Rabarberi-pisarakook

KategooriaRaskusasteAlgaja

Koduaia rabarberitest valmis midagi hooajalist - krõbeda põhja ja koheva beseekattega rabarberi-pisarakook. Algne retsept on pärit Toidutarest, jagan enda poolt kohandatud versiooni.


Kogus20 portsjonit

Ettevalmistusaeg20 minutitKüpsetusaeg35 minutitAeg kokku55 minutit

Koogipõhi
 200 g võid
 300 g nisujahu
 70 g suhkrut
Täidis
 600 g rabarberit
 5 spl suhkrut
 1 spl kaneeli
Beseekate
 5 munavalget
 150 g suhkrut

1

Koogipõhja valmistamiseks näpi või, jahu ja suhkur ühtlaseks purutaoliseks massiks. Suru see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadi põhja.

2

Seejärel koori ja tükelda rabarberid õhukesteks viiludeks. Sega suhkru ja kaneeliga ning laota ühtlaselt koogipõhjale. Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit.

3

Samal ajal valmista beseekate. Selleks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Kui kook on ahjust tulnud, määri munavalge vaht koogile ja küpseta 200-kraadises ahjus veel 10 minutit. Lase jahtuda, pisarad tekivad koogile alles peale jahtumist.

Koostisosad

Koogipõhi
 200 g võid
 300 g nisujahu
 70 g suhkrut
Täidis
 600 g rabarberit
 5 spl suhkrut
 1 spl kaneeli
Beseekate
 5 munavalget
 150 g suhkrut

Juhised

1

Koogipõhja valmistamiseks näpi või, jahu ja suhkur ühtlaseks purutaoliseks massiks. Suru see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadi põhja.

2

Seejärel koori ja tükelda rabarberid õhukesteks viiludeks. Sega suhkru ja kaneeliga ning laota ühtlaselt koogipõhjale. Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit.

3

Samal ajal valmista beseekate. Selleks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Kui kook on ahjust tulnud, määri munavalge vaht koogile ja küpseta 200-kraadises ahjus veel 10 minutit. Lase jahtuda, pisarad tekivad koogile alles peale jahtumist.

Rabarberi-pisarakook

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga