Kamatort rukkibiskviidi ja pohladega

Kategooria, RaskusasteKeskmine

Idee Vabariigi aastapäevaks! Tordi biskviit on rukkijahust ja kakaost, kreemiks on vahukoor ja kohupiim koos rukkikamaga ja iga kihi vahel on lisaks mõrkjas pohla toormoos. Kaunistamise osas saab igaüks lasta fantaasial lennata, hästi sobivad erinevad marjad, pähklid või šokolaaditükid.


Ettevalmistusaeg30 minutitKüpsetusaeg30 minutitAeg kokku1 tund
Biskviit
 3 muna
 100 g suhkrut
 2 spl rukkijahu
 1 spl kartulitärklist
 2 spl kakaopulbrit
 1 tl küpsetuspulbrit
Kreem
 400 ml vahukoort
 400 g kohupiima
 3 spl suhkrut
 2 spl rukkikama
Pohla toormoos
 100 g pohli
 1 spl suhkrut
 1 spl vett
Kaunistuseks
 peotäis marju, pähkleid või muud meelepärast
1

Biskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga kohevaks. Sega omavahel rukkijahu, tärklis, kakaopulber ja küpsetuspulber ning lisa munavahule. Sega ettevaatlikult ühtlaseks, et taigen ei kaotaks kohevust. Kuna soovisin õhukesi biskviidi kihte, siis leidsin, et lihtsam on kõik kolm kihti eraldi küpsetada. Jaga taigen kolmeks ja küpseta kõiki kihte küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormis 200-kraadises ahjus 10 minutit. Juhul, kui soovid paksemaid kihte või lihtsalt suuremat kooki, suurenda vastavalt koguseid.

2

Vahepeal valmista pohla toormoos. Selleks vala blenderisse pohlad, suhkur ja vesi ning püreesta segu ühtlaseks. Kindlasti maitse toormoosi ja lisa vajadusel suhkrut (olenevalt sellest, kas eelistad mõrkjamat või magusamat moosi). Kreemi valmistamiseks vahusta vahukoor suhkruga kohevaks, lisa kohupiim ja vahusta veelkord õrnalt läbi. Kõige viimasena lisa kamajahu ja sega kreem ühtlaseks.

3

Kui biskviidid on jahtunud, aseta tordialusele esimene kiht biskviiti. Määri sellele pohla toormoosi (mitte liiga palju, muidu on kreemi keeruline peale kanda) ja oota veidi, et toormoos biskviidi sisse imbuks. Seejärel määri peale 1/3 kreemist. Tee sama ka teise ja kolmanda kihiga ning silu tort pealt ja külgedelt ühtlaseks. Kaunista marjade, pähklite või muu meelepärasega. Tort on parim alles järgmisel päeval, kui moos ja kamakreem on biskviidi mahlasemaks muutnud.

Koostisosad

Biskviit
 3 muna
 100 g suhkrut
 2 spl rukkijahu
 1 spl kartulitärklist
 2 spl kakaopulbrit
 1 tl küpsetuspulbrit
Kreem
 400 ml vahukoort
 400 g kohupiima
 3 spl suhkrut
 2 spl rukkikama
Pohla toormoos
 100 g pohli
 1 spl suhkrut
 1 spl vett
Kaunistuseks
 peotäis marju, pähkleid või muud meelepärast

Juhised

1

Biskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga kohevaks. Sega omavahel rukkijahu, tärklis, kakaopulber ja küpsetuspulber ning lisa munavahule. Sega ettevaatlikult ühtlaseks, et taigen ei kaotaks kohevust. Kuna soovisin õhukesi biskviidi kihte, siis leidsin, et lihtsam on kõik kolm kihti eraldi küpsetada. Jaga taigen kolmeks ja küpseta kõiki kihte küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormis 200-kraadises ahjus 10 minutit. Juhul, kui soovid paksemaid kihte või lihtsalt suuremat kooki, suurenda vastavalt koguseid.

2

Vahepeal valmista pohla toormoos. Selleks vala blenderisse pohlad, suhkur ja vesi ning püreesta segu ühtlaseks. Kindlasti maitse toormoosi ja lisa vajadusel suhkrut (olenevalt sellest, kas eelistad mõrkjamat või magusamat moosi). Kreemi valmistamiseks vahusta vahukoor suhkruga kohevaks, lisa kohupiim ja vahusta veelkord õrnalt läbi. Kõige viimasena lisa kamajahu ja sega kreem ühtlaseks.

3

Kui biskviidid on jahtunud, aseta tordialusele esimene kiht biskviiti. Määri sellele pohla toormoosi (mitte liiga palju, muidu on kreemi keeruline peale kanda) ja oota veidi, et toormoos biskviidi sisse imbuks. Seejärel määri peale 1/3 kreemist. Tee sama ka teise ja kolmanda kihiga ning silu tort pealt ja külgedelt ühtlaseks. Kaunista marjade, pähklite või muu meelepärasega. Tort on parim alles järgmisel päeval, kui moos ja kamakreem on biskviidi mahlasemaks muutnud.

Kamatort rukkibiskviidi ja pohladega

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga