Novembri keskpaik on käes ja juba liiguvad mõtted vaikselt jõuluküpsetiste poole. Viimased kõrvitsad said ahjus pehmeks küpsetatud ja ära püreestatud, osa läks sügavkülma, osa kasutasin muffinites ära. Need kõrvitsamuffinid on nii mõnusalt pehmed ja ahjust tulles on terve kodu vürtsikat jõululõhna täis. Idee sain Mari-Liis Iloveri blogist.
Kõrvitsapüree valmistamiseks on kõige lihtsam lõigata kõrvits sektoriteks, küpsetada see ahjus pehmeks, peale ahjust võtmist eemaldada koor ja üleliigne vedelik ja püreestada ühtlaseks. Kõrvitsat saab ka keeta, kuid eelistan ahjus küpsetamist, sest siis ei teki liigset vedelikku ja saab paksemat sorti püree, mida on hea küpsetistes kasutada.
Muffinitaigna valmistamiseks vahusta munad suhkruga võimalikult kohevaks, seejärel lisa sulatatud või ja kõrvitsapüree, sega veidi ja viimasena lisa omavahel segatud kuivained (jahud, küpsetuspulber ja piparkoogimaitseaine). Sega taigent õrnalt ja mitte liiga palju, nii jääb taigen kohevam.
Jaga muffinitaigen 12 vormi vahel ja küpseta neid 175-kraadises ahjus 20 minutit. Tõsta muffinid jahtuma ja valmista kreem. Selleks vahusta vahukoor suhkruga kohevaks, lisa toorjuust ja vahusta veelkord kreem läbi. Kaunista muffinid kreemiga tordipritsi abil.
Koostisosad
Juhised
Kõrvitsapüree valmistamiseks on kõige lihtsam lõigata kõrvits sektoriteks, küpsetada see ahjus pehmeks, peale ahjust võtmist eemaldada koor ja üleliigne vedelik ja püreestada ühtlaseks. Kõrvitsat saab ka keeta, kuid eelistan ahjus küpsetamist, sest siis ei teki liigset vedelikku ja saab paksemat sorti püree, mida on hea küpsetistes kasutada.
Muffinitaigna valmistamiseks vahusta munad suhkruga võimalikult kohevaks, seejärel lisa sulatatud või ja kõrvitsapüree, sega veidi ja viimasena lisa omavahel segatud kuivained (jahud, küpsetuspulber ja piparkoogimaitseaine). Sega taigent õrnalt ja mitte liiga palju, nii jääb taigen kohevam.
Jaga muffinitaigen 12 vormi vahel ja küpseta neid 175-kraadises ahjus 20 minutit. Tõsta muffinid jahtuma ja valmista kreem. Selleks vahusta vahukoor suhkruga kohevaks, lisa toorjuust ja vahusta veelkord kreem läbi. Kaunista muffinid kreemiga tordipritsi abil.