Mandli-õunakook

Kategooria, RaskusasteAlgaja

Üks imelihtne õunakook koduaia hapukatest õuntest. Kuna soovisin nisuvaba kooki, siis kasutasin kaerajahu, kuid selle võib julgelt asendada nisujahuga. Hapukad õunad on koogi sees parimad, kuna muudavad selle maitsekamaks.


Ettevalmistusaeg15 minutitKüpsetusaeg30 minutitAeg kokku45 minutit
Koostisosad
 120 g kaerajahu
 2 suurt muna
 100 g suhkrut
 100 g võid
 1 tl küpsetuspulbrit
 3 suuremat õuna
 peotäis mandlilaaste
1

Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber. Vahusta munad suhkruga ning lisa sellele kuivainesegu. Viimasena lisa sulatatud või ja sega taigen ühtlaseks.

2

Eemalda õuntel südamikud ja soovi korral koori. Seejärel viiluta õunad õhukesteks viiludeks. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud (ja servad võiga määritud) 22 cm läbimõõduga küpsetusvormi. Taignale aseta tihedalt üksteise kõrvale õunaviilud ja kõige peale puista mandlilaastud.

3

Küpseta kooki 180-kraadises pöördõhuga ahjus 30-40 minutit, kuni kook on pealt pruunikaks küpsenud. Lase veidi jahtuda ja serveeri soojalt. Koogi kõrvale sobib imehästi vaniljejäätis.

Koostisosad

Koostisosad
 120 g kaerajahu
 2 suurt muna
 100 g suhkrut
 100 g võid
 1 tl küpsetuspulbrit
 3 suuremat õuna
 peotäis mandlilaaste

Juhised

1

Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber. Vahusta munad suhkruga ning lisa sellele kuivainesegu. Viimasena lisa sulatatud või ja sega taigen ühtlaseks.

2

Eemalda õuntel südamikud ja soovi korral koori. Seejärel viiluta õunad õhukesteks viiludeks. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud (ja servad võiga määritud) 22 cm läbimõõduga küpsetusvormi. Taignale aseta tihedalt üksteise kõrvale õunaviilud ja kõige peale puista mandlilaastud.

3

Küpseta kooki 180-kraadises pöördõhuga ahjus 30-40 minutit, kuni kook on pealt pruunikaks küpsenud. Lase veidi jahtuda ja serveeri soojalt. Koogi kõrvale sobib imehästi vaniljejäätis.

Notes

Mandli-õunakook

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga