Kuna jõulude eel on niigi kiire, siis sel aastal tahtsin jõululauale koogi asemel midagi lihtsat. Tekkis idee valmistada kirjut koera uutmoodi, kasutada piparkooke ja pähkleid/rosinaid ning lisada veidi apelsini nüanssi. Leidsin Mari-Liis Iloveri blogist sarnase retsepti sellele, mida ette kujutasin ning muutsin veidi koostisosi ja koguseid.
Kõigepealt purusta piparkoogid (sisse võib jääda ka natuke suuremaid tükke) ning haki pähklid ja kuivatatud puuviljad väiksemateks tükkideks. Lisa need piparkoogipurule koos kakaopulbri ja suhkruga. Riivi sisse ka apelsinikoor.
Sulata või. Tõsta sulavõi kuumuselt ära ja lisa šokolaad, lase sel segades kuumas võis sulada. Vala see kuivainetele ning sega. Viimasena lisa piim ja sega kõik ühtlaseks.
Vala segu toidukilele ja vormi vorstikujuliseks. Keera kile tugevalt ümber, et segu jääks tihedalt kokku ja hoiaks vormi. Hoia külmikus vähemalt mõned tunnid, ideaalis üleöö. Lõika serveerimisel viiludeks.
Koostisosad
Juhised
Kõigepealt purusta piparkoogid (sisse võib jääda ka natuke suuremaid tükke) ning haki pähklid ja kuivatatud puuviljad väiksemateks tükkideks. Lisa need piparkoogipurule koos kakaopulbri ja suhkruga. Riivi sisse ka apelsinikoor.
Sulata või. Tõsta sulavõi kuumuselt ära ja lisa šokolaad, lase sel segades kuumas võis sulada. Vala see kuivainetele ning sega. Viimasena lisa piim ja sega kõik ühtlaseks.
Vala segu toidukilele ja vormi vorstikujuliseks. Keera kile tugevalt ümber, et segu jääks tihedalt kokku ja hoiaks vormi. Hoia külmikus vähemalt mõned tunnid, ideaalis üleöö. Lõika serveerimisel viiludeks.