Kodune pähkli-puuvilja müsli

Kategooria, , RaskusasteAlgaja

Alates hetkest, kui avastasin enda jaoks ise tehtud müsli, ei ole ma seda enam poest ostnud. Ise tehes saab müslisse lisada just enda lemmik koostisosi, rääkimata sellest, et ise saab müsli seest ka suhkru välja jätta. Naudin seda kõige meelsamini maitsestamata jogurtiga!


Ettevalmistusaeg15 minutitKüpsetusaeg20 minutitAeg kokku35 minutit
Koostisosad
 300 g täistera kaerahelbeid
 250 g pähklisegu
 200 g seemnesegu
 150 g kuivatatud puuviljade segu (aprikoos, papaia, rosinad, banaanilaastud)
 50 g kookosõli
 50 g mett
1

Sega omavahel kaerahelbed, pähklid ja seemned (hakkisin pähklid väiksemateks tükkideks, et mugavam süüa oleks, võib ka terved pähklid lisada). Sulata potis kookosõli koos meega ning sega kuivainetega ühtlaseks massiks. Laota segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni müsli on kuldpruun. Kuna ahjud on erinevad, siis jälgi, et liiga tumedaks ei küpseks.

2

Jahuta müsli täielikult ja alles siis lisa kuivatatud puuviljad. Aprikoosid hakkisin väiksemateks tükkideks. Hoiusta müslit õhukindlas purgis.

Koostisosad

Koostisosad
 300 g täistera kaerahelbeid
 250 g pähklisegu
 200 g seemnesegu
 150 g kuivatatud puuviljade segu (aprikoos, papaia, rosinad, banaanilaastud)
 50 g kookosõli
 50 g mett

Juhised

1

Sega omavahel kaerahelbed, pähklid ja seemned (hakkisin pähklid väiksemateks tükkideks, et mugavam süüa oleks, võib ka terved pähklid lisada). Sulata potis kookosõli koos meega ning sega kuivainetega ühtlaseks massiks. Laota segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni müsli on kuldpruun. Kuna ahjud on erinevad, siis jälgi, et liiga tumedaks ei küpseks.

2

Jahuta müsli täielikult ja alles siis lisa kuivatatud puuviljad. Aprikoosid hakkisin väiksemateks tükkideks. Hoiusta müslit õhukindlas purgis.

Notes

Kodune pähkli-puuvilja müsli

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga