Kräsupea kook on olnud juba pikka üks mu lemmikutest. Siiski nagu mul kombeks, kujundan retsepte veidi ümber, algse retsepti sain Nami-Nami lehelt, siit tuleb minu poolt kohandatud variant.
Taigna valmistamiseks sega omavahel munad, suhkur, hapukoor ja eelnevalt omavahel segatud jahu ja küpsetuspulber. Kui taigen on ühtlane, jaga see pooleks ja lisa ühele poolele taignast kakaopulber.
Vala tume taigen 22-26 cm läbimõõduga koogivormi (vastavalt sellele, kui laia ja kõrget kooki soovid) ja valge väiksemale kandilisele ahjuplaadile. Küpseta mõlemat koogipõhja 180-kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni põhjad on kerkinud ja koogi sisse torgatud puutikk jääb puhtaks.
Kuna kasutasin ise väiksemat 22 cm läbimõõduga koogivormi, kerkis pruun põhi päris kõrgeks ning lõikasin selle pooleks, et saada täidise sisse ka tumedaid kuubikuid. Samuti lõika valge põhi kuubikuteks.
Aseta pruun koogipõhi koogivormi ja määri sellele umbes 2 sl hapukoort immutamiseks. Ülejäänud hapukoor sega kohupiima ja suhkruga. Sega hapukoore segusse koogi kuubikud ning vala segu koogipõhjale. Puista valamise ajal täidise vahele ka pooled vaarikatest, ülejäänud aseta koogi peale.
Glasuuri valmistamiseks kuumuta madalal kuumusel või, piim, suhkur ja kakaopulber. Sega samal ajal intensiivselt, et glasuur põhja ei kõrbeks. Kui glasuur näib ühtlane ja suhkur on sulanud, jahuta seda veidi ja vala koogile. Lase koogil külmikus seista üleöö, et see oleks serveerimisel piisavalt mahlane.
Algne Kräsupea retsept on pärit Nami-Nami lehelt, kirja panin enda poolt kohandatud versiooni.
Koostisosad
Juhised
Taigna valmistamiseks sega omavahel munad, suhkur, hapukoor ja eelnevalt omavahel segatud jahu ja küpsetuspulber. Kui taigen on ühtlane, jaga see pooleks ja lisa ühele poolele taignast kakaopulber.
Vala tume taigen 22-26 cm läbimõõduga koogivormi (vastavalt sellele, kui laia ja kõrget kooki soovid) ja valge väiksemale kandilisele ahjuplaadile. Küpseta mõlemat koogipõhja 180-kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni põhjad on kerkinud ja koogi sisse torgatud puutikk jääb puhtaks.
Kuna kasutasin ise väiksemat 22 cm läbimõõduga koogivormi, kerkis pruun põhi päris kõrgeks ning lõikasin selle pooleks, et saada täidise sisse ka tumedaid kuubikuid. Samuti lõika valge põhi kuubikuteks.
Aseta pruun koogipõhi koogivormi ja määri sellele umbes 2 sl hapukoort immutamiseks. Ülejäänud hapukoor sega kohupiima ja suhkruga. Sega hapukoore segusse koogi kuubikud ning vala segu koogipõhjale. Puista valamise ajal täidise vahele ka pooled vaarikatest, ülejäänud aseta koogi peale.
Glasuuri valmistamiseks kuumuta madalal kuumusel või, piim, suhkur ja kakaopulber. Sega samal ajal intensiivselt, et glasuur põhja ei kõrbeks. Kui glasuur näib ühtlane ja suhkur on sulanud, jahuta seda veidi ja vala koogile. Lase koogil külmikus seista üleöö, et see oleks serveerimisel piisavalt mahlane.
Algne Kräsupea retsept on pärit Nami-Nami lehelt, kirja panin enda poolt kohandatud versiooni.
Tegin lapse sünnipäevaks topeltkoguse, tuli hästi välja ja nüüd ootab külmkapis homset pidu!
Nii tore! Loodetavasti maitses. ?