Õuna-kohupiima purukook

KategooriaRaskusasteAlgaja

Lihtne ja klassikaline õunakook sobib hästi sügisesse, mahlane täidis ja krõbe purukate on imeline kooslus. 


Ettevalmistusaeg30 minutitKüpsetusaeg45 minutitAeg kokku1 tund 15 minutit
Põhi
 100 g võid
 200 g nisujahu
 80 g suhkrut
 1 tl küpsetuspulbrit
Täidis
 400 g kohupiima
 100 g suhkrut
 2 muna
 3 spl nisujahu
 150 g õunu
 1 tl kaneeli
 mandlilaaste
1

Alusta purutainaga. Selleks sega omavahel kuivained. Või lisamiseks on kõige lihtsam lõigata või esmalt kuubikuteks ja seejärel segada näppude abil kuivainetega kuni tekib purutaoline mass. Suru 2/3 purust 20-22 cm läbimõõduga koogivormi põhja, ülejäänu jääb katteks.

2

Täidise jaoks sega/vahusta munad suhkruga, sega juurde kohupiim ning seejärel jahu. Vala segu põhjale. Koori ja tükelda õunad õhemateks viiludeks, sega kaneeli ja suhkruga ning lao üksteise kõrvale täidise sisse. Viimasena kata kook mandlilaastudega ja ülejäänud puruga.

3

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40-45 minutit, sõltuvalt ahjust (viimased 10 minutit enne välja võtmist ahju kõige alumises vahes, et põhi paremini küpseks). Jälgi, et kook pealt kõrbema ei läheks. Kook on parim jahtunult, sest küpsetatud kohupiim tahab külmikus enne lahti lõikamist tahkuda ning maitsed tulevad külmana paremini esile.

Koostisosad

Põhi
 100 g võid
 200 g nisujahu
 80 g suhkrut
 1 tl küpsetuspulbrit
Täidis
 400 g kohupiima
 100 g suhkrut
 2 muna
 3 spl nisujahu
 150 g õunu
 1 tl kaneeli
 mandlilaaste

Juhised

1

Alusta purutainaga. Selleks sega omavahel kuivained. Või lisamiseks on kõige lihtsam lõigata või esmalt kuubikuteks ja seejärel segada näppude abil kuivainetega kuni tekib purutaoline mass. Suru 2/3 purust 20-22 cm läbimõõduga koogivormi põhja, ülejäänu jääb katteks.

2

Täidise jaoks sega/vahusta munad suhkruga, sega juurde kohupiim ning seejärel jahu. Vala segu põhjale. Koori ja tükelda õunad õhemateks viiludeks, sega kaneeli ja suhkruga ning lao üksteise kõrvale täidise sisse. Viimasena kata kook mandlilaastudega ja ülejäänud puruga.

3

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40-45 minutit, sõltuvalt ahjust (viimased 10 minutit enne välja võtmist ahju kõige alumises vahes, et põhi paremini küpseks). Jälgi, et kook pealt kõrbema ei läheks. Kook on parim jahtunult, sest küpsetatud kohupiim tahab külmikus enne lahti lõikamist tahkuda ning maitsed tulevad külmana paremini esile.

Notes

Õuna-kohupiima purukook

2 Comments

  1. Sandra 1. veebr. 2024 at 21:33

    Tere
    Ma algajana küsiks, et mis oleks parim kohupiim õunakoogi sisse?

    Vasta
    1. Veronika Humal 13. veebr. 2024 at 08:49

      Tere! Ise kasutan kõige tihedamini Tere kohupiima. Kindlasti sobivad ka teised, lihtsalt oluline on kasutada just paki kohupiima, mitte näiteks kohupiimapastat, mis muudaks tekstuuri palju. 🙂

      Vasta

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga