Mahlased lehttaigna pirukad, mille sisuks on spinat ja ürtidega toorjuust.
Koostisosad
500 g pärmilehttaigent
100 g külmutatud spinatit
75 g toorjuustu (eelistatult ürtidega)
soola, pipart
1 muna (määrimiseks)
1
Sulata lehttaigen ja lõika see ruutudeks (vastavalt sellele, kui suuri pirukaid soovid).
2
Täidise valmistamiseks nõruta sulanud spinatist suurem osa vett välja ja sega spinat toorjuustuga. Maitsesta soola ja pipraga ja aseta iga lehttaigna ruudu keskele umbes 1 tl täidist. Voldi lehttaigen pooleks, et tekiks kolmnurk ja kinnita servad tugevalt kahvli abil.
3
Määri pirukad lahtiklopitud munaga ja küpseta 200-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni pirukad on kuldpruunid.
4
Lase enne serveerimist veidi jahtuda, kuna täidis on ahjust välja võttes veel mõnda aega tulikuum. Pirukad on parimad värskena.

Koostisosad
Koostisosad
500 g pärmilehttaigent
100 g külmutatud spinatit
75 g toorjuustu (eelistatult ürtidega)
soola, pipart
1 muna (määrimiseks)