Odrakarask on saanud viimasel ajal mu suureks lemmikuks. Söön seda nii või kui meega, variante on igale maitsele. Enne jõule mõtlesin muuta seda küpsetist veidi jõululikumaks ja lisasin sisse jõuluvürtse ning kuivatatud puuvilju. Tulemusega jäin enam kui rahule!
Klopi munad suhkruga, lisa oliiviõli ja keefir ning sega. Seejärel lisa omavahel segatud odrajahu, piparkoogimaitseaine ja sooda ning sega taigen ühtlaseks. Viimasena lisa taignasse tükeldatud kuivatatud puuviljad.
Määri kandiline leivavorm võiga ning vala taigen vormi. Kõige peale võid puistata tükeldatud pähkleid või mandleid. Küpseta karaskit 180-kraadises pöördõhuga ahjus 35-40 minutit ning jälgi, et karask pealt kõrbema ei läheks. Lase veidi jahtuda ning eemalda see vormist. Serveeri näiteks rasvase võiga, meega või muu meelepärasega. Karask on parim soojana!
Koostisosad
Juhised
Klopi munad suhkruga, lisa oliiviõli ja keefir ning sega. Seejärel lisa omavahel segatud odrajahu, piparkoogimaitseaine ja sooda ning sega taigen ühtlaseks. Viimasena lisa taignasse tükeldatud kuivatatud puuviljad.
Määri kandiline leivavorm võiga ning vala taigen vormi. Kõige peale võid puistata tükeldatud pähkleid või mandleid. Küpseta karaskit 180-kraadises pöördõhuga ahjus 35-40 minutit ning jälgi, et karask pealt kõrbema ei läheks. Lase veidi jahtuda ning eemalda see vormist. Serveeri näiteks rasvase võiga, meega või muu meelepärasega. Karask on parim soojana!