Seekordne rabarberikook valmis nisuvaba Brita koogina. Rabarber sobib sellesse magusasse kooki ideaalselt ja nisujahu saab edukalt asendada kaerajahuga. Idee on pärit perenaine.ee kodulehelt.
Koogipõhja valmistamiseks vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munakollased ja vahusta ühtlaseks. Seejärel lisa piim ja omavahel segatud jahu ning küpsetuspulber ja sega kogu taigen ühtlaseks.
Beseekatte valmistamiseks vahusta munavalged kohevaks, lisa suhkur ja vahusta kuni segu on ühtlane ja tugev.
Vala pool koogipõhjast küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja silu ühtlaseks (koogipõhja kiht jääb pigem õhuke). Sellele omakorda määri pool beseevahust, raputa peale pooled mandlilaastudest ja küpseta 180-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni beseekate on õrnalt pruunikas, kuid mitte kõrbenud. Teine kiht küpseta täpselt samamoodi (ülejäänud koogipõhja ja beseekatte materjaliga). Juhul kui põhjad on peale ahjust võtmist vormi küljes servadega kinni, on hea need enne vormist eemaldamist õhukese noaga vormi küljest lahti lõigata, nii ei murene põhjad külgedelt katki.
Lase põhjadel jahtuda ning valmista samal ajal täidis. Koori ja tükelda rabarberid, vala potti koos 2 spl vee ja 2 spl suhkruga. Keeda kuni rabarberid on pehmed. Sega klaasis 2 tl maisitärklist koos 2 spl veega, vala segu rabarberitäidisele samal ajal intensiivselt segades. Kuumuta ja sega, kuni täidis pakseneb. Lase rabarberitäidisel täielikult jahtuda ja aseta enne koogile valamist külmikusse, seda paksemaks see muutub.
Koogi kokku panemiseks aseta koogialusele üks koogipõhi, vala sellele rabarberitäidis ning sellele omakorda määri suhkruga vahustatud vahukoor. Kõige peale aseta teine koogipõhi. Aseta kook enne serveerimist veidikeseks külmikusse.
Koostisosad
Juhised
Koogipõhja valmistamiseks vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munakollased ja vahusta ühtlaseks. Seejärel lisa piim ja omavahel segatud jahu ning küpsetuspulber ja sega kogu taigen ühtlaseks.
Beseekatte valmistamiseks vahusta munavalged kohevaks, lisa suhkur ja vahusta kuni segu on ühtlane ja tugev.
Vala pool koogipõhjast küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja silu ühtlaseks (koogipõhja kiht jääb pigem õhuke). Sellele omakorda määri pool beseevahust, raputa peale pooled mandlilaastudest ja küpseta 180-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni beseekate on õrnalt pruunikas, kuid mitte kõrbenud. Teine kiht küpseta täpselt samamoodi (ülejäänud koogipõhja ja beseekatte materjaliga). Juhul kui põhjad on peale ahjust võtmist vormi küljes servadega kinni, on hea need enne vormist eemaldamist õhukese noaga vormi küljest lahti lõigata, nii ei murene põhjad külgedelt katki.
Lase põhjadel jahtuda ning valmista samal ajal täidis. Koori ja tükelda rabarberid, vala potti koos 2 spl vee ja 2 spl suhkruga. Keeda kuni rabarberid on pehmed. Sega klaasis 2 tl maisitärklist koos 2 spl veega, vala segu rabarberitäidisele samal ajal intensiivselt segades. Kuumuta ja sega, kuni täidis pakseneb. Lase rabarberitäidisel täielikult jahtuda ja aseta enne koogile valamist külmikusse, seda paksemaks see muutub.
Koogi kokku panemiseks aseta koogialusele üks koogipõhi, vala sellele rabarberitäidis ning sellele omakorda määri suhkruga vahustatud vahukoor. Kõige peale aseta teine koogipõhi. Aseta kook enne serveerimist veidikeseks külmikusse.