Nisu- ja suhkruvaba šokolaadikook

Kategooria, , RaskusasteKeskmine

See patuvaba ahvatlus on vaba nisust, suhkrust ja isegi piimatoodetest ning on täiesti taimne. Algne retsept on pärit Ragne Värk raamatust "Paleo. Patuvabad koogid ja magustoidud", tegin mõned muudatused ning kook kukkus välja üllatavalt magus ja rammus, nagu üks tõeline šokolaadikook.


Kogus8 portsjonit

Ettevalmistusaeg30 minutitAeg kokku30 minutit
Koogipõhi
 150 g sarapuupähkleid
 75 g kuivatatud datleid
 40 g kookosõli
Täidis
 400 ml kookoskreemi
 150 g kuivatatud datleid
 2 tl kookosõli
 50 g kakaopulbrit
 kaunistuseks värskeid marju või muud
1

Koogipõhja valmistamiseks purusta blenderis pähklid, datlid ja kookosõli (toasoe) ühtlaseks massiks ning suru 20 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja külgedele. Pane koogipõhi täidise valmistamise ajaks külmikusse tahkuma.

2

Seejärel püreesta blenderis kookoskreem, datlid ja kookosõli ühtlaseks massiks. Sega juurde kakaopulber ja vala täidis koogipõhjale. Lase koogil külmikus vähemalt 3-4 tundi tahkuda, kaunista värskete marjade või muuga.

Koostisosad

Koogipõhi
 150 g sarapuupähkleid
 75 g kuivatatud datleid
 40 g kookosõli
Täidis
 400 ml kookoskreemi
 150 g kuivatatud datleid
 2 tl kookosõli
 50 g kakaopulbrit
 kaunistuseks värskeid marju või muud

Juhised

1

Koogipõhja valmistamiseks purusta blenderis pähklid, datlid ja kookosõli (toasoe) ühtlaseks massiks ning suru 20 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja külgedele. Pane koogipõhi täidise valmistamise ajaks külmikusse tahkuma.

2

Seejärel püreesta blenderis kookoskreem, datlid ja kookosõli ühtlaseks massiks. Sega juurde kakaopulber ja vala täidis koogipõhjale. Lase koogil külmikus vähemalt 3-4 tundi tahkuda, kaunista värskete marjade või muuga.

Nisu- ja suhkruvaba šokolaadikook

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga