Rabarberi-pisarakook

KategooriaRaskusasteAlgaja

Koduaia rabarberitest valmis midagi hooajalist - krõbeda põhja ja koheva beseekattega rabarberi-pisarakook. Algne retsept on pärit Toidutarest, jagan enda poolt kohandatud versiooni.


Ettevalmistusaeg20 minutitKüpsetusaeg35 minutitAeg kokku55 minutit
Koogipõhi
 300 g võid
 450 g nisujahu
 100 g suhkrut
 3 munakollast
Täidis
 800 g rabarberit
 6 spl suhkrut
 1 spl kaneeli
Beseekate
 5 munavalget
 150 g suhkrut
1

Koogipõhja valmistamiseks sulata või, sega jahu, suhkru ja munaga ühtlaseks massiks. Suru see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadi põhja.

2

Seejärel koori ja tükelda rabarberid õhukesteks viiludeks. Sega suhkru ja kaneeliga ning laota ühtlaselt koogipõhjale. Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit.

3

Samal ajal valmista beseekate. Selleks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Kui kook on ahjust tulnud, määri munavalge vaht koogile ja küpseta 200-kraadises ahjus veel 10 minutit. Kuna ahjud on erinevad, siis jälgi, et besee liiga pruuniks ei küpseks, vastasel juhul koogile palju pisaraid ei teki. Lase jahtuda, pisarad tekivad koogile alles peale jahtumist.

Koostisosad

Koogipõhi
 300 g võid
 450 g nisujahu
 100 g suhkrut
 3 munakollast
Täidis
 800 g rabarberit
 6 spl suhkrut
 1 spl kaneeli
Beseekate
 5 munavalget
 150 g suhkrut

Juhised

1

Koogipõhja valmistamiseks sulata või, sega jahu, suhkru ja munaga ühtlaseks massiks. Suru see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadi põhja.

2

Seejärel koori ja tükelda rabarberid õhukesteks viiludeks. Sega suhkru ja kaneeliga ning laota ühtlaselt koogipõhjale. Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit.

3

Samal ajal valmista beseekate. Selleks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Kui kook on ahjust tulnud, määri munavalge vaht koogile ja küpseta 200-kraadises ahjus veel 10 minutit. Kuna ahjud on erinevad, siis jälgi, et besee liiga pruuniks ei küpseks, vastasel juhul koogile palju pisaraid ei teki. Lase jahtuda, pisarad tekivad koogile alles peale jahtumist.

Rabarberi-pisarakook

4 Comments

  1. Marju Jõemaa 1. juuli 2020 at 20:54

    Aitäh! Tegin enda tänaseks sünnipäevaks just seda kooki . Mul pole kunagi olnud katte peal nii palju ilusaid pisaraid❤ Kindlasti läheb kordamisele. Erinevus on see, et teen väiksemale plaadile, sel korral tegin suurele ahjuplaadile, siis tuleb põhi pisut paksem. ?

    Vasta
    1. veronikahumal 1. juuli 2020 at 23:45

      Super, et hästi õnnestus! Suurel vormil jääb tõepoolest põhi pisut õhuke. 🙂

      Vasta
  2. Sandra 17. mai 2023 at 13:58

    Tere,
    Kui sooviks teha näiteks 24cm vormiga, kas siis kogused umbes pooleks jagada?

    Aitäh!

    Vasta
    1. Veronika Humal 17. mai 2023 at 14:09

      Tere! Just, mina jagaksin kogused pooleks. Edukat küpsetamist, loodan, et tulemus maitseb. 🙂

      Vasta

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga