Eesti Vabariigi aastapäevaks lisandus blogisse midagi lipuvärvides. Valmistasin kamarulli kakaobiskviidist, kamavahust ja mustikatest. Biskviidis kasutasin lisaks nisujahule ka kaerajahu, kes soovib veelgi rahvuslikumat nüanssi, võib kasutada kaerajahu asemel isegi rukkijahu. Värsked mustikad lisavad mahlasust ja sobivad selle rulli vahele ideaalselt!
Kõigepealt vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega omavahel jahu, kakao, tärklis ja küpsetuspulber, lisa munavahule ja sega taigen ettevaatlikult ühtlaseks. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Kui biskviit on küpsenud, tõsta see ahjust välja ja kummuta teisele küpsetuspaberile. Eemalda paber ning keera biskviit uue paberiga koos rulli.
Samal ajal kui biskviit jahtub, valmista kamavaht. Selleks vahusta vahukoor suhkruga kohevaks, lisa kohupiim ja vahusta veel kergelt läbi. Viimasena lisa kamajahu ja sega täidis ühtlaseks. Kasutasin Tere vaniljekohupiima, millel oli juba suhkur sees, kui kasutad vähemagusat kohupiima, lisa kamavahule suhkrut veidi rohkem.
Rulli biskviit ettevaatlikult lahti, see võib kergesti mureneda. Määri kamavaht biskviidile (soovi korral jäta väike kogus vahust pritsiga kaunistamiseks), puista peale marju (ka neid võid jätta kaunistamiseks) ja keera biskviit uuesti ettevaatlikult rulli ning kamarull keera omakorda paberi sisse, nii hoiab see end serveerimiseni vormis. Hoidsin rulli üleöö külmikus ning osa kamavahust sulgesin õhukindlalt ja kaunistasin alles järgmisel päeval. Enne serveerimist kaunista rull ülejäänud kamavahu ja mustikatega.
Koostisosad
Juhised
Kõigepealt vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega omavahel jahu, kakao, tärklis ja küpsetuspulber, lisa munavahule ja sega taigen ettevaatlikult ühtlaseks. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Kui biskviit on küpsenud, tõsta see ahjust välja ja kummuta teisele küpsetuspaberile. Eemalda paber ning keera biskviit uue paberiga koos rulli.
Samal ajal kui biskviit jahtub, valmista kamavaht. Selleks vahusta vahukoor suhkruga kohevaks, lisa kohupiim ja vahusta veel kergelt läbi. Viimasena lisa kamajahu ja sega täidis ühtlaseks. Kasutasin Tere vaniljekohupiima, millel oli juba suhkur sees, kui kasutad vähemagusat kohupiima, lisa kamavahule suhkrut veidi rohkem.
Rulli biskviit ettevaatlikult lahti, see võib kergesti mureneda. Määri kamavaht biskviidile (soovi korral jäta väike kogus vahust pritsiga kaunistamiseks), puista peale marju (ka neid võid jätta kaunistamiseks) ja keera biskviit uuesti ettevaatlikult rulli ning kamarull keera omakorda paberi sisse, nii hoiab see end serveerimiseni vormis. Hoidsin rulli üleöö külmikus ning osa kamavahust sulgesin õhukindlalt ja kaunistasin alles järgmisel päeval. Enne serveerimist kaunista rull ülejäänud kamavahu ja mustikatega.