Spinatipirukad

KategooriaRaskusasteKeskmine

Mahlased lehttaigna pirukad, mille sisuks on spinat ja ürtidega toorjuust.

Kogus15 portsjonit

Ettevalmistusaeg25 minutitKüpsetusaeg15 minutitAeg kokku40 minutit

Koostisosad
 500 g pärmilehttaigent
 100 g külmutatud spinatit
 75 g toorjuustu (eelistatult ürtidega)
 soola, pipart
 1 muna (määrimiseks)

1

Sulata lehttaigen ja lõika see ruutudeks (vastavalt sellele, kui suuri pirukaid soovid).

2

Täidise valmistamiseks nõruta sulanud spinatist suurem osa vett välja ja sega spinat toorjuustuga. Maitsesta soola ja pipraga ja aseta iga lehttaigna ruudu keskele umbes 1 tl täidist. Voldi lehttaigen pooleks, et tekiks kolmnurk ja kinnita servad tugevalt kahvli abil.

3

Määri pirukad lahtiklopitud munaga ja küpseta 200-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni pirukad on kuldpruunid.

4

Lase enne serveerimist veidi jahtuda, kuna täidis on ahjust välja võttes veel mõnda aega tulikuum. Pirukad on parimad värskena.

Koostisosad

Koostisosad
 500 g pärmilehttaigent
 100 g külmutatud spinatit
 75 g toorjuustu (eelistatult ürtidega)
 soola, pipart
 1 muna (määrimiseks)

Juhised

1

Sulata lehttaigen ja lõika see ruutudeks (vastavalt sellele, kui suuri pirukaid soovid).

2

Täidise valmistamiseks nõruta sulanud spinatist suurem osa vett välja ja sega spinat toorjuustuga. Maitsesta soola ja pipraga ja aseta iga lehttaigna ruudu keskele umbes 1 tl täidist. Voldi lehttaigen pooleks, et tekiks kolmnurk ja kinnita servad tugevalt kahvli abil.

3

Määri pirukad lahtiklopitud munaga ja küpseta 200-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni pirukad on kuldpruunid.

4

Lase enne serveerimist veidi jahtuda, kuna täidis on ahjust välja võttes veel mõnda aega tulikuum. Pirukad on parimad värskena.

Spinatipirukad

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga