Pasha kook

KategooriaRaskusasteKeskmine

Munadepühadeks eelistan teha pasha asemel pasha kooki. Kook on imelihtne ja kaunistamise osas saab igaüks improviseerida ja kasutada kas munakujulisi kaunistusi või lihtsalt pähkleid, marmelaadi, šokolaadimune või muud.


Ettevalmistusaeg30 minutitAeg kokku30 minutit
Koogipõhi
 10 Digestive küpsist
 75 g võid
Täidis
 600 g Pasha kohupiimakreemi
 200 ml vahukoort
 1,5 spl želatiinipulbrit
 peotäis rosinaid
 peotäis mandleid
1

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru 20 cm läbimööduga koogivormi põhjale. Pane koogipõhi täidise valmistamise ajaks külmikusse, et see kõvemaks muutuks.

2

Kõigepealt pane želatiin külma veega paisuma (1,5 spl želatiini jaoks kasuta 6 spl külma vett). Seejärel vahusta vahukoor kohevaks. Suhkrut enam ei lisanud, sest Tere pasha kohupiimakreemis oli juba suhkrut selle koguse kohta kokku 84 g. Sega kohupiimakreem vahukoorega, lisa rosinad ja purustatud mandlid (soovi korral lisa veel kuivatatud jõhvikaid või muud meelepärast). 

3

Kui želatiin on vähemalt 10 minutit paisunud, sulata see vesivannil täiesti vedelaks. Lisa kreemile, samal ajal intensiivselt vispliga segades, nii väldid želatiinitükkide tekkimist külmas kreemis tardumisel ja kreem jääb ühtlane. Kui kõik on hästi segunenud, vala kreem koogipõhjale ja jäta järgmise hommikuni tarduma. Kaunista šokolaadimunade, pähklite või muuga.

Koostisosad

Koogipõhi
 10 Digestive küpsist
 75 g võid
Täidis
 600 g Pasha kohupiimakreemi
 200 ml vahukoort
 1,5 spl želatiinipulbrit
 peotäis rosinaid
 peotäis mandleid
Pasha kook

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga