Retseptid

Nisu- ja suhkruvaba bataadi-banaani brownieSeekord ühendasin brownies nii bataadi kui banaani, mis mõlemad annavad küpsetisele magusust. Valge suhkru asemel kasutasin veidi mett ja nisujahu asemel rukkijahu. Tulemuseks on vähemagus ja kerge brownie, mida süümepiinadeta nautida.
Karamelli-toorjuustukookMidagi mõnusalt magusat siia pimedasse ja jahedasse sügisesse. Täidiseks on kreemjas toorjuustu ja karamelli segu ning katteks soolakas karamell koos purustatud mandlitega. Eriti nauditav mõrkja kohviga.
Suhkruvabad kaerapallid maapähklivõigaTäielikult taimsed ja patuvabad kaerapallid. Vabad suhkrust, nisust ja isegi munast ning on ideaalseks tervislikuks snäkiks. Algne retsept on pärit ajakirjast Oma Maitse, panin kirja pisut kohandatud versiooni.
Kõige lihtsam õunakookSee õunakook on tõepoolest üks lihtsamaid mu blogis, koostisosad on pea alati kodus olemas ning valmistamiseks ei kulu palju aega ega vaeva. Lisaks nisujahule kasutasin siin speltajahu, kuid kui see kodus puudub, saab loomulikult valmistada ka ainult nisujahuga. Inspiratsiooni sain Toidutare blogist (Pehme õunakook II).
Nisuvaba õuna-karamelli kohupiimakookÕuna-karamelli koogi idee küpses mul juba mõnda aega peas. Peale mitut katsetust ja koguste kohandamist sain lõpuks selle õige retsepti valmis. Mahlane kohupiimatäidis, kaerast koogipõhi ja karamell kattena on kui kirss tordil.
Mustsõstra-kaera muffinidMidagi neile, kes naudivad mustsõstra kanget maitset küpsetistes, sest mustsõstraga siin koonerdatud ei ole. Seest mahlaseid muffineid katab krõbe kaerahelbe puru. Äärmiselt maitsev kooslus.
KukeseenepirukadSaime seekord metsast nii palju kukeseeni, et klassikalisest kukeseenekastmest jäi seeni veel ülegi. Täpselt paras kogus selleks, et valmistada need mõnusalt krõbedad lehttaignapirukad, mis võitsid küll iga sööja südame.
Nisuvaba maasika-kohupiimakookSaaremaistest koduaia maasikatest valmis üks eriti mahlane, krõbedal kaerapõhjal kohupiimakook, mis on täiesti vaba nisujahust.
Nisuvaba rabarberi-kohupiimakookRabarbereid on maal veel küllalt, seega tuleb aina uusi retsepte katsetada. Seekord valmis üks mahlane kohupiimakook hapuka rabarberi ja krõbeda kaerajahust põhjaga. Taaskord üks meeletult hea kooslus!
Rabarberi-pisarakookKoduaia rabarberitest valmis midagi hooajalist - krõbeda põhja ja koheva beseekattega rabarberi-pisarakook. Algne retsept on pärit Toidutarest, jagan enda poolt kohandatud versiooni.
Lihtsad kookosküpsisedÜks ülimalt lihtne ja vähe aega nõudev retsept, hea variant valmistada midagi koos lastega. Boonuseks on vähene suhkrusisaldus, millest hoolimata on küpsised üllatavalt magusad. Algne retsept on pärit Nami-Nami lehelt, kohandasin seda veidi ümber ning kuna see on kujunenud meie peres suureks lemmikuks, otsustasin seda jagada ka siin.
Tummine šokolaadikook pähklitegaSee tummine küpsetamata šokolaadikook on küll iga šokolaadisõbra unistus. Põhjaks krõmpsuv küpsis, täidiseks tume šokolaad ja piimašokolaad rammusa toorjuustuga ja katteks purustatud pähklid. Ning mis on eriti tore - kooki saab süüa juba pool tundi peale valmimist!
Nostalgiline kohupiimavormNostalgiahõnguline kohupiimavorm valmib imelihtsalt! Maitseb hästi marjakisselliga või suvisel ajal näiteks maasika toormoosiga.
Tuunikalapirukas seente ja köögiviljadegaLahtised pirukad on ühed mu lemmikutest, kui räägime soolastest küpsetistest. Täidise saab kohandada vastavalt enda maitsele ja valida koostisosadeks endale meelepärased ained. Seekord sai täidiseks tuunikala koos köögiviljadega, mille osas võib improviseerida ja kasutada ka endale meelepäraseid köögivilju.
Mitmevilja ciabatta seemnetegaMõnusalt krõbeda koorikuga ja pehme sisuga ciabatta maitseb hästi maitsevõiga ning on parim värskena. Baasretsepti sain Nami-Nami lehelt, tegin mõned kohandused ja siit tuleb minu vesioon.
