Õuna-toorjuustukook

KategooriaRaskusasteKeskmine

Suvine melu on läbi saanud ja praegusel õunahooajal tuli tuhin üle pika aja midagi küpsetada. Seekord tuleb siit üks siidine toorjuustukook kaneelise õunakattega. Õunakate sellel koogil muudab selle nii eriliselt maitsekaks ja mahlaseks ning loob koju juba kerget sügisehõngu.


Ettevalmistusaeg20 minutitKüpsetusaeg40 minutitAeg kokku1 tund
Koogipõhi
 200 g Digestive küpsiseid
 100 g võid
Täidis
 400 g toorjuustu
 2 muna
 100 g suhkrut
Õunakate
 3 keskmise suurusega õuna
 35 g võid
 30 g suhkrut
 1 tl kaneeli
1

Koogipõhja valmistamiseks purusta küpsised, sega sulatatud võiga ja suru küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja. 

2

Seejärel vahusta munad suhkruga. Lisa toorjuust ja vahusta veelkord kergelt läbi. Vala täidis koogipõhjale ja küpseta 180-kraadises pöördõhuga ahjus 40 minutit.

3

Õunakate valmista alles enne serveerimist. Koori ja tükelda õunad kuubikuteks. Kuumuta pannil või, sega juurde suhkur ja kaneel, sega ühtlaseks ja viimasena lisa õunakuubikud. Kuumuta õunakuubikuid suhkru-võisegus umbes 10 minutit, jahuta ja vala koogile. 

Koostisosad

Koogipõhi
 200 g Digestive küpsiseid
 100 g võid
Täidis
 400 g toorjuustu
 2 muna
 100 g suhkrut
Õunakate
 3 keskmise suurusega õuna
 35 g võid
 30 g suhkrut
 1 tl kaneeli

Juhised

1

Koogipõhja valmistamiseks purusta küpsised, sega sulatatud võiga ja suru küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja. 

2

Seejärel vahusta munad suhkruga. Lisa toorjuust ja vahusta veelkord kergelt läbi. Vala täidis koogipõhjale ja küpseta 180-kraadises pöördõhuga ahjus 40 minutit.

3

Õunakate valmista alles enne serveerimist. Koori ja tükelda õunad kuubikuteks. Kuumuta pannil või, sega juurde suhkur ja kaneel, sega ühtlaseks ja viimasena lisa õunakuubikud. Kuumuta õunakuubikuid suhkru-võisegus umbes 10 minutit, jahuta ja vala koogile. 

Notes

Õuna-toorjuustukook

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga