Alternatiiv rammusale ja kaloririkkale browniele.
Kõigepealt koori ja tükelda bataat ning küpseta ahjus või keeda pehmeks (mina näiteks keetsin, nii jääb lõpptulemus mahlasem). Püreesta bataat ühtlaseks ja sega vahustatud munadega. Sega sisse ka sulatatud kookosõli (vajab sulatamist, kui õli on hoitud jahedas) ja agaavisiirup/mesi ning seejärel omavahel segatud kuivained. Sega ühtlaseks ja viimasena lisa magustamiseks peotäis rosinaid. Vala segu küpsetuspaberiga kaetud 20x20 cm suurusega kandilisse vormi ja küpseta 170-kraadises ahjus 35-45 minutit, kuni brownie sisse torgatud puutikk jääb puhtaks.
Glasuuri valmistamine võttis vaid mõni minut, kuid kanna see kindlasti juba veidi jahtunud browniele (tulikuumal browniel hakkab see liialt voolama). Sega omavahel kookosõli, agaavisiirup/mesi ja kakaopulber ja kuumuta samal ajal segades, kuni kõik koostisosad on ühtlaseks segunenud. Lase veidi jahtuda ja vala browniele. Kui soovid kogu browniet katta, mitmekordista koguseid. Brownie on maitsev nii soojalt kui külmalt.
Retsepti koostamisel sain inspiratsiooni toiduteemal.blogspot.com lehel olevast Bataadibrownie retseptist.
Koostisosad
Juhised
Kõigepealt koori ja tükelda bataat ning küpseta ahjus või keeda pehmeks (mina näiteks keetsin, nii jääb lõpptulemus mahlasem). Püreesta bataat ühtlaseks ja sega vahustatud munadega. Sega sisse ka sulatatud kookosõli (vajab sulatamist, kui õli on hoitud jahedas) ja agaavisiirup/mesi ning seejärel omavahel segatud kuivained. Sega ühtlaseks ja viimasena lisa magustamiseks peotäis rosinaid. Vala segu küpsetuspaberiga kaetud 20x20 cm suurusega kandilisse vormi ja küpseta 170-kraadises ahjus 35-45 minutit, kuni brownie sisse torgatud puutikk jääb puhtaks.
Glasuuri valmistamine võttis vaid mõni minut, kuid kanna see kindlasti juba veidi jahtunud browniele (tulikuumal browniel hakkab see liialt voolama). Sega omavahel kookosõli, agaavisiirup/mesi ja kakaopulber ja kuumuta samal ajal segades, kuni kõik koostisosad on ühtlaseks segunenud. Lase veidi jahtuda ja vala browniele. Kui soovid kogu browniet katta, mitmekordista koguseid. Brownie on maitsev nii soojalt kui külmalt.
Retsepti koostamisel sain inspiratsiooni toiduteemal.blogspot.com lehel olevast Bataadibrownie retseptist.