Banaanileib on suurepärane vahepala siis, kui sooviks midagi magusat, kuid tervislikku. Kuna banaan ise on magus, ei ole vaja suhkrut tegelikult lisada (kuid soovitan sellegipoolest kasutada lisaks mõnda alternatiivi, näiteks mett, datleid või agaavisiirupit). Nisujahu asendasin kaerajahu ja kookoshelvestega ning või asendasin kookosõliga.
Vahusta munad, lisa sulatatud kookosõli, mesi, kreeka jogurt ja kahvliga purustatud banaanid, sega ühtlaseks. Seejärel lisa kaerajahu, küpsetuspulber, kookoshelbed ja chia seemned ning sega taaskord ühtlaseks.
Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud keeksivormi (mõõtudega 25x11 cm), soovi korral puista peale mandlilaastud ja küpseta 180-kraadises pöördõhuga ahjus 45-50 minutit. Küpsust saad kontrollida tiku abil - kui sisse torgatud tikk jääb kuivaks, on banaanileib valmis. Kuid sellegipoolest jääb nisuvaba banaanileib pigem mahlane, kui kohev. Enne lahti lõikamist lase kindlasti jahtuda, kuna kuumana on banaanileib alles liialt pehme ja kergemini lagunev. Maitsev nii külmana kui ka õrnalt soojana.
Koostisosad
Juhised
Vahusta munad, lisa sulatatud kookosõli, mesi, kreeka jogurt ja kahvliga purustatud banaanid, sega ühtlaseks. Seejärel lisa kaerajahu, küpsetuspulber, kookoshelbed ja chia seemned ning sega taaskord ühtlaseks.
Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud keeksivormi (mõõtudega 25x11 cm), soovi korral puista peale mandlilaastud ja küpseta 180-kraadises pöördõhuga ahjus 45-50 minutit. Küpsust saad kontrollida tiku abil - kui sisse torgatud tikk jääb kuivaks, on banaanileib valmis. Kuid sellegipoolest jääb nisuvaba banaanileib pigem mahlane, kui kohev. Enne lahti lõikamist lase kindlasti jahtuda, kuna kuumana on banaanileib alles liialt pehme ja kergemini lagunev. Maitsev nii külmana kui ka õrnalt soojana.