Lahtised pirukad on ühed mu lemmikutest, kui räägime soolastest küpsetistest. Täidise saab kohandada vastavalt enda maitsele ja valida koostisosadeks endale meelepärased ained. Seekord sai täidiseks tuunikala koos köögiviljadega, mille osas võib improviseerida ja kasutada ka endale meelepäraseid köögivilju.
Pirukapõhja valmistamiseks sega omavahel sulatatud või, nisu- ja rukkijahu, sool ning muna, kuni moodustub ühtlane taigen. Rulli taigen jahusel pinnal ümaraks ja umbes küpsetusvormi suuruseks, et saaks kaetud ka vormi servad (kasutasin 24 cm läbimõõduga vormi). Aseta see vormi ja silu servad ühtlaselt vastu vormi õigele kõrgusele. Juhul kui taigen on rullimiseks liialt pehme ja laguneb koost, määri see lihtsalt lusika ja käte abil vormi. Eelküpseta pirukapõhja 200-kraadises ahjus umbes 5 minutit.
Täidise jaoks keeda brokkoli pehmeks ja prae tükeldatud sibul koos šampinjonidega kuldpruuniks ning aseta pirukapõhjale. Seejärel aseta peale tuunikala tükid ja kõige peale lao tomativiilud. Sega munad 10%-lise koore (või piima), riivitud juustu, soola ja pipraga ning vala kogu pirukas sellega üle. Jälgi, et riivitud juust jaotuks ühtlaselt.
Küpseta pirukat 200-kraadises ahjus 25-30 minutit. Lase enne serveerimist veidi jahtuda. Pirukas on maitsev nii soojalt kui ka külmalt.
Koostisosad
Juhised
Pirukapõhja valmistamiseks sega omavahel sulatatud või, nisu- ja rukkijahu, sool ning muna, kuni moodustub ühtlane taigen. Rulli taigen jahusel pinnal ümaraks ja umbes küpsetusvormi suuruseks, et saaks kaetud ka vormi servad (kasutasin 24 cm läbimõõduga vormi). Aseta see vormi ja silu servad ühtlaselt vastu vormi õigele kõrgusele. Juhul kui taigen on rullimiseks liialt pehme ja laguneb koost, määri see lihtsalt lusika ja käte abil vormi. Eelküpseta pirukapõhja 200-kraadises ahjus umbes 5 minutit.
Täidise jaoks keeda brokkoli pehmeks ja prae tükeldatud sibul koos šampinjonidega kuldpruuniks ning aseta pirukapõhjale. Seejärel aseta peale tuunikala tükid ja kõige peale lao tomativiilud. Sega munad 10%-lise koore (või piima), riivitud juustu, soola ja pipraga ning vala kogu pirukas sellega üle. Jälgi, et riivitud juust jaotuks ühtlaselt.
Küpseta pirukat 200-kraadises ahjus 25-30 minutit. Lase enne serveerimist veidi jahtuda. Pirukas on maitsev nii soojalt kui ka külmalt.