Kuumad suveilmad tekitasid isu salatite ja kergemate toitude järele. Nii tekkis idee valmistada midagi taimset, kuid toitvat ja läätsed on selleks hea valik. Karri ja kurkum muudavad kotletid parajalt vürtsikaks ja sobivad läätsedega hästi kokku. Kogusest piisab neljale inimesele.
Kõigepealt keeda punased läätsed vees pehmeks (vastavalt pakendil näidatud ajale, minul kulus selleks 7 minutit). Vala keeduvesi ära ja lase jahtuda. Samal ajal tükelda küüslauk ja basiilik ning sega omavahel kaerajahu, karri, kurkum ja sool.
Vala läätsede hulka kuivained, küüslauk ja basiilik ning sega taigen ühtlaseks. Taigen muutub seistes veidi tihkemaks, kuna kaerajahu imab niiskust endasse, kuid kui taigen on siiski kotlettide vormimise jaoks liiga pehme, lisa veidi kaerajahu juurde. Vormi taignast käte vahel meelepärase suurusega pätsikesed ja prae pannil kuumas õlis kuldpruuniks. Serveerisin värske salatiga, sobis ideaalselt!
Koostisosad
Juhised
Kõigepealt keeda punased läätsed vees pehmeks (vastavalt pakendil näidatud ajale, minul kulus selleks 7 minutit). Vala keeduvesi ära ja lase jahtuda. Samal ajal tükelda küüslauk ja basiilik ning sega omavahel kaerajahu, karri, kurkum ja sool.
Vala läätsede hulka kuivained, küüslauk ja basiilik ning sega taigen ühtlaseks. Taigen muutub seistes veidi tihkemaks, kuna kaerajahu imab niiskust endasse, kuid kui taigen on siiski kotlettide vormimise jaoks liiga pehme, lisa veidi kaerajahu juurde. Vormi taignast käte vahel meelepärase suurusega pätsikesed ja prae pannil kuumas õlis kuldpruuniks. Serveerisin värske salatiga, sobis ideaalselt!