Üks imelihtne õunakook koduaia hapukatest õuntest. Kuna soovisin nisuvaba kooki, siis kasutasin kaerajahu, kuid selle võib julgelt asendada nisujahuga. Hapukad õunad on koogi sees parimad, kuna muudavad selle maitsekamaks.
Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber. Vahusta munad suhkruga ning lisa sellele kuivainesegu. Viimasena lisa sulatatud või ja sega taigen ühtlaseks.
Eemalda õuntel südamikud ja soovi korral koori. Seejärel viiluta õunad õhukesteks viiludeks. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud (ja servad võiga määritud) 22 cm läbimõõduga küpsetusvormi. Taignale aseta tihedalt üksteise kõrvale õunaviilud ja kõige peale puista mandlilaastud.
Küpseta kooki 180-kraadises pöördõhuga ahjus 30-40 minutit, kuni kook on pealt pruunikaks küpsenud. Lase veidi jahtuda ja serveeri soojalt. Koogi kõrvale sobib imehästi vaniljejäätis.
Koostisosad
Juhised
Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber. Vahusta munad suhkruga ning lisa sellele kuivainesegu. Viimasena lisa sulatatud või ja sega taigen ühtlaseks.
Eemalda õuntel südamikud ja soovi korral koori. Seejärel viiluta õunad õhukesteks viiludeks. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud (ja servad võiga määritud) 22 cm läbimõõduga küpsetusvormi. Taignale aseta tihedalt üksteise kõrvale õunaviilud ja kõige peale puista mandlilaastud.
Küpseta kooki 180-kraadises pöördõhuga ahjus 30-40 minutit, kuni kook on pealt pruunikaks küpsenud. Lase veidi jahtuda ja serveeri soojalt. Koogi kõrvale sobib imehästi vaniljejäätis.