Jõuluhõnguline kõrvitsa toorjuustukook

Kategooria, RaskusasteAlgaja

November tuletab vaikselt meelde, et jõulud on lähedal ja tekitab isu vürtsikate, jõuluhõnguliste küpsetiste järele. See siidine ja kreemjas kõrvitsakook kuldse tooni ja magusalt vürtsika lõhnaga sobib ideaalselt sügisesse või isegi jõululauale. Lisaks on kook täielikult vaba nisujahust.


Ettevalmistusaeg30 minutitKüpsetusaeg45 minutitAeg kokku1 tund 15 minutit
Koogipõhi
 100 g täistera kaerajahu
 50 g võid
 40 g suhkrut
 1 spl kakaopulbrit
 0,5 tl jahvatatud ingverit
 0,5 tl kaneeli
 0,5 tl jahvatatud kardemoni
Täidis
 400 g toorjuustu
 3 muna
 90 g suhkrut
 200 g kõrvitsapüreed
 1 tl kaneeli
 0,5 tl jahvatatud kardemoni
 100 ml vahukoort
 1 spl suhkrut
1

Koogipõhja valmistamiseks sega sulatatud või omavahel segatud kuivainetega ühtlaseks massiks ja suru küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Küpseta koogipõhja 180-kraadises ahjus 10 minutit.
Kes soovib lihtsamat lahendust, võib koogipõhjas kasutada näiteks 150 g piparkooke ja 80 g võid (ning sel juhul ei ole põhja eraldi küpsetada vaja).

2

Kõrvitsapüree saamiseks tuleb kõrvits kitsamateks sektoriteks lõigata (200 g püree jaoks läheb vaja vaid mõnda sektorit suurest kõrvitsast). Lõika kõrvitsa sisu koos seemnetega välja ja aseta sektorid koor allpool ahjuplaadile. Küpseta kõrvitsaid 180-kraadises ahjus, kuni kõrvits on pehme ja saad kahvli vabalt kõrvitsasse suruda. Seejärel eemalda kõrvitsatelt koor ja püreesta saumikseriga ühtlaseks.

3

Nüüd valmista täidis. Selleks vahusta munad suhkruga kohevaks. Lisa toorjuust ja vahusta veelkord õrnalt läbi. Sega juurde kõrvitsapüree, kaneel ja kardemon ning vala täidis koogipõhjale. Küpseta kooki 180-kraadises ahjus 45-50 minutit (ahjud on erinevad, seega jälgi, et kook pealt kõrbema ei läheks). Kui kook on valmis ja täielikult jahtunud, vahusta vahukoor suhkruga kohevaks ja kaunista sellega kook. Peale võid raputada kaneeli või purustatud pähkleid.

Koostisosad

Koogipõhi
 100 g täistera kaerajahu
 50 g võid
 40 g suhkrut
 1 spl kakaopulbrit
 0,5 tl jahvatatud ingverit
 0,5 tl kaneeli
 0,5 tl jahvatatud kardemoni
Täidis
 400 g toorjuustu
 3 muna
 90 g suhkrut
 200 g kõrvitsapüreed
 1 tl kaneeli
 0,5 tl jahvatatud kardemoni
 100 ml vahukoort
 1 spl suhkrut

Juhised

1

Koogipõhja valmistamiseks sega sulatatud või omavahel segatud kuivainetega ühtlaseks massiks ja suru küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Küpseta koogipõhja 180-kraadises ahjus 10 minutit.
Kes soovib lihtsamat lahendust, võib koogipõhjas kasutada näiteks 150 g piparkooke ja 80 g võid (ning sel juhul ei ole põhja eraldi küpsetada vaja).

2

Kõrvitsapüree saamiseks tuleb kõrvits kitsamateks sektoriteks lõigata (200 g püree jaoks läheb vaja vaid mõnda sektorit suurest kõrvitsast). Lõika kõrvitsa sisu koos seemnetega välja ja aseta sektorid koor allpool ahjuplaadile. Küpseta kõrvitsaid 180-kraadises ahjus, kuni kõrvits on pehme ja saad kahvli vabalt kõrvitsasse suruda. Seejärel eemalda kõrvitsatelt koor ja püreesta saumikseriga ühtlaseks.

3

Nüüd valmista täidis. Selleks vahusta munad suhkruga kohevaks. Lisa toorjuust ja vahusta veelkord õrnalt läbi. Sega juurde kõrvitsapüree, kaneel ja kardemon ning vala täidis koogipõhjale. Küpseta kooki 180-kraadises ahjus 45-50 minutit (ahjud on erinevad, seega jälgi, et kook pealt kõrbema ei läheks). Kui kook on valmis ja täielikult jahtunud, vahusta vahukoor suhkruga kohevaks ja kaunista sellega kook. Peale võid raputada kaneeli või purustatud pähkleid.

Notes

Jõuluhõnguline kõrvitsa toorjuustukook

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga