Nisu- ja suhkruvaba bataadibrownie

Kategooria, RaskusasteKeskmine

Alternatiiv rammusale ja kaloririkkale browniele.

Ettevalmistusaeg30 minutitKüpsetusaeg40 minutitAeg kokku1 tund 10 minutit
Brownie
 500 g bataadipüreed
 3 muna
 65 g rafineerimata kookosõli
 75 g agaavisiirupit või naturaalset mett
 3 spl tatrajahu
 4 spl kakaopulbrit (naturaalne, magustamata, näiteks Vilma)
 0,5 tl küpsetuspulbrit
 suur peotäis rosinaid või tükeldatud datleid
Šokolaadiglasuur
 1 spl rafineerimata kookosõli
 1 spl agaavisiirupit või mett
 1 spl kakaopulbrit
1

Kõigepealt koori ja tükelda bataat ning küpseta ahjus või keeda pehmeks (mina näiteks keetsin, nii jääb lõpptulemus mahlasem). Püreesta bataat ühtlaseks ja sega vahustatud munadega. Sega sisse ka sulatatud kookosõli (vajab sulatamist, kui õli on hoitud jahedas) ja agaavisiirup/mesi ning seejärel omavahel segatud kuivained. Sega ühtlaseks ja viimasena lisa magustamiseks peotäis rosinaid. Vala segu küpsetuspaberiga kaetud 20x20 cm suurusega kandilisse vormi ja küpseta 170-kraadises ahjus 35-45 minutit, kuni brownie sisse torgatud puutikk jääb puhtaks.

2

Glasuuri valmistamine võttis vaid mõni minut, kuid kanna see kindlasti juba veidi jahtunud browniele (tulikuumal browniel hakkab see liialt voolama). Sega omavahel kookosõli, agaavisiirup/mesi ja kakaopulber ja kuumuta samal ajal segades, kuni kõik koostisosad on ühtlaseks segunenud. Lase veidi jahtuda ja vala browniele. Kui soovid kogu browniet katta, mitmekordista koguseid. Brownie on maitsev nii soojalt kui külmalt.
Retsepti koostamisel sain inspiratsiooni toiduteemal.blogspot.com lehel olevast Bataadibrownie retseptist.

Koostisosad

Brownie
 500 g bataadipüreed
 3 muna
 65 g rafineerimata kookosõli
 75 g agaavisiirupit või naturaalset mett
 3 spl tatrajahu
 4 spl kakaopulbrit (naturaalne, magustamata, näiteks Vilma)
 0,5 tl küpsetuspulbrit
 suur peotäis rosinaid või tükeldatud datleid
Šokolaadiglasuur
 1 spl rafineerimata kookosõli
 1 spl agaavisiirupit või mett
 1 spl kakaopulbrit

Juhised

1

Kõigepealt koori ja tükelda bataat ning küpseta ahjus või keeda pehmeks (mina näiteks keetsin, nii jääb lõpptulemus mahlasem). Püreesta bataat ühtlaseks ja sega vahustatud munadega. Sega sisse ka sulatatud kookosõli (vajab sulatamist, kui õli on hoitud jahedas) ja agaavisiirup/mesi ning seejärel omavahel segatud kuivained. Sega ühtlaseks ja viimasena lisa magustamiseks peotäis rosinaid. Vala segu küpsetuspaberiga kaetud 20x20 cm suurusega kandilisse vormi ja küpseta 170-kraadises ahjus 35-45 minutit, kuni brownie sisse torgatud puutikk jääb puhtaks.

2

Glasuuri valmistamine võttis vaid mõni minut, kuid kanna see kindlasti juba veidi jahtunud browniele (tulikuumal browniel hakkab see liialt voolama). Sega omavahel kookosõli, agaavisiirup/mesi ja kakaopulber ja kuumuta samal ajal segades, kuni kõik koostisosad on ühtlaseks segunenud. Lase veidi jahtuda ja vala browniele. Kui soovid kogu browniet katta, mitmekordista koguseid. Brownie on maitsev nii soojalt kui külmalt.
Retsepti koostamisel sain inspiratsiooni toiduteemal.blogspot.com lehel olevast Bataadibrownie retseptist.

Notes

Nisu- ja suhkruvaba bataadibrownie

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga