Ma isegi ei liialda, kui ütlen, et peale selle koogi söömist oli tunne sama kerge kui peale smuuti joomist. Figuurisõbralikum alternatiiv rammusatele kookidele. Saab valmistada ka suhkruvabalt!
Põhja valmistamiseks sega sulatatud või purustatud küpsistega ja suru 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Pane koogipõhi täidise valmistamise ajaks külmikusse, nii muutub see tugevamaks ja täidis ei lõhu seda peale valades laiali.
Vahepeal pane želatiin külma veega paisuma (1 sl želatiini kohta kasutatakse 4 sl vett).
Puhasta ja püreesta mango (mango peaks kindlasti võimalikult küps olema, seda magusam ta on), sega kreeka jogurti ja suhkruga ühtlaseks.
Seejärel sulata paisunud želatiin vesivannil. Kui želatiin on täielikult sulanud, lisa see täidisesse samal ajal pidevalt segades. Vala täidis koogipõhjale ja hoia kooki järgmise päevani külmikus.
Järgmisel päeval kaunista kook meelepäraste lisanditega - riivi peale tumedat šokolaadi, puista mandleid/pähkleid või marju.
Seda kooki saab valmistada tegelikult ka suhkruvabalt - põhjaks saab kasutada purustatud datleid koos purustatud pähklite või mandlitega (tulemuseks mõnusalt krõbe koogipõhi) ja kuna mango on juba ise piisavalt magus, ei ole täidisesse suhkurt vajagi. Mina siiski kasutasin (erksama maitse saavutamiseks), kuid vaid väikeses koguses ja kokkuvõttes pean seda siiski üheks tervislikumat sorti koogiks. Olen märganud, et mangokoogi puhul kasutatakse koogipõhjas ka piparkooke, mis annab koogile huvitava vürtsika maitse. Soovitan katsetada!
Koogi idee sain nami-namist, kuid muutsin koostisosi, et tulemus oleks kergem ja tervislikum.
Koostisosad
Juhised
Põhja valmistamiseks sega sulatatud või purustatud küpsistega ja suru 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Pane koogipõhi täidise valmistamise ajaks külmikusse, nii muutub see tugevamaks ja täidis ei lõhu seda peale valades laiali.
Vahepeal pane želatiin külma veega paisuma (1 sl želatiini kohta kasutatakse 4 sl vett).
Puhasta ja püreesta mango (mango peaks kindlasti võimalikult küps olema, seda magusam ta on), sega kreeka jogurti ja suhkruga ühtlaseks.
Seejärel sulata paisunud želatiin vesivannil. Kui želatiin on täielikult sulanud, lisa see täidisesse samal ajal pidevalt segades. Vala täidis koogipõhjale ja hoia kooki järgmise päevani külmikus.
Järgmisel päeval kaunista kook meelepäraste lisanditega - riivi peale tumedat šokolaadi, puista mandleid/pähkleid või marju.
Seda kooki saab valmistada tegelikult ka suhkruvabalt - põhjaks saab kasutada purustatud datleid koos purustatud pähklite või mandlitega (tulemuseks mõnusalt krõbe koogipõhi) ja kuna mango on juba ise piisavalt magus, ei ole täidisesse suhkurt vajagi. Mina siiski kasutasin (erksama maitse saavutamiseks), kuid vaid väikeses koguses ja kokkuvõttes pean seda siiski üheks tervislikumat sorti koogiks. Olen märganud, et mangokoogi puhul kasutatakse koogipõhjas ka piparkooke, mis annab koogile huvitava vürtsika maitse. Soovitan katsetada!
Koogi idee sain nami-namist, kuid muutsin koostisosi, et tulemus oleks kergem ja tervislikum.
Mis läbimõõduga vormi on kasutatud? 🙂
Kasutasin väikest 20 cm läbimõõduga lahtikäivat vormi. 🙂
Just ema tellis sünnipäevaks midagi vähemagusat,. Annan paari päeva pärast teada, kuidas meeldis ☺
Loodan, et maitses! 🙂
Ja oligi vähemagus. Midagi päris omamoodi, meenutas kõige lähemalt sidrunikooki. Tõeline avastuspärl ☺
Seda on ainult rõõm kuulda! 🙂