Mõnusalt krõbeda koorikuga ja pehme sisuga ciabatta maitseb hästi maitsevõiga ning on parim värskena. Baasretsepti sain Nami-Nami lehelt, tegin mõned kohandused ja siit tuleb minu vesioon.
Sega omavahel jahu, sool, seemned ja kuivpärm. Jahu kasutamiseks on variante mitmeid, võib miksida omavahel nisujahu, täistera nisujahu ja rukkijahu, kuid nisujahu osakaal peaks olema suur, et taigen kerkiks. Ise kasutasin kuklijahu, mis sisaldab nisujahu, täistera nisujahu, rukkijahu ja sepikujahu.
Lisa kuivainetele käesoe vesi ja õli ning sega taigen ühtlaseks. Kata taigen rätikuga ja pane sooja kohta 1,5 tunniks kerkima.
Kui taigen on kerkinud, kummuta see jahuga kaetud lauale ja vormi sellest piklik sai. Aseta see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, raputa peale nisujahu ja küpseta 250-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni ciabatta on pruunikas ja parajalt küpsenud. Võid asetada küpsemise ajaks ahju metallist kausi veega, et muuta ciabatta veelgi krõbedamaks. Küpsetis maitseb ideaalselt maitsevõiga.
Koostisosad
Juhised
Sega omavahel jahu, sool, seemned ja kuivpärm. Jahu kasutamiseks on variante mitmeid, võib miksida omavahel nisujahu, täistera nisujahu ja rukkijahu, kuid nisujahu osakaal peaks olema suur, et taigen kerkiks. Ise kasutasin kuklijahu, mis sisaldab nisujahu, täistera nisujahu, rukkijahu ja sepikujahu.
Lisa kuivainetele käesoe vesi ja õli ning sega taigen ühtlaseks. Kata taigen rätikuga ja pane sooja kohta 1,5 tunniks kerkima.
Kui taigen on kerkinud, kummuta see jahuga kaetud lauale ja vormi sellest piklik sai. Aseta see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, raputa peale nisujahu ja küpseta 250-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni ciabatta on pruunikas ja parajalt küpsenud. Võid asetada küpsemise ajaks ahju metallist kausi veega, et muuta ciabatta veelgi krõbedamaks. Küpsetis maitseb ideaalselt maitsevõiga.