Tuunikalapirukas seente ja köögiviljadega

KategooriaRaskusasteKeskmine

Lahtised pirukad on ühed mu lemmikutest, kui räägime soolastest küpsetistest. Täidise saab kohandada vastavalt enda maitsele ja valida koostisosadeks endale meelepärased ained. Seekord sai täidiseks tuunikala koos köögiviljadega, mille osas võib improviseerida ja kasutada ka endale meelepäraseid köögivilju.


Kogus10 portsjonit

Ettevalmistusaeg20 minutitKüpsetusaeg30 minutitAeg kokku50 minutit

Põhi
 100 g võid
 150 g nisujahu
 50 g rukkijahu (võib ka välja jätta ja kasutada selle asemel samas koguses nisujahu)
 1 suur muna
 veidi soola
Täidis
 150 g tuunikala tükke õlis (konserveeritud)
 2 väiksemat sibulat
 100 g šampinjone
 100 g brokkolit
 1 tomat
 2 muna
 100 g riivitud juustu
 200 ml 10%-list koort või piima (kui soovid kergemat täidist)
 maitse järgi soola ja pipart

1

Pirukapõhja valmistamiseks sega omavahel sulatatud või, nisu- ja rukkijahu, sool ning muna, kuni moodustub ühtlane taigen. Rulli taigen jahusel pinnal ümaraks ja umbes küpsetusvormi suuruseks, et saaks kaetud ka vormi servad (kasutasin 24 cm läbimõõduga vormi). Aseta see vormi ja silu servad ühtlaselt vastu vormi õigele kõrgusele. Juhul kui taigen on rullimiseks liialt pehme ja laguneb koost, määri see lihtsalt lusika ja käte abil vormi. Eelküpseta pirukapõhja 200-kraadises ahjus umbes 5 minutit.

2

Täidise jaoks keeda brokkoli pehmeks ja prae tükeldatud sibul koos šampinjonidega kuldpruuniks ning aseta pirukapõhjale. Seejärel aseta peale tuunikala tükid ja kõige peale lao tomativiilud. Sega munad 10%-lise koore (või piima), riivitud juustu, soola ja pipraga ning vala kogu pirukas sellega üle. Jälgi, et riivitud juust jaotuks ühtlaselt.

3

Küpseta pirukat 200-kraadises ahjus 25-30 minutit. Lase enne serveerimist veidi jahtuda. Pirukas on maitsev nii soojalt kui ka külmalt.

Koostisosad

Põhi
 100 g võid
 150 g nisujahu
 50 g rukkijahu (võib ka välja jätta ja kasutada selle asemel samas koguses nisujahu)
 1 suur muna
 veidi soola
Täidis
 150 g tuunikala tükke õlis (konserveeritud)
 2 väiksemat sibulat
 100 g šampinjone
 100 g brokkolit
 1 tomat
 2 muna
 100 g riivitud juustu
 200 ml 10%-list koort või piima (kui soovid kergemat täidist)
 maitse järgi soola ja pipart

Juhised

1

Pirukapõhja valmistamiseks sega omavahel sulatatud või, nisu- ja rukkijahu, sool ning muna, kuni moodustub ühtlane taigen. Rulli taigen jahusel pinnal ümaraks ja umbes küpsetusvormi suuruseks, et saaks kaetud ka vormi servad (kasutasin 24 cm läbimõõduga vormi). Aseta see vormi ja silu servad ühtlaselt vastu vormi õigele kõrgusele. Juhul kui taigen on rullimiseks liialt pehme ja laguneb koost, määri see lihtsalt lusika ja käte abil vormi. Eelküpseta pirukapõhja 200-kraadises ahjus umbes 5 minutit.

2

Täidise jaoks keeda brokkoli pehmeks ja prae tükeldatud sibul koos šampinjonidega kuldpruuniks ning aseta pirukapõhjale. Seejärel aseta peale tuunikala tükid ja kõige peale lao tomativiilud. Sega munad 10%-lise koore (või piima), riivitud juustu, soola ja pipraga ning vala kogu pirukas sellega üle. Jälgi, et riivitud juust jaotuks ühtlaselt.

3

Küpseta pirukat 200-kraadises ahjus 25-30 minutit. Lase enne serveerimist veidi jahtuda. Pirukas on maitsev nii soojalt kui ka külmalt.

Tuunikalapirukas seente ja köögiviljadega

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga