Sügis ja õunahooaeg on kohe-kohe käes. Täna valmis üks ülimalt lihtne õunakook kaerajahuga, mis ei ole küll sama kohev nagu nisujahuga versioon, kuid krõbedad koogiservad olidki nii maitsvad ja mõnusad, et nisust siin küll puudust ei tundnud. Kasutasin väiksemat sorti ahjuplaati, suure plaadi jaoks tuleb koguseid suurendada.
Vahusta toasoe või suhkruga (või peaks olema täiesti pehme). Lisa munad ja vahusta ühtlaseks. Seejärel lisa piim, sega veidi, lisa omavahel segatud jahu, kartulitärklis, kardemon ja küpsetuspulber ning sega taigen ühtlaseks.
Koori ja viiluta õunad õhukesteks viiludeks. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud kandilisse ahjuvormi (kasutasin 30x27 cm suurusega ahjuplaati, suure plaadi jaoks peab koguseid suurendama). Lao taignale õunaviilud, puista peale kaneeli ja küpseta 175-kraadises ahjus umbes 55 minutit, kuni kook on kuldpruun. Ahjud on erinevad, jälgi lihtsalt, et kook ei läheks kõrbema ja ei jääks ka liiga hele. Serveeri soojana.
Koostisosad
Juhised
Vahusta toasoe või suhkruga (või peaks olema täiesti pehme). Lisa munad ja vahusta ühtlaseks. Seejärel lisa piim, sega veidi, lisa omavahel segatud jahu, kartulitärklis, kardemon ja küpsetuspulber ning sega taigen ühtlaseks.
Koori ja viiluta õunad õhukesteks viiludeks. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud kandilisse ahjuvormi (kasutasin 30x27 cm suurusega ahjuplaati, suure plaadi jaoks peab koguseid suurendama). Lao taignale õunaviilud, puista peale kaneeli ja küpseta 175-kraadises ahjus umbes 55 minutit, kuni kook on kuldpruun. Ahjud on erinevad, jälgi lihtsalt, et kook ei läheks kõrbema ja ei jääks ka liiga hele. Serveeri soojana.