Rabarberi-pisarakook

KategooriaRaskusasteAlgaja

Koduaia rabarberitest valmis midagi hooajalist - mahlase täidise ja koheva beseekattega rabarberi-pisarakook. Tegemist on suure plaadikoogiga, mida jätkub päris mitmeks päevaks.


Ettevalmistusaeg20 minutitKüpsetusaeg40 minutitAeg kokku1 tund
Koogipõhi
 200 g võid
 300 g nisujahu
 80 g suhkrut
 1 tl küpsetuspulbrit
Täidis
 600 g rabarberit
 3 spl suhkrut
 1 tl kaneeli
 1 kg hapukoort (20%)
 6 munakollast
 5 spl suhkrut
Beseekate
 6 munavalget
 100 g suhkrut
1

Koogipõhja valmistamiseks tükelda või kuubikuteks, lisa suhkur, jahu ja küpsetuspulber ning mudi kõik ühtlaseks puruks. Suru see küpsetuspaberiga kaetud suure ahjuplaadi põhjale, koogipõhi jääb pigem õhuke, jälgi, et puru ühtlaselt plaadile jaotuks.

2

Seejärel koori ja tükelda rabarberid. Sega suhkru (3 spl) ja kaneeliga ning jäta kaussi mõneks ajaks seisma, et liigne mahl rabarberist eemalduks. Samal ajal vahusta munakollased ülejäänud suhkruga (5 spl), lisa hapukoor ja sega täidis ühtlaseks. Vala täidis koogipõhjale ja täidisele puista rabarberitükid. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit.

3

Vahepeal valmista beseekate. Selleks vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks. Kui kook on ahjust tulnud, määri munavalge vaht koogile ja küpseta 200-kraadises ahjus veel 10 minutit. Kuna ahjud on erinevad, siis jälgi, et besee liiga pruuniks ei küpseks, vastasel juhul koogile palju pisaraid ei teki. Lase jahtuda, pisarad tekivad koogile alles peale jahtumist.

Koostisosad

Koogipõhi
 200 g võid
 300 g nisujahu
 80 g suhkrut
 1 tl küpsetuspulbrit
Täidis
 600 g rabarberit
 3 spl suhkrut
 1 tl kaneeli
 1 kg hapukoort (20%)
 6 munakollast
 5 spl suhkrut
Beseekate
 6 munavalget
 100 g suhkrut

Juhised

1

Koogipõhja valmistamiseks tükelda või kuubikuteks, lisa suhkur, jahu ja küpsetuspulber ning mudi kõik ühtlaseks puruks. Suru see küpsetuspaberiga kaetud suure ahjuplaadi põhjale, koogipõhi jääb pigem õhuke, jälgi, et puru ühtlaselt plaadile jaotuks.

2

Seejärel koori ja tükelda rabarberid. Sega suhkru (3 spl) ja kaneeliga ning jäta kaussi mõneks ajaks seisma, et liigne mahl rabarberist eemalduks. Samal ajal vahusta munakollased ülejäänud suhkruga (5 spl), lisa hapukoor ja sega täidis ühtlaseks. Vala täidis koogipõhjale ja täidisele puista rabarberitükid. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit.

3

Vahepeal valmista beseekate. Selleks vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks. Kui kook on ahjust tulnud, määri munavalge vaht koogile ja küpseta 200-kraadises ahjus veel 10 minutit. Kuna ahjud on erinevad, siis jälgi, et besee liiga pruuniks ei küpseks, vastasel juhul koogile palju pisaraid ei teki. Lase jahtuda, pisarad tekivad koogile alles peale jahtumist.

Notes

Rabarberi-pisarakook

6 Comments

  1. Marju Jõemaa 1. juuli 2020 at 20:54

    Aitäh! Tegin enda tänaseks sünnipäevaks just seda kooki . Mul pole kunagi olnud katte peal nii palju ilusaid pisaraid❤ Kindlasti läheb kordamisele. Erinevus on see, et teen väiksemale plaadile, sel korral tegin suurele ahjuplaadile, siis tuleb põhi pisut paksem. ?

    Vasta
    1. veronikahumal 1. juuli 2020 at 23:45

      Super, et hästi õnnestus! Suurel vormil jääb tõepoolest põhi pisut õhuke. 🙂

      Vasta
  2. Sandra 17. mai 2023 at 13:58

    Tere,
    Kui sooviks teha näiteks 24cm vormiga, kas siis kogused umbes pooleks jagada?

    Aitäh!

    Vasta
    1. Veronika Humal 17. mai 2023 at 14:09

      Tere! Just, mina jagaksin kogused pooleks. Edukat küpsetamist, loodan, et tulemus maitseb. 🙂

      Vasta
  3. Inna 30. aug. 2023 at 19:11

    Hei
    Kui suure plaadi jaoks need kogused on märgitud siin retseptis.
    Kas tavaline ahjuplaat sobiks või peaksin topelt panema

    Vasta
    1. Veronika Humal 18. sept. 2023 at 10:15

      Tere! Tegin ise tavalisele ahjuplaadile, põhi tuli õhuke, kuid kook ise jäi piisavalt kõrge ja kohev. 🙂

      Vasta

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga