Rabarberi-pisarakook

KategooriaRaskusasteAlgaja

Koduaia rabarberitest valmis midagi hooajalist - krõbeda põhja ja koheva beseekattega rabarberi-pisarakook. Algne retsept on pärit Toidutarest, jagan enda poolt kohandatud versiooni.


Kogus20 portsjonit

Ettevalmistusaeg20 minutitKüpsetusaeg35 minutitAeg kokku55 minutit

Koogipõhi
 200 g võid
 300 g nisujahu
 70 g suhkrut
 3 munakollast
Täidis
 800 g rabarberit
 6 spl suhkrut
 1 spl kaneeli
Beseekate
 5 munavalget
 150 g suhkrut

1

Koogipõhja valmistamiseks sulata või, sega jahu, suhkru ja munaga ühtlaseks massiks. Suru see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadi põhja.

2

Seejärel koori ja tükelda rabarberid õhukesteks viiludeks. Sega suhkru ja kaneeliga ning laota ühtlaselt koogipõhjale. Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit.

3

Samal ajal valmista beseekate. Selleks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Kui kook on ahjust tulnud, määri munavalge vaht koogile ja küpseta 200-kraadises ahjus veel 10 minutit. Lase jahtuda, pisarad tekivad koogile alles peale jahtumist.

Koostisosad

Koogipõhi
 200 g võid
 300 g nisujahu
 70 g suhkrut
 3 munakollast
Täidis
 800 g rabarberit
 6 spl suhkrut
 1 spl kaneeli
Beseekate
 5 munavalget
 150 g suhkrut

Juhised

1

Koogipõhja valmistamiseks sulata või, sega jahu, suhkru ja munaga ühtlaseks massiks. Suru see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadi põhja.

2

Seejärel koori ja tükelda rabarberid õhukesteks viiludeks. Sega suhkru ja kaneeliga ning laota ühtlaselt koogipõhjale. Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit.

3

Samal ajal valmista beseekate. Selleks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Kui kook on ahjust tulnud, määri munavalge vaht koogile ja küpseta 200-kraadises ahjus veel 10 minutit. Lase jahtuda, pisarad tekivad koogile alles peale jahtumist.

Rabarberi-pisarakook

2 Comments

  1. Marju Jõemaa 1. juuli 2020 at 20:54

    Aitäh! Tegin enda tänaseks sünnipäevaks just seda kooki . Mul pole kunagi olnud katte peal nii palju ilusaid pisaraid❤ Kindlasti läheb kordamisele. Erinevus on see, et teen väiksemale plaadile, sel korral tegin suurele ahjuplaadile, siis tuleb põhi pisut paksem. 😉

    Vasta
    1. veronikahumal 1. juuli 2020 at 23:45

      Super, et hästi õnnestus! Suurel vormil jääb tõepoolest põhi pisut õhuke. 🙂

      Vasta

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga