Toorjuust ja šokolaad muudavad koogi rammusaks ja vahukoor annab tekstuurile õhulisust ja muudab selle kreemjaks. Kokkuvõttes saabki sellest ühe rammusa ahvatluse.
Kõigepealt valmista koogipõhi - purusta küpsised ja sega sulatatud võiga ühtlaseks massiks. Suru 18-20 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja pane koogipõhi täidise valmistamise ajaks külmikusse.
Täidise jaoks vahusta vahukoor suhkruga kohevaks, seejärel lisa toorjuust ja vahusta kogu segu õrnalt läbi. Jaga toorjuustusegu võrdselt pooleks.
Sulata vesivannil tume šokolaad ja sega esimese poole toorjuustuseguga. Vesivannil šokolaadi sulatades ei tohi šokolaadi hulka kindlasti sattuda vett, seetõttu on hea kasutada suuremat kaussi veenõu kohal nii, et kausipõhi ei ulatu isegi veeni. Vala koogipõhjale ja pane 10-15 minutiks sügavkülma, et täidis kiiremini tahkuks ja teist kihti oleks lihtsam peale valada.
Samal ajal sulata vesivannil valge šokolaad ja sega teise poole toorjuustuseguga. Vala valge segu koogi esimesele täidisekihile ja silu ühtlaseks. Koogi pinna silumiseks on parimaks abivahendiks spaatel, kuid kuna minul spaatel puudub, siis kasutasin näiteks terava otsaga õhukest metallist tordilabidat ja kate jäi ühtlaselt sile.
Hoia kooki külmikus üleöö. Kaunistamiseks on palju variante - riivitud šokolaad, mandlilaastud, pähklid, marjad jne. Lase fantaasial lennata.
Koostisosad
Juhised
Kõigepealt valmista koogipõhi - purusta küpsised ja sega sulatatud võiga ühtlaseks massiks. Suru 18-20 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja pane koogipõhi täidise valmistamise ajaks külmikusse.
Täidise jaoks vahusta vahukoor suhkruga kohevaks, seejärel lisa toorjuust ja vahusta kogu segu õrnalt läbi. Jaga toorjuustusegu võrdselt pooleks.
Sulata vesivannil tume šokolaad ja sega esimese poole toorjuustuseguga. Vesivannil šokolaadi sulatades ei tohi šokolaadi hulka kindlasti sattuda vett, seetõttu on hea kasutada suuremat kaussi veenõu kohal nii, et kausipõhi ei ulatu isegi veeni. Vala koogipõhjale ja pane 10-15 minutiks sügavkülma, et täidis kiiremini tahkuks ja teist kihti oleks lihtsam peale valada.
Samal ajal sulata vesivannil valge šokolaad ja sega teise poole toorjuustuseguga. Vala valge segu koogi esimesele täidisekihile ja silu ühtlaseks. Koogi pinna silumiseks on parimaks abivahendiks spaatel, kuid kuna minul spaatel puudub, siis kasutasin näiteks terava otsaga õhukest metallist tordilabidat ja kate jäi ühtlaselt sile.
Hoia kooki külmikus üleöö. Kaunistamiseks on palju variante - riivitud šokolaad, mandlilaastud, pähklid, marjad jne. Lase fantaasial lennata.
Tere, millist tumedat šokolaadi on retseptis kasutatud? 🙂
Tere! Kasutasin Bitteri 56%-list šokolaadi. 🙂
Kas selle koogi võiks ka 2 päeva varem valmis teha? ????
Ikka võib! 🙂