Kergelt vürtsikad kõrvitsamuffinid

KategooriaRaskusasteKeskmine

Novembri keskpaik on käes ja juba liiguvad mõtted vaikselt jõuluküpsetiste poole. Viimased kõrvitsad said ahjus pehmeks küpsetatud ja ära püreestatud, osa läks sügavkülma, osa kasutasin muffinites ära. Need kõrvitsamuffinid on nii mõnusalt pehmed ja ahjust tulles on terve kodu vürtsikat jõululõhna täis. Idee sain Mari-Liis Iloveri blogist.


Ettevalmistusaeg20 minutitKüpsetusaeg20 minutitAeg kokku40 minutit
Muffinitaigen
 200 g kõrvitsapüreed (ahjus pehmeks küpsetatud ja püreestatud)
 2 muna
 100 g võid
 100 g suhkrut
 100 g nisujahu
 100 g kaerajahu
 2 tl küpsetuspulbrit
 1 tl piparkoogimaitseainet (või vabal valikul erinevaid jõuluvürtse)
Kreem
 150 g toorjuustu
 200 ml vahukoort
 3 spl suhkrut
1

Kõrvitsapüree valmistamiseks on kõige lihtsam lõigata kõrvits sektoriteks, küpsetada see ahjus pehmeks, peale ahjust võtmist eemaldada koor ja üleliigne vedelik ja püreestada ühtlaseks. Kõrvitsat saab ka keeta, kuid eelistan ahjus küpsetamist, sest siis ei teki liigset vedelikku ja saab paksemat sorti püree, mida on hea küpsetistes kasutada.

2

Muffinitaigna valmistamiseks vahusta munad suhkruga võimalikult kohevaks, seejärel lisa sulatatud või ja kõrvitsapüree, sega veidi ja viimasena lisa omavahel segatud kuivained (jahud, küpsetuspulber ja piparkoogimaitseaine). Sega taigent õrnalt ja mitte liiga palju, nii jääb taigen kohevam.

3

Jaga muffinitaigen 12 vormi vahel ja küpseta neid 175-kraadises ahjus 20 minutit. Tõsta muffinid jahtuma ja valmista kreem. Selleks vahusta vahukoor suhkruga kohevaks, lisa toorjuust ja vahusta veelkord kreem läbi. Kaunista muffinid kreemiga tordipritsi abil.

Koostisosad

Muffinitaigen
 200 g kõrvitsapüreed (ahjus pehmeks küpsetatud ja püreestatud)
 2 muna
 100 g võid
 100 g suhkrut
 100 g nisujahu
 100 g kaerajahu
 2 tl küpsetuspulbrit
 1 tl piparkoogimaitseainet (või vabal valikul erinevaid jõuluvürtse)
Kreem
 150 g toorjuustu
 200 ml vahukoort
 3 spl suhkrut

Juhised

1

Kõrvitsapüree valmistamiseks on kõige lihtsam lõigata kõrvits sektoriteks, küpsetada see ahjus pehmeks, peale ahjust võtmist eemaldada koor ja üleliigne vedelik ja püreestada ühtlaseks. Kõrvitsat saab ka keeta, kuid eelistan ahjus küpsetamist, sest siis ei teki liigset vedelikku ja saab paksemat sorti püree, mida on hea küpsetistes kasutada.

2

Muffinitaigna valmistamiseks vahusta munad suhkruga võimalikult kohevaks, seejärel lisa sulatatud või ja kõrvitsapüree, sega veidi ja viimasena lisa omavahel segatud kuivained (jahud, küpsetuspulber ja piparkoogimaitseaine). Sega taigent õrnalt ja mitte liiga palju, nii jääb taigen kohevam.

3

Jaga muffinitaigen 12 vormi vahel ja küpseta neid 175-kraadises ahjus 20 minutit. Tõsta muffinid jahtuma ja valmista kreem. Selleks vahusta vahukoor suhkruga kohevaks, lisa toorjuust ja vahusta veelkord kreem läbi. Kaunista muffinid kreemiga tordipritsi abil.

Notes

Kergelt vürtsikad kõrvitsamuffinid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga