Piparkoogi-toorjuustukook pohladega

KategooriaRaskusasteAlgaja

Kiire ja lihtne lahendus jõululauale! See mõnusalt kreemjas toorjuustukook on vastupandamatult maitsev ja loob oma õrnalt vürtsika maitsega õige pühademeeleolu.


Ettevalmistusaeg30 minutitAeg kokku30 minutit
Koogipõhi
 150 g piparkooke
 70 g võid
Täidis
 400 g toorjuustu (kasutasin Ottot)
 200 ml vahukoort
 250 g valget šokolaadi
 0,5 tl kaneeli
 0,5 tl ingveripulbrit
 0,5 tl jahvatatud nelki
 veidi jahvatatud kardemoni (vürtsid võib asendada 1 tl piparkoogimaitseainega)
 kaunistuseks pohli, kaneelipulki, pähkleid või muud
1

Retsept on ülimalt lihtne! Koogipõhja valmistamiseks sega purustatud piparkoogid sulatatud võiga ja suru 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Pane koogipõhi täidise valmistamise ajaks külmikusse, et see tugevamaks muutuks.

2

Seejärel valmista täidis. Selleks vahusta vahukoor kohevaks (kuid väldi kindlasti ülevahustamist). Lisa toorjuust ja maitseained ning mikserda veel õrnalt läbi (vürtside asemel võid julgelt kasutada ka lihtsalt piparkoogimaitseainete segu, mis on poes müügil). Juhul kui soovid pigem vähem vürtsikat kooki, võid vürtsid üldse välja jätta ja piirduda vaid piparkoogipõhjaga. Sel juhul jääb täidis magus ja kontrastiks jäävad mõrkjad pohlad koogi peal. Viimasena sulata vesivannil valge šokolaad ja sega samuti täidisesse, kuni kõik on ühtlane.

3

Vala täidis koogipõhjale ja silu pealt ühtlaseks (heaks abimeheks on spaatel, ise kasutasin õhukest metallist tordilabidat). Hoia kooki külmikus üleöö (kiirema tulemuse saavutamiseks võid hoida veidikeseks sügavkülmikus, oluline on, et šokolaad tahkuks ja koogi tekstuur tugevamaks muutuks). Kaunista pohlade, pähklite, mandlite või muuga.

Koostisosad

Koogipõhi
 150 g piparkooke
 70 g võid
Täidis
 400 g toorjuustu (kasutasin Ottot)
 200 ml vahukoort
 250 g valget šokolaadi
 0,5 tl kaneeli
 0,5 tl ingveripulbrit
 0,5 tl jahvatatud nelki
 veidi jahvatatud kardemoni (vürtsid võib asendada 1 tl piparkoogimaitseainega)
 kaunistuseks pohli, kaneelipulki, pähkleid või muud

Juhised

1

Retsept on ülimalt lihtne! Koogipõhja valmistamiseks sega purustatud piparkoogid sulatatud võiga ja suru 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Pane koogipõhi täidise valmistamise ajaks külmikusse, et see tugevamaks muutuks.

2

Seejärel valmista täidis. Selleks vahusta vahukoor kohevaks (kuid väldi kindlasti ülevahustamist). Lisa toorjuust ja maitseained ning mikserda veel õrnalt läbi (vürtside asemel võid julgelt kasutada ka lihtsalt piparkoogimaitseainete segu, mis on poes müügil). Juhul kui soovid pigem vähem vürtsikat kooki, võid vürtsid üldse välja jätta ja piirduda vaid piparkoogipõhjaga. Sel juhul jääb täidis magus ja kontrastiks jäävad mõrkjad pohlad koogi peal. Viimasena sulata vesivannil valge šokolaad ja sega samuti täidisesse, kuni kõik on ühtlane.

3

Vala täidis koogipõhjale ja silu pealt ühtlaseks (heaks abimeheks on spaatel, ise kasutasin õhukest metallist tordilabidat). Hoia kooki külmikus üleöö (kiirema tulemuse saavutamiseks võid hoida veidikeseks sügavkülmikus, oluline on, et šokolaad tahkuks ja koogi tekstuur tugevamaks muutuks). Kaunista pohlade, pähklite, mandlite või muuga.

Notes

Piparkoogi-toorjuustukook pohladega

2 Comments

  1. Johanna 9. dets. 2021 at 20:01

    Tere, kas sobib ka piparkoogitaigen piparkoogide asemel?

    Vasta
    1. Veronika Humal 10. dets. 2021 at 12:56

      Tere! Põhimõtteliselt küll, siis tuleb piparkoogitaignast põhja eraldi ahjus veidi küpsetada ja jälgida, et see liiga kõvaks ei küpseks. 🙂 Ja jahtunud põhjale alles toorjuustu täidis peale valada.

      Vasta

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga