Chia-kookose banaanileib

Kategooria, RaskusasteAlgaja

Banaanileib on suurepärane vahepala siis, kui sooviks midagi magusat, kuid tervislikku. Kuna banaan ise on magus, ei ole vaja suhkrut tegelikult lisada (kuid soovitan sellegipoolest kasutada lisaks mõnda alternatiivi, näiteks mett, datleid või agaavisiirupit). Nisujahu asendasin kaerajahu ja kookoshelvestega ning või asendasin kookosõliga.

Ettevalmistusaeg15 minutitKüpsetusaeg50 minutitAeg kokku1 tund 5 minutit
Koostisosad
 4 banaani (kokku umbes 350-400 g banaanimassi)
 2 muna
 50 g kookosõli
 50 g mett või agaavisiirupit
 150 g kaerajahu
 1 tl küpsetuspulbrit
 100 g kookoshelbeid
 20 g chia seemneid (või näiteks purustatud pähkleid)
 2 spl kreeka jogurtit
1

Vahusta munad, lisa sulatatud kookosõli, mesi, kreeka jogurt ja kahvliga purustatud banaanid, sega ühtlaseks. Seejärel lisa kaerajahu, küpsetuspulber, kookoshelbed ja chia seemned ning sega taaskord ühtlaseks.

2

Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud keeksivormi (mõõtudega 25x11 cm), soovi korral puista peale mandlilaastud ja küpseta 180-kraadises pöördõhuga ahjus 45-50 minutit. Küpsust saad kontrollida tiku abil - kui sisse torgatud tikk jääb kuivaks, on banaanileib valmis. Kuid sellegipoolest jääb nisuvaba banaanileib pigem mahlane, kui kohev. Enne lahti lõikamist lase kindlasti jahtuda, kuna kuumana on banaanileib alles liialt pehme ja kergemini lagunev. Maitsev nii külmana kui ka õrnalt soojana.

Koostisosad

Koostisosad
 4 banaani (kokku umbes 350-400 g banaanimassi)
 2 muna
 50 g kookosõli
 50 g mett või agaavisiirupit
 150 g kaerajahu
 1 tl küpsetuspulbrit
 100 g kookoshelbeid
 20 g chia seemneid (või näiteks purustatud pähkleid)
 2 spl kreeka jogurtit

Juhised

1

Vahusta munad, lisa sulatatud kookosõli, mesi, kreeka jogurt ja kahvliga purustatud banaanid, sega ühtlaseks. Seejärel lisa kaerajahu, küpsetuspulber, kookoshelbed ja chia seemned ning sega taaskord ühtlaseks.

2

Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud keeksivormi (mõõtudega 25x11 cm), soovi korral puista peale mandlilaastud ja küpseta 180-kraadises pöördõhuga ahjus 45-50 minutit. Küpsust saad kontrollida tiku abil - kui sisse torgatud tikk jääb kuivaks, on banaanileib valmis. Kuid sellegipoolest jääb nisuvaba banaanileib pigem mahlane, kui kohev. Enne lahti lõikamist lase kindlasti jahtuda, kuna kuumana on banaanileib alles liialt pehme ja kergemini lagunev. Maitsev nii külmana kui ka õrnalt soojana.

Notes

Chia-kookose banaanileib

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga