Gluteenivabad ja valgest suhkrust vabad tatraküpsised mõjuvad kehale kergemalt peale pühasid ja rasvaseid jõulutoite. Need muredad küpsised on tänu kakaole nii mõnusalt tummised ja isegi veidi mõrkjad. Tatra maitset pole peaaegu tundagi ja mandlid sobivad sinna sisse ideaalselt!
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna ja vahusta ühtlaseks. Antud koguse suhkruga jäävad küpsised pigem vähemagusad ja kerged, kui soovid magusamat tulemust, lisa 100 g. Sega omavahel tatrajahu, kakaopulber ja küpsetuspulber ja lisa taignale. Kõige viimasena lisa purustatud mandlid. Mina kasutasin purustamiseks köögikombaini, võid ka lihtsalt noaga peeneks hakkida, kuid sel juhul võimalikult peeneks.
Vormi peopesade vahel taignast pallikesed, vajuta ahjuplaadil lapikuks ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 15 minutit. Jälgi, et võtaksid küpsised välja enne, kui need liiga tumedaks tõmbuvad, kuid ära jäta neid ka liiga pehmeks. Lase jahtuda ja naudi! Algne retsept on pärit blogist Aet köögis (maitseelamused.blogspot.com), kohandasin retsepti vastavalt enda maitsele.
Koostisosad
Juhised
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna ja vahusta ühtlaseks. Antud koguse suhkruga jäävad küpsised pigem vähemagusad ja kerged, kui soovid magusamat tulemust, lisa 100 g. Sega omavahel tatrajahu, kakaopulber ja küpsetuspulber ja lisa taignale. Kõige viimasena lisa purustatud mandlid. Mina kasutasin purustamiseks köögikombaini, võid ka lihtsalt noaga peeneks hakkida, kuid sel juhul võimalikult peeneks.
Vormi peopesade vahel taignast pallikesed, vajuta ahjuplaadil lapikuks ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 15 minutit. Jälgi, et võtaksid küpsised välja enne, kui need liiga tumedaks tõmbuvad, kuid ära jäta neid ka liiga pehmeks. Lase jahtuda ja naudi! Algne retsept on pärit blogist Aet köögis (maitseelamused.blogspot.com), kohandasin retsepti vastavalt enda maitsele.