Peitsin seekord suvikõrvitsa ühe brownie-stiilis koogi sisse. Kook jääb selle võrra palju mahlasem ja kui kasutada nisujahu asemel kaerajahu ning valge suhkru asemel kookospalmisuhkrut, on tulemus ka palju tervislikum.
Kõigepealt riivi suvikõrvits peene riiviga ja pigista sellest vedelik välja (retseptis on toodud juba ilma vedelikuta suvikõrvitsa kogus). Seejärel vahusta munad kookospalmisuhkruga, lisa riivitud suvikõrvits, omavahel segatud kuivained ja viimasena sulatatud kookosõli. Kui eelistad vähemagusat kooki nagu mina, on see kogus suhkrut piisav, kui aga pigem magusat, siis lisa kokku 150 g kookospalmisuhkrut. Sega taigen ühtlaseks ja vala küpsetuspaberiga kaetud 20-22 cm suurusega küpsetusvormi (võid kasutada ka 22x22 cm suurusega kandilist vormi, sel juhul on küpsetusaeg umbes 5 min lühem). Kata purustatud mandlite või pähklitega ja küpseta 180-kraadises pöördõhuga ahjus 40-45 minutit. Lase koogil veidi jahtuda, kuid parim on see kook pigem soojana.
Koostisosad
Juhised
Kõigepealt riivi suvikõrvits peene riiviga ja pigista sellest vedelik välja (retseptis on toodud juba ilma vedelikuta suvikõrvitsa kogus). Seejärel vahusta munad kookospalmisuhkruga, lisa riivitud suvikõrvits, omavahel segatud kuivained ja viimasena sulatatud kookosõli. Kui eelistad vähemagusat kooki nagu mina, on see kogus suhkrut piisav, kui aga pigem magusat, siis lisa kokku 150 g kookospalmisuhkrut. Sega taigen ühtlaseks ja vala küpsetuspaberiga kaetud 20-22 cm suurusega küpsetusvormi (võid kasutada ka 22x22 cm suurusega kandilist vormi, sel juhul on küpsetusaeg umbes 5 min lühem). Kata purustatud mandlite või pähklitega ja küpseta 180-kraadises pöördõhuga ahjus 40-45 minutit. Lase koogil veidi jahtuda, kuid parim on see kook pigem soojana.