Vanakooli klassika – kirju koer

KategooriaRaskusasteAlgaja

Kirju koer on seda sorti maiustus, millega saavadki hakkama ka lapsed ning veelgi parem on seda koos nendega teha. Kellel on peres lapsed, laske neil midagi koos endaga valmis meisterdada ja nende isetegemisrõõm ja vaimustus on tagatud!

Kogus10 portsjonit

Ettevalmistusaeg30 minutitAeg kokku30 minutit

Koostisosad
 180 g küpsiseid (vali enda lemmikud)
 150 g marmelaadi
 2 spl suhkrut
 2 spl kakaopulbrit
 50 g šokolaadi
 100 g võid
 2 spl piima
 soovi korral pähkleid

1

Kõigepealt purusta küpsised ning tükelda marmelaad ja šokolaad (šokolaad pigem väiksemaks ja marmelaad jämedamaks). Sega need kokku koos suhkru ja kakaopulbriga.

2

Sulata või ja sega kuivainete seguga läbi, kuni kogu mass on ühtlane. Piim tuleb lisada vastavalt sellele, kui kuiv on segu (2-3 sl). Lisa vajalik kogus ja sega jällegi ühtlaseks.

3

Seejärel võib valmistatud segu suruda kile või fooliumiga kaetud kitsasse vormi või kui see puudub, siis keerata lihtsalt kile/fooliumi sisse torusse (sel juhul suru mass nii kokku kui võimalik, et see pudisema ei hakkaks ja tugevaks muutuks).

4

Hoia mõned tunnid külmikus kuni tahkumiseni ning lõika serveerimisel viiludeks.

Koostisosad

Koostisosad
 180 g küpsiseid (vali enda lemmikud)
 150 g marmelaadi
 2 spl suhkrut
 2 spl kakaopulbrit
 50 g šokolaadi
 100 g võid
 2 spl piima
 soovi korral pähkleid

Juhised

1

Kõigepealt purusta küpsised ning tükelda marmelaad ja šokolaad (šokolaad pigem väiksemaks ja marmelaad jämedamaks). Sega need kokku koos suhkru ja kakaopulbriga.

2

Sulata või ja sega kuivainete seguga läbi, kuni kogu mass on ühtlane. Piim tuleb lisada vastavalt sellele, kui kuiv on segu (2-3 sl). Lisa vajalik kogus ja sega jällegi ühtlaseks.

3

Seejärel võib valmistatud segu suruda kile või fooliumiga kaetud kitsasse vormi või kui see puudub, siis keerata lihtsalt kile/fooliumi sisse torusse (sel juhul suru mass nii kokku kui võimalik, et see pudisema ei hakkaks ja tugevaks muutuks).

4

Hoia mõned tunnid külmikus kuni tahkumiseni ning lõika serveerimisel viiludeks.

Vanakooli klassika – kirju koer

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga