Ahjusoojad kaneelirullid on lihtsalt vastupandamatud, need lausa sulavad suus ja mis seal salata, kaovad laualt isegi enne, kui jõuavad jahtuda. Antud retseptist sain 18 õhemat sorti kaneelirulli, kuid võib teha ka suuremad/paksemad saiakesed, vastavalt eelistusele.
Sega omavahel jahu, sool, suhkur ja kuivpärm. Soojenda piima täpselt nii palju, et see oleks käesoe, mitte jahedam ning mitte kuumem ja lisa see kuivainetele. Sõtku veidi taigent, seejärel lisa toasoe või ja sõtku veel vähemalt 10 minutit. Taigen peaks muutuma nii ühtlaseks, et tuleb kausi küljest lahti, vajadusel lisa veidi jahu juurde. Jäta taigen tunnikeseks rätiku alla sooja kohta kerkima.
Vahepeal valmista kaneelitäidis. Selleks sega toasoe või suhkru ja kaneeliga ühtlaseks määrdeks (et seda oleks võimalik lusika abil taignale määrida). Kui taigen on kerkinud, rulli see jahusel pinnal ristkülikuks. Määri sellele kaneelitäidis ja keera pikemalt küljelt tihedalt rulli. Lõika rullist sobiva suurusega kettad ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Soojenda ahi 200 kraadini ning lase rullidel seniks rätiku all veel kerkida. Küpseta 15-20 minutit, kuni saiakesed on pealt kuldpruunid (jälgi, et saiad alt kõrbema ei läheks). Serveeri soojalt või lase neil rätiku all jahtuda.
Koostisosad
Juhised
Sega omavahel jahu, sool, suhkur ja kuivpärm. Soojenda piima täpselt nii palju, et see oleks käesoe, mitte jahedam ning mitte kuumem ja lisa see kuivainetele. Sõtku veidi taigent, seejärel lisa toasoe või ja sõtku veel vähemalt 10 minutit. Taigen peaks muutuma nii ühtlaseks, et tuleb kausi küljest lahti, vajadusel lisa veidi jahu juurde. Jäta taigen tunnikeseks rätiku alla sooja kohta kerkima.
Vahepeal valmista kaneelitäidis. Selleks sega toasoe või suhkru ja kaneeliga ühtlaseks määrdeks (et seda oleks võimalik lusika abil taignale määrida). Kui taigen on kerkinud, rulli see jahusel pinnal ristkülikuks. Määri sellele kaneelitäidis ja keera pikemalt küljelt tihedalt rulli. Lõika rullist sobiva suurusega kettad ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Soojenda ahi 200 kraadini ning lase rullidel seniks rätiku all veel kerkida. Küpseta 15-20 minutit, kuni saiakesed on pealt kuldpruunid (jälgi, et saiad alt kõrbema ei läheks). Serveeri soojalt või lase neil rätiku all jahtuda.
Proovisin seda retsepti täna ja väga maitsvad kaneelirullid tulid. Niristasin peale natuke shokolaadiglasuuri veel ja kõik sulas suus ja muidugi sai kõik ka sekundiga otsa… Kui ahi kuum ei oleks,, siis ei usukski, et küpsetasin:-). Olen väga rahul ja kindlasti teen veel.
Nii tore kuulda! Šokolaad sobib neile kindlasti ideaalselt. 🙂
Soovitan enne ahjupanemist muna peale pintseldada ja puistada peale suhkru ja kaneeli segu ?
Hahaa. Ma pole üldse kokkamisega sina peal.. Niisiis ma sain 10 gigantset rullikest 😛
Nii maitsvad, pehmed ja lihtne teha.
Terve plaaditäis kadus paari tunniga, kahekesi süües.
Rõõm kuulda! 🙂
Head kaneelirullid.. vahest määrin vahele nutellat ka. Mitu korda selle retsepti järgi teinud..nämm. Peale ei määri muna, ei ole näinud vajadust aga ma panen suhkurt ja võid iga saia peale ennem kypsetamist, sobib ka hästi.
See on kõige parem kaneelirullide retsept! Lihtne ja kiire valmistusviis, taigen kerkib hästi ja on väga lihtsalt rullitav. Lisan alati taignale ka natuke kardemoni ja täidiseks teen kaneeli-nutella kreemi (või-kaneel-toorjuust-nutella). Lihtsalt imehead 😉
väga maitsev oli ma söön alati koos piimaga.