Karamellised apelsini-kardemoni tassikoogid

KategooriaRaskusasteKeskmine

Neis kohevates muffinites kohtuvad apelsin ja kardemon, katteks toorjuustune kreem koos soolaka karamelliga. Magus ahvatlus kohvi/tee kõrvale!


Kogus12 portsjonit

Ettevalmistusaeg40 minutitKüpsetusaeg20 minutitAeg kokku1 tund
Muffinitaigen
 2 muna
 150 g suhkrut
 100 g võid
 150 ml pressitud apelsinimahla (umbes 1 suur apelsin)
 apelsinilt riivitud koor
 200 g nisujahu
 1 tl küpsetuspulbrit
 1 tl jahvatatud kardemoni
Kreem
 250 ml vahukoort
 150 g toorjuustu
 2 spl suhkrut
Soolakaramell
 100 ml vahukoort
 50 g võid
 50 ml suhkrusiirupit
 50 g suhkrut
 maitse järgi soola
1

Muffinite valmistamiseks vahusta munad suhkruga. Sega juurde sulatatud või, apelsinilt riivitud koor ja pressitud mahl. Viimasena lisa omavahel segatud kuivained ja sega kõik ühtlaseks. Jaga taigen 12 muffinivormi vahel ja küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.

2

Kuni muffinid jahtuvad, valmista soolakaramell. Selleks sega paksupõhjalises keedunõus keskmisel kuumusel või, sool, suhkur, suhkrusiirup ja vahukoor kuni segu pakseneb ja moodustub ühtlane tekstuur. Keetmine nõuab veidi aega ja kannatust, segu tuleb pidevalt segada, et see põhja ei kõrbeks. Soola saab hiljem juurde lisada, kui kaste on juba valmis ja tunned, et soovid veel soolasemat tulemust. Kokku peaks keetmiseks minema umbes 10 minutit (alates hetkest, kui kõik koostisosad on sulanud). Lase karamellil veidi jahtuda.

3

Nüüd valmista kreem. Selleks vahusta vahukoor suhkruga kohevaks, lisa toorjuust ja vahusta veelkord õrnalt läbi. Sega kreemi sisse 2-3 spl soolakaramelli (maitse järgi). Seejärel lõika muffinitesse väikesed ümmargused süvikud, mille sisse tõsta teelusikaga soolakaramelli. Kata muffinid tordipritsi abil kreemiga (kui prits puudub, siis lusikaga). Kui soolakaramelli jäi veel üle, siis nirista seda kaunistuseks ka kreemile (vajadusel soojenda karamelli veidi, et see voolavam oleks).

Koostisosad

Muffinitaigen
 2 muna
 150 g suhkrut
 100 g võid
 150 ml pressitud apelsinimahla (umbes 1 suur apelsin)
 apelsinilt riivitud koor
 200 g nisujahu
 1 tl küpsetuspulbrit
 1 tl jahvatatud kardemoni
Kreem
 250 ml vahukoort
 150 g toorjuustu
 2 spl suhkrut
Soolakaramell
 100 ml vahukoort
 50 g võid
 50 ml suhkrusiirupit
 50 g suhkrut
 maitse järgi soola

Juhised

1

Muffinite valmistamiseks vahusta munad suhkruga. Sega juurde sulatatud või, apelsinilt riivitud koor ja pressitud mahl. Viimasena lisa omavahel segatud kuivained ja sega kõik ühtlaseks. Jaga taigen 12 muffinivormi vahel ja küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.

2

Kuni muffinid jahtuvad, valmista soolakaramell. Selleks sega paksupõhjalises keedunõus keskmisel kuumusel või, sool, suhkur, suhkrusiirup ja vahukoor kuni segu pakseneb ja moodustub ühtlane tekstuur. Keetmine nõuab veidi aega ja kannatust, segu tuleb pidevalt segada, et see põhja ei kõrbeks. Soola saab hiljem juurde lisada, kui kaste on juba valmis ja tunned, et soovid veel soolasemat tulemust. Kokku peaks keetmiseks minema umbes 10 minutit (alates hetkest, kui kõik koostisosad on sulanud). Lase karamellil veidi jahtuda.

3

Nüüd valmista kreem. Selleks vahusta vahukoor suhkruga kohevaks, lisa toorjuust ja vahusta veelkord õrnalt läbi. Sega kreemi sisse 2-3 spl soolakaramelli (maitse järgi). Seejärel lõika muffinitesse väikesed ümmargused süvikud, mille sisse tõsta teelusikaga soolakaramelli. Kata muffinid tordipritsi abil kreemiga (kui prits puudub, siis lusikaga). Kui soolakaramelli jäi veel üle, siis nirista seda kaunistuseks ka kreemile (vajadusel soojenda karamelli veidi, et see voolavam oleks).

Karamellised apelsini-kardemoni tassikoogid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga