Suhkru- ja nisuvaba banaanileib

Kategooria, RaskusasteAlgaja

Banaanileib mandlikattega, vaba nii suhkrust kui ka nisujahust. Seetõttu on antud banaanileib pigem vähemagus ja mitte nii kohev, kui nisujahu kasutades, kuid see-eest ka kehasõbralikum.

Kogus12 portsjonit
Ettevalmistusaeg20 minutitKüpsetusaeg50 minutitAeg kokku1 tund 10 minutit
Koostisosad
 4 keskmist küpset banaani
 2 suurt muna
 3 spl mett
 50 g võid
 220-240 g kaerajahu (jälgi, millal tekstuur on piisavalt paks)
 1 tl küpsetuspulbrit
 katteks peotäis purustatud pähkleid või mandlilaaste
1

Koori ja purusta banaanid kahvli abil. Sega juurde munad, sulatatud või ja mesi. Viimasena lisa omavahel segatud kaerajahu ja küpsetuspulber ning sega ühtlaseks. Olen jätnud jahu koguse veidi lahtiseks, kuna see võib varieeruda vastavalt sellele, kui suur on banaani kogus, kui küpsed on banaanid jne.

2

Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud keeksivormi, puista peale purustatud pähklid või mandlilaastud ja küpseta 180-kraadises pöördõhuga ahjus 45-50 minutit, kuni banaanileib on kuldpruun. Kaerajahu tõttu jääb banaanileib pigem mahlane ja ei kerki nii kohevaks, kui nisujahu kasutades, kuid see-eest on tegemist kergema ja tervislikuma küpsetisega. Parim sooja ja värskena!

Koostisosad

Koostisosad
 4 keskmist küpset banaani
 2 suurt muna
 3 spl mett
 50 g võid
 220-240 g kaerajahu (jälgi, millal tekstuur on piisavalt paks)
 1 tl küpsetuspulbrit
 katteks peotäis purustatud pähkleid või mandlilaaste

Juhised

1

Koori ja purusta banaanid kahvli abil. Sega juurde munad, sulatatud või ja mesi. Viimasena lisa omavahel segatud kaerajahu ja küpsetuspulber ning sega ühtlaseks. Olen jätnud jahu koguse veidi lahtiseks, kuna see võib varieeruda vastavalt sellele, kui suur on banaani kogus, kui küpsed on banaanid jne.

2

Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud keeksivormi, puista peale purustatud pähklid või mandlilaastud ja küpseta 180-kraadises pöördõhuga ahjus 45-50 minutit, kuni banaanileib on kuldpruun. Kaerajahu tõttu jääb banaanileib pigem mahlane ja ei kerki nii kohevaks, kui nisujahu kasutades, kuid see-eest on tegemist kergema ja tervislikuma küpsetisega. Parim sooja ja värskena!

Suhkru- ja nisuvaba banaanileib

4 Comments

  1. Pille 15. juuni 2020 at 19:52

    Minu esimene katsetus banaanileiba teha ja see õnnestus suurepäraselt! Mul ei olnud leivavormi ning tegin poole kogusega 20 cm läbimõõduga ümmargusse vormi. Ahjus hoidsin umbes 35 minutit. Kindlasti kavatsen seda retsepti veel uuesti kasutada. Aitäh!

    Vasta
    1. veronikahumal 1. juuli 2020 at 23:45

      Nii tore kuulda! 🙂

      Vasta
  2. Age 15. jaan. 2021 at 18:06

    Aitäh! Täpselt see, mida vaja! Esimene tuli jumalik! Teise sisse panin liiga toored banaanid ja kolmandas asendasin pool kaerajahust tatrajahuga ja tuli pisut õhulisem. Või mulle lihtsalt tundus nii. Igatahes suurepärane retsept, leidis tee minu retseptikogusse!

    Vasta
    1. veronikahumal 26. jaan. 2021 at 22:29

      Nii tore! 🙂 Tatrajahu on huvitav idee, võis tõepoolest banaanileiva tekstuuri muuta.

      Vasta

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga