Arhiiv Suhkruvaba

Kõrvitsakarask

Külm aeg on kätte jõudnud ja aina enam tahaks soojendavaid küpsetisi, midagi, mida kohe ahjusoojana süüa. Karask on kõige maitsvam just peale ahjust välja võtmist, ise söön seda soojana koos rasvase võiga, mõnele maitseb meega. Kõrvits muudab karaski nii mõnusalt mahlaseks ning see on maitsev nii soolase kui magusa lisandiga.

Loe edasi

Tervislikud kaeraküpsised

Kaeraküpsiseid on hea küpsetada koos lastega või kaaluda koostisosad valmis ja lasta neil ise teha. Kuna eelistan mitte oma lastele liialt suhkrut anda, siis boonusena on need küpsised vabad valgest suhkrust ja nisust, kuid maitsevad sellegipoolest imehästi. Idee on pärit blogist jazzinokitchen.blogspot.com, kohandasin retsepti aga veidi tervislikumaks.

Loe edasi

Kodune pähkli-puuvilja müsli

Alates hetkest, kui avastasin enda jaoks ise tehtud müsli, ei ole ma seda enam poest ostnud. Ise tehes saab müslisse lisada just enda lemmik koostisosi, rääkimata sellest, et ise saab müsli seest ka suhkru välja jätta. Naudin seda kõige meelsamini maitsestamata jogurtiga!

Loe edasi

Nisuvabad banaani-kakaomuffinid

Need banaani-kakaomuffinid on nii mõnusalt mahlased ja tummised, et meenutavad isegi veidi browniet. Ometi on tegu pigem kehale kergemate muffinitega, sest neis ei ole grammigi nisujahu, võid ega valget suhkrut. Algse retsepti leidsin Loodusväe kodulehelt ning tegin enda maitse järgi ümber. Sain kokku 10 imemaitsvat muffinit.

Loe edasi

Nisu- ja suhkruvaba šokolaadikook

See patuvaba ahvatlus on vaba nisust, suhkrust ja isegi piimatoodetest ning on täiesti taimne. Algne retsept on pärit Ragne Värk raamatust “Paleo. Patuvabad koogid ja magustoidud”, tegin mõned muudatused ning kook kukkus välja üllatavalt magus ja rammus, nagu üks tõeline šokolaadikook.

Loe edasi

Chia-kookose banaanileib

Banaanileib on suurepärane vahepala siis, kui sooviks midagi magusat, kuid tervislikku. Kuna banaan ise on magus, ei ole vaja suhkrut tegelikult lisada (kuid soovitan sellegipoolest kasutada lisaks mõnda alternatiivi, näiteks mett, datleid või agaavisiirupit). Nisujahu asendasin kaerajahu ja kookoshelvestega ning või asendasin kookosõliga.

Loe edasi