Nisuvabad banaani-kakaomuffinid

Kategooria, , RaskusasteAlgaja

Need banaani-kakaomuffinid on nii mõnusalt mahlased ja tummised, et meenutavad isegi veidi browniet. Ometi on tegu pigem kehale kergemate muffinitega, sest neis ei ole grammigi nisujahu, võid ega valget suhkrut. Algse retsepti leidsin Loodusväe kodulehelt ning tegin enda maitse järgi ümber. Sain kokku 10 imemaitsvat muffinit.


Ettevalmistusaeg15 minutitKüpsetusaeg18 minutitAeg kokku33 minutit
Taigen
 2 küpset banaani
 1 muna
 50 g kookosõli
 50 g kookospalmisuhkrut (soovi korral võib asendada meega)
 2 tl mett
 150 g kaerajahu
 30 g kakaopulbrit
 1 tl küpsetuspulbrit
 näpuotsatäis soola
1

Lisa blenderisse banaanid, muna, kookospalmisuhkur, mesi ja püreesta kõik ühtlaseks. Vala kaussi ja lisa juurde sulatatud kookosõli ja omavahel segatud kaerajahu, kakaopulber, küpsetuspulber ja sool. Sega taigen ühtlaseks ja jaga umbes 10 muffinivormi vahel.

2

Küpseta muffineid 190-kraadises ahjus 17-19 minutit. Võid kontrollida küpsust puutikuga, mis peaks muffini sisse torgates puhtaks jääma. Taigen ei tohiks jääda toores, kuid peaks vältima ka liiga kõvaks küpsetamist. 18 minutit ahjus hoides jäid minu muffinid täpselt parajalt mahlased ja pehmed. Lase veidi jahtuda ja hoia jahtunud muffineid õhukindlas karbis, nii säilitavad need oma pehmuse ka järgmiseks päevaks.

Koostisosad

Taigen
 2 küpset banaani
 1 muna
 50 g kookosõli
 50 g kookospalmisuhkrut (soovi korral võib asendada meega)
 2 tl mett
 150 g kaerajahu
 30 g kakaopulbrit
 1 tl küpsetuspulbrit
 näpuotsatäis soola

Juhised

1

Lisa blenderisse banaanid, muna, kookospalmisuhkur, mesi ja püreesta kõik ühtlaseks. Vala kaussi ja lisa juurde sulatatud kookosõli ja omavahel segatud kaerajahu, kakaopulber, küpsetuspulber ja sool. Sega taigen ühtlaseks ja jaga umbes 10 muffinivormi vahel.

2

Küpseta muffineid 190-kraadises ahjus 17-19 minutit. Võid kontrollida küpsust puutikuga, mis peaks muffini sisse torgates puhtaks jääma. Taigen ei tohiks jääda toores, kuid peaks vältima ka liiga kõvaks küpsetamist. 18 minutit ahjus hoides jäid minu muffinid täpselt parajalt mahlased ja pehmed. Lase veidi jahtuda ja hoia jahtunud muffineid õhukindlas karbis, nii säilitavad need oma pehmuse ka järgmiseks päevaks.

Nisuvabad banaani-kakaomuffinid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga