Musta leivaga kohupiimakook

KategooriaRaskusasteKeskmine

Sini-must-valges toonis kohupiimakook musta leiva põhjaga sobib hästi Vabariigi aastapäeval lauale. Kook valmib lihtsa vaevaga ja kiirelt, seda ei ole vaja isegi küpsetada. Eeltööna on vaja vaid musta leiva viilud ahjus kuivatada, et need põhja sisse purustada. 


Ettevalmistusaeg15 minutitKüpsetusaeg30 minutitAeg kokku45 minutit
Koogipõhi
 5 viilu musta leiba
 5 šokolaadiküpsist
 50 g võid
Täidis
 400 g kohupiima
 200 ml vahukoort
 5 spl suhkrut
 1 spl želatiini (koos 4 spl veega)
 kaunistuseks mustikaid ja valget šokolaadi
1

Kõigepealt kuivata leivaviilud ahjus krõbedaks. Selleks küpseta neid 160-kraadises ahjus 20-30 minutit (jälgi, et need kõrbema ei läheks) ja lase neil jahtuda. Purusta leivaviilud ja küpsised blenderis ühtlaseks puruks ja sega sulatatud võiga. Suru 20 cm läbimööduga koogivormi põhja ja pane täidise valmistamise ajaks koogipõhi külmikusse.

2

Enne täidise valmistamist pane 1 spl želatiini 4 spl külma vee sisse paisuma. Vahusta vahukoor suhkruga kohevaks (enne suhkru lisamist vahusta vahukoor juba peaaegu vahule ja koos suhkruga vahusta lõpuni). Lisa kohupiim ja vahusta veelkord kergelt läbi. Seejärel sulata želatiin vesivannil täielikult üles, nirista peene joana täidise sisse ja samal ajal sega vispliga intensiivselt, kuna želatiin hakkab kohe tahkuma. Vala täidis koogipõhjale ja pane külmikusse vähemalt 5-ks tunniks tahkuma.

3

Enne serveerimist kaunista kook. Lao koogile mustikad ja sulata vesivannil näiteks valget šokolaadi, mida marjadele niristada. 

Koostisosad

Koogipõhi
 5 viilu musta leiba
 5 šokolaadiküpsist
 50 g võid
Täidis
 400 g kohupiima
 200 ml vahukoort
 5 spl suhkrut
 1 spl želatiini (koos 4 spl veega)
 kaunistuseks mustikaid ja valget šokolaadi

Juhised

1

Kõigepealt kuivata leivaviilud ahjus krõbedaks. Selleks küpseta neid 160-kraadises ahjus 20-30 minutit (jälgi, et need kõrbema ei läheks) ja lase neil jahtuda. Purusta leivaviilud ja küpsised blenderis ühtlaseks puruks ja sega sulatatud võiga. Suru 20 cm läbimööduga koogivormi põhja ja pane täidise valmistamise ajaks koogipõhi külmikusse.

2

Enne täidise valmistamist pane 1 spl želatiini 4 spl külma vee sisse paisuma. Vahusta vahukoor suhkruga kohevaks (enne suhkru lisamist vahusta vahukoor juba peaaegu vahule ja koos suhkruga vahusta lõpuni). Lisa kohupiim ja vahusta veelkord kergelt läbi. Seejärel sulata želatiin vesivannil täielikult üles, nirista peene joana täidise sisse ja samal ajal sega vispliga intensiivselt, kuna želatiin hakkab kohe tahkuma. Vala täidis koogipõhjale ja pane külmikusse vähemalt 5-ks tunniks tahkuma.

3

Enne serveerimist kaunista kook. Lao koogile mustikad ja sulata vesivannil näiteks valget šokolaadi, mida marjadele niristada. 

Notes

Musta leivaga kohupiimakook

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga