Lõhe-kodujuustu quiche

Kategooria, RaskusasteKeskmine

See maitsekas ja juustune lõhe quiche on ideaalne viis eelmisel päeval järelejäänud ahjulõhe ära kasutamiseks. Lisaks on see täielikult nisuvaba, põhjas kasutasin kaera- ja rukkijahu ja täidisesse võib igaüks lisada just enda maitse järgi köögivilju.


Ettevalmistusaeg20 minutitKüpsetusaeg40 minutitAeg kokku1 tund
Põhi
 130 g kaerajahu
 100 g rukkijahu (võib ka välja jätta ja kasutada kokku 230 g kaerajahu)
 100 g võid
 1 muna
 veidi soola
Täidis
 250 g ahjus valmis küpsetatud lõhe (võid kasutada ka suitsulõhe)
 250 g kodujuustu (kasutasin mahlast Otto kodujuustu)
 3 muna
 1 tomat
 100 g riivjuustu
 maitse järgi soola ja pipart
 maitserohelist (till, petersell või muu)
1

Põhja valmistamiseks sega sulatatud või jahu ja soolaga, viimasena lisa muna ja sega ühtlaseks. Suru see küpsetuspaberiga kaetud 24 cm suuruse vormi põhjale ja külgedele. Küpseta põhja 180-kraadises ahjus umbes 10 minutit.

2

Samal ajal valmista täidis. Sega muna kodujuustuga, lisa väikesteks kuubikuteks tükeldatud tomat, tükeldatud lõhe, maitseroheline ja sool, pipar. Ideaalselt sobivad veel erinevad köögiviljad, nagu pehmeks keedetud brokkoli, lillkapsas, oliivid või muu, soovi korral lisa täidisesse enda maitse järgi köögivilju. Riivjuust jäta katteks ja lisa quichele veidi hiljem. Vala täidis eelküpsetatud põhjale ja küpseta 180-kraadises ahjus 40 minutit. Juust raputa peale siis, kui quiche on umbes 10-15 minutit küpsenud (nii ei küpse juust liiga vara tumedaks). Lase veidi jahtuda ja naudi soojalt!

Koostisosad

Põhi
 130 g kaerajahu
 100 g rukkijahu (võib ka välja jätta ja kasutada kokku 230 g kaerajahu)
 100 g võid
 1 muna
 veidi soola
Täidis
 250 g ahjus valmis küpsetatud lõhe (võid kasutada ka suitsulõhe)
 250 g kodujuustu (kasutasin mahlast Otto kodujuustu)
 3 muna
 1 tomat
 100 g riivjuustu
 maitse järgi soola ja pipart
 maitserohelist (till, petersell või muu)

Juhised

1

Põhja valmistamiseks sega sulatatud või jahu ja soolaga, viimasena lisa muna ja sega ühtlaseks. Suru see küpsetuspaberiga kaetud 24 cm suuruse vormi põhjale ja külgedele. Küpseta põhja 180-kraadises ahjus umbes 10 minutit.

2

Samal ajal valmista täidis. Sega muna kodujuustuga, lisa väikesteks kuubikuteks tükeldatud tomat, tükeldatud lõhe, maitseroheline ja sool, pipar. Ideaalselt sobivad veel erinevad köögiviljad, nagu pehmeks keedetud brokkoli, lillkapsas, oliivid või muu, soovi korral lisa täidisesse enda maitse järgi köögivilju. Riivjuust jäta katteks ja lisa quichele veidi hiljem. Vala täidis eelküpsetatud põhjale ja küpseta 180-kraadises ahjus 40 minutit. Juust raputa peale siis, kui quiche on umbes 10-15 minutit küpsenud (nii ei küpse juust liiga vara tumedaks). Lase veidi jahtuda ja naudi soojalt!

Notes

Lõhe-kodujuustu quiche

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga