Külm aeg on kätte jõudnud ja aina enam tahaks soojendavaid küpsetisi, midagi, mida kohe ahjusoojana süüa. Karask on kõige maitsvam just peale ahjust välja võtmist, ise söön seda soojana koos rasvase võiga, mõnele maitseb meega. Kõrvits muudab karaski nii mõnusalt mahlaseks ning see on maitsev nii soolase kui magusa lisandiga.
Kõigepealt koori kõrvits ja lõika see väiksemateks kuubikuteks. Küpseta 220-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni kõrvits on pehme. Püreesta blenderis ühtlaseks.
Klopi munad suhkruga, lisa oliiviõli, keefir ja kõrvitsapüree ning sega. Seejärel lisa omavahel segatud odrajahu ja sooda ning sega taigen ühtlaseks. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud või võiga määritud kandilisse leivavormi, peale puista tükeldatud mandleid ja/või pähkleid. Küpseta karaskit 180-kraadises pöördõhuga ahjus umbes 45 minutit. Lase veidi jahtuda ja serveeri soojalt. Jahtununa hoiusta seda õhukindlalt, nii säilitab karask pehmuse ja mahlasuse.
Koostisosad
Juhised
Kõigepealt koori kõrvits ja lõika see väiksemateks kuubikuteks. Küpseta 220-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni kõrvits on pehme. Püreesta blenderis ühtlaseks.
Klopi munad suhkruga, lisa oliiviõli, keefir ja kõrvitsapüree ning sega. Seejärel lisa omavahel segatud odrajahu ja sooda ning sega taigen ühtlaseks. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud või võiga määritud kandilisse leivavormi, peale puista tükeldatud mandleid ja/või pähkleid. Küpseta karaskit 180-kraadises pöördõhuga ahjus umbes 45 minutit. Lase veidi jahtuda ja serveeri soojalt. Jahtununa hoiusta seda õhukindlalt, nii säilitab karask pehmuse ja mahlasuse.