Kirju apelsini-kakao keeksSee kahevärviline apelsini-kakao keeks on mõnusalt mahlane ja lausa sulab suus. Mandlilaastud seevastu muudavad koheva keeksi katte krõmpsuvaks. Ning kirju muster keeksi sees on üllatavalt lihtsasti teostatav.
“Mees köögis” eri – New Yorgi juustukookSeekordne postitus mu blogis on täiesti isemoodi, kuna uut retsepti asus katsetama hoopiski mu andekas elukaaslane. New Yorgi juustukoogi retsept on pärit perenaine.ee toidublogist ning kook ise kukkus välja nii fantastiliselt, et ei saanud seda kuidagi jagamata jätta. Läheneva naistepäeva puhul julgustaksin kõiki mehi oma naisi isetehtud koogiga üllatama, miks mitte just selle sama koogiga siin. Kreemjas, õrna sidruni maitsega ja mahlase kirsikattega juustukook võidab küll igaühe südame.
Rukki-brownie kreeka pähklitegaMu blogis ei saa kunagi küllalt browniedest. Seekord katsetasin nisuvaba browniet, retsepti idee leidsin blogist siljafoodparis.blogspot.com ning tegin mõned kohandused. Tulemuseks mõnusalt tummine kook, mis ei jää kindlasti alla nisujahuga browniele.
Mustika ManhattanKlassikalise Manhattani toorjuustukoogi veidi teistmoodi versioon, lisandiks seekord mustikad. Algne retsept on pärit Nami-Namist, kohandasin sellest aga enda versiooni.
Šokolaaditükkidega küpsisedNeed Ameerikapärased šokolaaditükkidega küpsised valmivad imelihtsalt ja lausa sulavad suus. Idee sain Nami-Nami retseptide hulgast, siin on minu poolt kohandatud versioon.
JõulukringelKardemoni ja kaneeli hõnguline kringel magusa valge šokolaadiga sobib ideaalselt jõululauale. Peale võib puistata vastavalt maitsele pähkleid, kuivatatud marju, mandlilaaste.. variante leidub igaühele.
Apelsini-kaneeli toorjuustukookMidagi jõululikku ja igati jõulu- või aastavahetuse lauale sobivat. Kui see kook ahjust tuleb, on kogu maja mõnusat apelsini ja kaneeli lõhna täis. Kuid siiski tuleb varuda kannatust, sest see kook maitseb kõige paremini alles järgmisel päeval.
Pehmed piparkoogid šokolaadi ja pähklitegaPiparkoogitaignast saab valmistada ka pehmeid küpsiselaadseid piparkooke, mida vastavalt maitsele kaunistada. Hea vaheldus klassikalistele krõbedatele piparkookidele, sest need küpsised on lausa kohevalt pehmed ja suussulavad. Antud retseptist sain 40 küpsist.
Porgandi-kreeka pähkli tortSeekord on tegemist pigem mitte liiga magusa koogiga, kus on kangelasteks porgand ja kreeka pähkel. Need sobivad omavahel imehästi kokku ning krõmpsuv kreeka pähkel lisab porgandibiskviidile huvitavat tekstuuri.
Mustika-mousse kookKreemjad ja õhulised mousse koogid on aina rohkem mu südame võitnud. Mitte vaid seetõttu, et need mulle maitsevad, vaid ka nende lihtsuse tõttu. Ka kaunistamise osas jätsin koogi seekord lihtsaks, erk värv muudab koogi juba niigi kirevaks ja kauniks.
Õhuline sidrunikookÕhuline ja hapukas sidrunikook sobib hästi mõneks tähtpäevaks lauda kaunistama. Selle koogi puhul on targem kaloreid mitte lugeda, sest tegemist on väga rammusa koogiga. Pigem nautida seda tükikest koos mõrkja kohviga, mis tasakaalustab rammusust ideaalselt!
Vaarika-mousse kookVaarika-mousse ehk vaarikavaht täidisena muudab koogi eriliselt õhuliseks. Krõbe küpsisepõhi ja suussulav šokolaadiglasuur sobivad kogu kombinatsiooni kui valatult. Lisaks on tegemist küpsetamata koogiga ning see valmib kiirelt ja lihtsalt!
Šokolaadised moonikeerudMõnusalt pehmed keerdus moonisaiakesed mõrkja tumeda šokolaadiga. Kes soovib magusamat tulemust, võib glasuurina kasutada hoopis piimašokolaadi või valget šokolaadi.
Õuna-karamelli kringelSee kohev õuna-karamelli täidisega kringel maitseb juba kergelt jõuluhõnguliselt. Parim ahjusoojana!
1 2 3 5