Suhkru- ja nisuvaba banaanileib

Kategooria, RaskusasteAlgaja

Banaanileib mandlikattega, vaba nii suhkrust kui ka nisujahust. Seetõttu on antud banaanileib pigem vähemagus ja mitte nii kohev, kui nisujahu kasutades, kuid see-eest ka kehasõbralikum.

Kogus12 portsjonit

Ettevalmistusaeg20 minutitKüpsetusaeg50 minutitAeg kokku1 tund 10 minutit

Koostisosad
 4 keskmist küpset banaani
 2 suurt muna
 100 g 20%-list hapukoort
 3 spl mett (või rohkem, maitse järgi)
 50 g võid
 200 g (kuni 230 g) kaerajahu või mandlijahu (jälgi, millal tekstuur on piisavalt paks)
 1 tl küpsetuspulbrit
 katteks peotäis mandlilaaste

1

Koori ja purusta banaanid kahvli abil. Sega juurde hapukoor, munad, sulatatud või ja mesi. Viimasena lisa omavahel segatud kaerajahu ja küpsetuspulber ning sega ühtlaseks. Olen jätnud jahu koguse veidi lahtiseks, kuna see võib varieeruda vastavalt sellele, kui suur on banaani kogus, kui küpsed on banaanid jne. Lisaks jääb antud kogusega banaanileib pigem mahlane (vastasel juhul jääb see suhkru puudumise tõttu veidi maitsetuks). Kes soovib siiski kuivemat leiba, võiks lisada 250 g jahu.

2

Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud keeksivormi, puista peale mandlilaastud ja küpseta 180-kraadises pöördõhuga ahjus 45-50 minutit. Küpsust saad kontrollida tiku abil - kui sisse torgatud tikk jääb kuivaks, on banaanileib valmis.

Koostisosad

Koostisosad
 4 keskmist küpset banaani
 2 suurt muna
 100 g 20%-list hapukoort
 3 spl mett (või rohkem, maitse järgi)
 50 g võid
 200 g (kuni 230 g) kaerajahu või mandlijahu (jälgi, millal tekstuur on piisavalt paks)
 1 tl küpsetuspulbrit
 katteks peotäis mandlilaaste

Juhised

1

Koori ja purusta banaanid kahvli abil. Sega juurde hapukoor, munad, sulatatud või ja mesi. Viimasena lisa omavahel segatud kaerajahu ja küpsetuspulber ning sega ühtlaseks. Olen jätnud jahu koguse veidi lahtiseks, kuna see võib varieeruda vastavalt sellele, kui suur on banaani kogus, kui küpsed on banaanid jne. Lisaks jääb antud kogusega banaanileib pigem mahlane (vastasel juhul jääb see suhkru puudumise tõttu veidi maitsetuks). Kes soovib siiski kuivemat leiba, võiks lisada 250 g jahu.

2

Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud keeksivormi, puista peale mandlilaastud ja küpseta 180-kraadises pöördõhuga ahjus 45-50 minutit. Küpsust saad kontrollida tiku abil - kui sisse torgatud tikk jääb kuivaks, on banaanileib valmis.

Suhkru- ja nisuvaba banaanileib

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga