Lihtne ja klassikaline õunakook sobib hästi sügisesse, mahlane täidis ja krõbe purukate on imeline kooslus.
Alusta purutainaga. Selleks sega omavahel kuivained. Või lisamiseks on kõige lihtsam lõigata või esmalt kuubikuteks ja seejärel segada näppude abil kuivainetega kuni tekib purutaoline mass. Suru 2/3 purust 20-22 cm läbimõõduga koogivormi põhja, ülejäänu jääb katteks.
Täidise jaoks sega/vahusta munad suhkruga, sega juurde kohupiim ning seejärel jahu. Vala segu põhjale. Koori ja tükelda õunad õhemateks viiludeks, sega kaneeli ja suhkruga ning lao üksteise kõrvale täidise sisse. Viimasena kata kook mandlilaastudega ja ülejäänud puruga.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40-45 minutit, sõltuvalt ahjust (viimased 10 minutit enne välja võtmist ahju kõige alumises vahes, et põhi paremini küpseks). Jälgi, et kook pealt kõrbema ei läheks. Kook on parim jahtunult, sest küpsetatud kohupiim tahab külmikus enne lahti lõikamist tahkuda ning maitsed tulevad külmana paremini esile.
Koostisosad
Juhised
Alusta purutainaga. Selleks sega omavahel kuivained. Või lisamiseks on kõige lihtsam lõigata või esmalt kuubikuteks ja seejärel segada näppude abil kuivainetega kuni tekib purutaoline mass. Suru 2/3 purust 20-22 cm läbimõõduga koogivormi põhja, ülejäänu jääb katteks.
Täidise jaoks sega/vahusta munad suhkruga, sega juurde kohupiim ning seejärel jahu. Vala segu põhjale. Koori ja tükelda õunad õhemateks viiludeks, sega kaneeli ja suhkruga ning lao üksteise kõrvale täidise sisse. Viimasena kata kook mandlilaastudega ja ülejäänud puruga.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40-45 minutit, sõltuvalt ahjust (viimased 10 minutit enne välja võtmist ahju kõige alumises vahes, et põhi paremini küpseks). Jälgi, et kook pealt kõrbema ei läheks. Kook on parim jahtunult, sest küpsetatud kohupiim tahab külmikus enne lahti lõikamist tahkuda ning maitsed tulevad külmana paremini esile.
Tere
Ma algajana küsiks, et mis oleks parim kohupiim õunakoogi sisse?
Tere! Ise kasutan kõige tihedamini Tere kohupiima. Kindlasti sobivad ka teised, lihtsalt oluline on kasutada just paki kohupiima, mitte näiteks kohupiimapastat, mis muudaks tekstuuri palju. 🙂