Need banaani-kakaomuffinid on nii mõnusalt mahlased ja tummised, et meenutavad isegi veidi browniet. Ometi on tegu pigem kehale kergemate muffinitega, sest neis ei ole grammigi nisujahu, võid ega valget suhkrut. Algse retsepti leidsin Loodusväe kodulehelt ning tegin enda maitse järgi ümber. Sain kokku 10 imemaitsvat muffinit.
Lisa blenderisse banaanid, muna, kookospalmisuhkur ja püreesta kõik ühtlaseks. Vala kaussi ja lisa juurde sulatatud kookosõli ja omavahel segatud kaerajahu, kakaopulber, küpsetuspulber ja sool. Sega taigen ühtlaseks ja jaga umbes 10 muffinivormi vahel.
Küpseta muffineid 190-kraadises ahjus 17-19 minutit. Võid kontrollida küpsust puutikuga, mis peaks muffini sisse torgates puhtaks jääma. Taigen ei tohiks jääda toores, kuid peaks vältima ka liiga kõvaks küpsetamist. 18 minutit ahjus hoides jäid minu muffinid täpselt parajalt mahlased ja pehmed. Lase veidi jahtuda ja hoia jahtunud muffineid õhukindlas karbis, nii säilitavad need oma pehmuse ka järgmiseks päevaks.
Koostisosad
Juhised
Lisa blenderisse banaanid, muna, kookospalmisuhkur ja püreesta kõik ühtlaseks. Vala kaussi ja lisa juurde sulatatud kookosõli ja omavahel segatud kaerajahu, kakaopulber, küpsetuspulber ja sool. Sega taigen ühtlaseks ja jaga umbes 10 muffinivormi vahel.
Küpseta muffineid 190-kraadises ahjus 17-19 minutit. Võid kontrollida küpsust puutikuga, mis peaks muffini sisse torgates puhtaks jääma. Taigen ei tohiks jääda toores, kuid peaks vältima ka liiga kõvaks küpsetamist. 18 minutit ahjus hoides jäid minu muffinid täpselt parajalt mahlased ja pehmed. Lase veidi jahtuda ja hoia jahtunud muffineid õhukindlas karbis, nii säilitavad need oma pehmuse ka järgmiseks päevaks.