Õuna-kohupiima purukook

KategooriaRaskusasteAlgaja

Lihtne ja klassikaline õunakook, mis sobib hästi sügisesse pühapäeva hommikusse.

Kogus8 portsjonit

Ettevalmistusaeg30 minutitKüpsetusaeg35 minutitAeg kokku1 tund 5 minutit

Põhi
 100 g võid
 200 g nisujahu
 80 g suhkrut
 1 tl küpsetuspulbrit
Täidis
 400 g kohupiima
 100 g suhkrut
 2 muna
 3 spl nisujahu
 200 g õunu
 1 tl kaneeli
 mandlilaaste

1

Alusta purutainaga. Selleks sega omavahel kuivained. Või lisamiseks on kõige lihtsam lõigata või esmalt kuubikuteks ja seejärel segada näppude abil kuivainetega kuni tekib purutaoline mass. Suru 2/3 purust 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja, ülejäänu jääb katteks.

2

Täidise jaoks sega/vahusta munad suhkruga, sega juurde kohupiim ning seejärel jahu. Vala segu põhjale. Koori ja tükelda õunad, sega kaneeli ja suhkruga ning lao üksteise kõrvale täidise sisse. Viimasena kata kook mandlilaastudega ja ülejäänud puruga.

3

Küpseta 200-kraadises ahjus 35-40 minutit (viimased 10 minutit enne välja võtmist ahju kõige alumises vahes, et põhi paremini küpseks). Kook on parim jahtunult, sest küpsetatud kohupiim tahab külmikus enne lahti lõikamist tahkuda ning maitsed tulevad külmana paremini esile.

Koostisosad

Põhi
 100 g võid
 200 g nisujahu
 80 g suhkrut
 1 tl küpsetuspulbrit
Täidis
 400 g kohupiima
 100 g suhkrut
 2 muna
 3 spl nisujahu
 200 g õunu
 1 tl kaneeli
 mandlilaaste

Juhised

1

Alusta purutainaga. Selleks sega omavahel kuivained. Või lisamiseks on kõige lihtsam lõigata või esmalt kuubikuteks ja seejärel segada näppude abil kuivainetega kuni tekib purutaoline mass. Suru 2/3 purust 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja, ülejäänu jääb katteks.

2

Täidise jaoks sega/vahusta munad suhkruga, sega juurde kohupiim ning seejärel jahu. Vala segu põhjale. Koori ja tükelda õunad, sega kaneeli ja suhkruga ning lao üksteise kõrvale täidise sisse. Viimasena kata kook mandlilaastudega ja ülejäänud puruga.

3

Küpseta 200-kraadises ahjus 35-40 minutit (viimased 10 minutit enne välja võtmist ahju kõige alumises vahes, et põhi paremini küpseks). Kook on parim jahtunult, sest küpsetatud kohupiim tahab külmikus enne lahti lõikamist tahkuda ning maitsed tulevad külmana paremini esile.

Õuna-kohupiima purukook

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga