Koduaia rabarberitest valmis midagi hooajalist - mahlase täidise ja koheva beseekattega rabarberi-pisarakook. Tegemist on suure plaadikoogiga, mida jätkub päris mitmeks päevaks.
Koogipõhja valmistamiseks tükelda või kuubikuteks, lisa suhkur, jahu ja küpsetuspulber ning mudi kõik ühtlaseks puruks. Suru see küpsetuspaberiga kaetud suure ahjuplaadi põhjale, koogipõhi jääb pigem õhuke, jälgi, et puru ühtlaselt plaadile jaotuks.
Seejärel koori ja tükelda rabarberid. Sega suhkru (3 spl) ja kaneeliga ning jäta kaussi mõneks ajaks seisma, et liigne mahl rabarberist eemalduks. Samal ajal vahusta munakollased ülejäänud suhkruga (5 spl), lisa hapukoor ja sega täidis ühtlaseks. Vala täidis koogipõhjale ja täidisele puista rabarberitükid. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit.
Vahepeal valmista beseekate. Selleks vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks. Kui kook on ahjust tulnud, määri munavalge vaht koogile ja küpseta 200-kraadises ahjus veel 10 minutit. Kuna ahjud on erinevad, siis jälgi, et besee liiga pruuniks ei küpseks, vastasel juhul koogile palju pisaraid ei teki. Lase jahtuda, pisarad tekivad koogile alles peale jahtumist.
Koostisosad
Juhised
Koogipõhja valmistamiseks tükelda või kuubikuteks, lisa suhkur, jahu ja küpsetuspulber ning mudi kõik ühtlaseks puruks. Suru see küpsetuspaberiga kaetud suure ahjuplaadi põhjale, koogipõhi jääb pigem õhuke, jälgi, et puru ühtlaselt plaadile jaotuks.
Seejärel koori ja tükelda rabarberid. Sega suhkru (3 spl) ja kaneeliga ning jäta kaussi mõneks ajaks seisma, et liigne mahl rabarberist eemalduks. Samal ajal vahusta munakollased ülejäänud suhkruga (5 spl), lisa hapukoor ja sega täidis ühtlaseks. Vala täidis koogipõhjale ja täidisele puista rabarberitükid. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit.
Vahepeal valmista beseekate. Selleks vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks. Kui kook on ahjust tulnud, määri munavalge vaht koogile ja küpseta 200-kraadises ahjus veel 10 minutit. Kuna ahjud on erinevad, siis jälgi, et besee liiga pruuniks ei küpseks, vastasel juhul koogile palju pisaraid ei teki. Lase jahtuda, pisarad tekivad koogile alles peale jahtumist.
Aitäh! Tegin enda tänaseks sünnipäevaks just seda kooki . Mul pole kunagi olnud katte peal nii palju ilusaid pisaraid❤ Kindlasti läheb kordamisele. Erinevus on see, et teen väiksemale plaadile, sel korral tegin suurele ahjuplaadile, siis tuleb põhi pisut paksem. ?
Super, et hästi õnnestus! Suurel vormil jääb tõepoolest põhi pisut õhuke. 🙂
Tere,
Kui sooviks teha näiteks 24cm vormiga, kas siis kogused umbes pooleks jagada?
Aitäh!
Tere! Just, mina jagaksin kogused pooleks. Edukat küpsetamist, loodan, et tulemus maitseb. 🙂
Hei
Kui suure plaadi jaoks need kogused on märgitud siin retseptis.
Kas tavaline ahjuplaat sobiks või peaksin topelt panema
Tere! Tegin ise tavalisele ahjuplaadile, põhi tuli õhuke, kuid kook ise jäi piisavalt kõrge ja kohev. 🙂