale, ülejäänu jääb katteks.
Seejärel sega/vahusta munad suhkruga, sega juurde kohupiim, seejärel jahu ning viimasena mustsõstrad (kogus vastavalt sellele, kui kanget sõstramaitset soovid). Kui kohupiim on pigem kuivemat sorti, lisa hapukoort veidi rohkem, et segu jääks mõnusalt kreemjas.
Vala segu põhjale ning puista peale ülejäänud puru. Küpseta 180-kraadises ahjus 35 minutit. Lase koogil täielikult jahtuda, parimad maitsed tulevad esile just külmana.
Koostisosad
Juhised
Sega omavahel kakao ja jahu. Näpi või koos jahu, kakao ja suhkruga ühtlaseks massiks. Suru 2/3 massist 20 cm läbimõõduga koogivormi põhjale, ülejäänu jääb katteks.
Seejärel sega/vahusta munad suhkruga, sega juurde kohupiim, seejärel jahu ning viimasena mustsõstrad (kogus vastavalt sellele, kui kanget sõstramaitset soovid). Kui kohupiim on pigem kuivemat sorti, lisa hapukoort veidi rohkem, et segu jääks mõnusalt kreemjas.
Vala segu põhjale ning puista peale ülejäänud puru. Küpseta 180-kraadises ahjus 35 minutit. Lase koogil täielikult jahtuda, parimad maitsed tulevad esile just külmana.