Spinati-fetajuustu pirukad

KategooriaRaskusasteAlgaja

Lehttaigen võimaldab alati midagi kiirelt ahju visata, kui aega ei ole raisata. Seetõttu on mul sügavkülmas varu enamasti olemas. Feta juustust ja spinatist saab maitsva täidise, mis sobib krõbeda lehttaigna vahele ideaalselt. Ning mis on eriti positiivne - vaja läheb vaid 4 koostisosa!


Kogus12 portsjonit

Ettevalmistusaeg20 minutitKüpsetusaeg25 minutitAeg kokku45 minutit

Koostisosad
 500 g lehttaigent (tavalist või pärmiga)
 75 g külmutatud spinatit
 150 g feta juustu
 2 muna (1 täidisesse, 1 pirukate määrimiseks)

1

Enne pirukatega alustamist võta külmutatud spinat ja lehttaigen toatemperatuurile sulama. Eemalda spinati sulamisel tekkinud vesi, et seda täidisesse mitte lisada. Täidise valmistamiseks sega omavahel spinat (külmutatud spinat on enamasti juba peeneks hakitud), lahti klopitud muna ja peeneks murendatud feta juust. Kvaliteetne feta juust ise on juba piisavalt soolane, et pirukaid maitsestada, kuid olenevalt feta juustust, mida kasutad, võid lisada vajadusel soola.

2

Lõika lehttaigen meelepärase suurusega ristkülikukujulisteks tükkideks (500-st grammist sain kokku 12 ristkülikut). Kui soovid suuremat kogust või suuremaid pirukaid, võid lehttaigent veidi lahti rullida. Aseta iga ristküliku keskele umbes 2 tl täidist, voldi lehttaigen kokku ja suru kahvli abil servad tugevalt kinni. Tee noaga iga piruka keskele täkked ja määri lahtiklopitud munaga, et saada läikivam tulemus.

3

Aseta pirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus 15-25 minutit, kuni need on kuldpruunid. Lase enne serveerimist veidi jahtuda. Pirukad on maitsvad nii soojalt kui ka jahtunult.

Koostisosad

Koostisosad
 500 g lehttaigent (tavalist või pärmiga)
 75 g külmutatud spinatit
 150 g feta juustu
 2 muna (1 täidisesse, 1 pirukate määrimiseks)

Juhised

1

Enne pirukatega alustamist võta külmutatud spinat ja lehttaigen toatemperatuurile sulama. Eemalda spinati sulamisel tekkinud vesi, et seda täidisesse mitte lisada. Täidise valmistamiseks sega omavahel spinat (külmutatud spinat on enamasti juba peeneks hakitud), lahti klopitud muna ja peeneks murendatud feta juust. Kvaliteetne feta juust ise on juba piisavalt soolane, et pirukaid maitsestada, kuid olenevalt feta juustust, mida kasutad, võid lisada vajadusel soola.

2

Lõika lehttaigen meelepärase suurusega ristkülikukujulisteks tükkideks (500-st grammist sain kokku 12 ristkülikut). Kui soovid suuremat kogust või suuremaid pirukaid, võid lehttaigent veidi lahti rullida. Aseta iga ristküliku keskele umbes 2 tl täidist, voldi lehttaigen kokku ja suru kahvli abil servad tugevalt kinni. Tee noaga iga piruka keskele täkked ja määri lahtiklopitud munaga, et saada läikivam tulemus.

3

Aseta pirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus 15-25 minutit, kuni need on kuldpruunid. Lase enne serveerimist veidi jahtuda. Pirukad on maitsvad nii soojalt kui ka jahtunult.

Spinati-fetajuustu pirukad

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga