Täielikult taimsed ja patuvabad kaerapallid. Vabad suhkrust, nisust ja isegi munast ning on ideaalseks tervislikuks snäkiks. Algne retsept on pärit ajakirjast Oma Maitse, panin kirja pisut kohandatud versiooni.
Purusta banaanid saumikseriga. Sega sisse maapähklivõi. Seejärel lisa kaerahelbed, kaneel ja hakitud rosinad ning pähklid ja sega kõik ühtlaseks.
Aseta umbes teelusikatäie suurused pallikesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (sain kokku umbes 20 tk) ja küpseta 180-kraadises ahjus 10-15 minutit (kuna ahjud on erineva võimsusega, siis jälgi küpsust). Küpsised jäävad pigem pehmed, kui soovid krõbedamat tulemust, küpseta pigem veidi kauem, kuid jälgi, et küpsised kõrbema ei läheks. Minu jaoks maitsesid kaerapallid kõige paremini soojana.
Koostisosad
Juhised
Purusta banaanid saumikseriga. Sega sisse maapähklivõi. Seejärel lisa kaerahelbed, kaneel ja hakitud rosinad ning pähklid ja sega kõik ühtlaseks.
Aseta umbes teelusikatäie suurused pallikesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (sain kokku umbes 20 tk) ja küpseta 180-kraadises ahjus 10-15 minutit (kuna ahjud on erineva võimsusega, siis jälgi küpsust). Küpsised jäävad pigem pehmed, kui soovid krõbedamat tulemust, küpseta pigem veidi kauem, kuid jälgi, et küpsised kõrbema ei läheks. Minu jaoks maitsesid kaerapallid kõige paremini soojana.