Saime seekord metsast nii palju kukeseeni, et klassikalisest kukeseenekastmest jäi seeni veel ülegi. Täpselt paras kogus selleks, et valmistada need mõnusalt krõbedad lehttaignapirukad, mis võitsid küll iga sööja südame.
Kuni külmutatud lehttaigen veidi sulab, prae puhastatud kukeseened võis, kuni tekkinud vesi on aurustunud ja kukeseened parajalt pruunistunud.
Täidise valmistamiseks sega muna hapukoore, riivjuustu, soola, pipra ja hakitud tilliga. Kui lehttaigen on veidi pehmeks sulanud, lõika see ruutudeks. Tee iga ruudu kahele vastasnurgale noaga sisselõiked nii, et saad mõlema nurga servad üle keskosa vastasnurgale tõsta. Nii tekib lehtaignaruutudele kõrgem serv, et täidis ära ei valguks. Eelküpseta lehttaignaruute ilma täidiseta 200-kraadises ahjus 5 minutit.
Seejärel jaga praetud kukeseened igale pirukale ja vala peale täidis. Küpseta pirukaid 200-kraadises ahjus veel 25 minutit. Lase pirukatel enne serveerimist veidi jahtuda.
Koostisosad
Juhised
Kuni külmutatud lehttaigen veidi sulab, prae puhastatud kukeseened võis, kuni tekkinud vesi on aurustunud ja kukeseened parajalt pruunistunud.
Täidise valmistamiseks sega muna hapukoore, riivjuustu, soola, pipra ja hakitud tilliga. Kui lehttaigen on veidi pehmeks sulanud, lõika see ruutudeks. Tee iga ruudu kahele vastasnurgale noaga sisselõiked nii, et saad mõlema nurga servad üle keskosa vastasnurgale tõsta. Nii tekib lehtaignaruutudele kõrgem serv, et täidis ära ei valguks. Eelküpseta lehttaignaruute ilma täidiseta 200-kraadises ahjus 5 minutit.
Seejärel jaga praetud kukeseened igale pirukale ja vala peale täidis. Küpseta pirukaid 200-kraadises ahjus veel 25 minutit. Lase pirukatel enne serveerimist veidi jahtuda.