Vastupandamatu kahe šokolaadi kook

KategooriaRaskusasteKeskmine

Toorjuust ja šokolaad muudavad koogi rammusaks ja vahukoor annab tekstuurile õhulisust ja muudab selle kreemjaks. Kokkuvõttes saabki sellest ühe rammusa ahvatluse.

Kogus10 portsjonit

Ettevalmistusaeg40 minutitAeg kokku40 minutit

Põhi
 150 g šokolaadiküpsiseid (näiteks Selga)
 50 g võid
Täidis
 400 g toorjuustu (kasutasin Ottot)
 200 ml vahukoort (35%)
 50 g suhkurt
 100 g tumedat šokolaadi
 100 g valget šokolaadi

1

Kõigepealt valmista koogipõhi - purusta küpsised ja sega sulatatud võiga ühtlaseks massiks. Suru 18-20 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja pane koogipõhi täidise valmistamise ajaks külmikusse.

2

Täidise jaoks vahusta vahukoor suhkruga kohevaks, seejärel lisa toorjuust ja vahusta kogu segu ühtlaseks. Jaga toorjuustusegu võrdselt pooleks.

3

Sulata vesivannil tume šokolaad ja sega esimese poole toorjuustuseguga. Vesivannil šokolaadi sulatades ei tohi šokolaadi hulka kindlasti sattuda vett, seetõttu on hea kasutada suuremat kaussi veenõu kohal nii, et kausipõhi ei ulatu isegi veeni. Vala koogipõhjale ja pane 10-15 minutiks sügavkülma, et täidis kiiremini tahkuks ja teist kihti oleks lihtsam peale valada.

4

Samal ajal sulata vesivannil valge šokolaad ja sega teise poole toorjuustuseguga. Vala valge segu koogi esimesele täidisekihile ja silu ühtlaseks. Koogi pinna silumiseks on parimaks abivahendiks spaatel, kuid kuna minul spaatel puudub, siis kasutasin näiteks terava otsaga õhukest metallist tordilabidat ja kate jäi ühtlaselt sile.

5

Hoia kooki külmikus üleöö. Kaunistamiseks on palju variante - riivitud šokolaad, mandlilaastud, pähklid, marjad jne. Lase fantaasial lennata.

Koostisosad

Põhi
 150 g šokolaadiküpsiseid (näiteks Selga)
 50 g võid
Täidis
 400 g toorjuustu (kasutasin Ottot)
 200 ml vahukoort (35%)
 50 g suhkurt
 100 g tumedat šokolaadi
 100 g valget šokolaadi

Juhised

1

Kõigepealt valmista koogipõhi - purusta küpsised ja sega sulatatud võiga ühtlaseks massiks. Suru 18-20 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja pane koogipõhi täidise valmistamise ajaks külmikusse.

2

Täidise jaoks vahusta vahukoor suhkruga kohevaks, seejärel lisa toorjuust ja vahusta kogu segu ühtlaseks. Jaga toorjuustusegu võrdselt pooleks.

3

Sulata vesivannil tume šokolaad ja sega esimese poole toorjuustuseguga. Vesivannil šokolaadi sulatades ei tohi šokolaadi hulka kindlasti sattuda vett, seetõttu on hea kasutada suuremat kaussi veenõu kohal nii, et kausipõhi ei ulatu isegi veeni. Vala koogipõhjale ja pane 10-15 minutiks sügavkülma, et täidis kiiremini tahkuks ja teist kihti oleks lihtsam peale valada.

4

Samal ajal sulata vesivannil valge šokolaad ja sega teise poole toorjuustuseguga. Vala valge segu koogi esimesele täidisekihile ja silu ühtlaseks. Koogi pinna silumiseks on parimaks abivahendiks spaatel, kuid kuna minul spaatel puudub, siis kasutasin näiteks terava otsaga õhukest metallist tordilabidat ja kate jäi ühtlaselt sile.

5

Hoia kooki külmikus üleöö. Kaunistamiseks on palju variante - riivitud šokolaad, mandlilaastud, pähklid, marjad jne. Lase fantaasial lennata.

Vastupandamatu kahe šokolaadi kook

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga