Nisuvaba rabarberikook apelsiniga

Kategooria, RaskusasteKeskmine

Minu selle kevade esimesest rabarberikoogist sai üks mõnusalt mahlane purukook apelsini maitsenüansiga. Kuna eelistan ikka ja alati pigem tervisele kergemaid kooke, kasutasin nisujahu asemel kaerajahu ja suhkruga ei ole samuti koogis liialdanud. Apelsin annab lihtsalt koogile veidi särtsu.


Ettevalmistusaeg20 minutitKüpsetusaeg1 tundAeg kokku1 tund 20 minutit
Koogipõhi
 100 g toasooja võid
 50 g suhkrut
 220 g täistera kaerajahu
Täidis
 400 g kohupiima
 2 muna
 80 g suhkrut
 200 g kooritud ja tükeldatud rabarberit
 1 tl riivitud apesinikoort
 veidi kaneeli
1

Töötle näppude vahel toasoe või, suhkur ja kaerajahu purutaoliseks massiks. Suru 2/3 massist küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja, ülejäänu jääb katteks.

2

Seejärel vahusta munad suhkruga, sega juurde kohupiim, kooritud ja tükeldatud rabarber, riivitud apelsinikoor ning veidi kaneeli. Kasutasin kohupiima, milles oli juba suhkur sees, seega lisasin täidisesse suhkrut pigem vähe. Vajadusel suurenda suhkru kogust vastavalt maitsele.

3

Vala täidis koogipõhjale ning puista peale ülejäänud puru. Küpseta 180-kraadises pöördõhuga ahjus umbes 1 tund. Enne serveerimist lase koogil täielikult jahtuda, kuna kohupiim vajab külmas tahkumist ja parimad maitsed tulevad esile just külmalt.

Koostisosad

Koogipõhi
 100 g toasooja võid
 50 g suhkrut
 220 g täistera kaerajahu
Täidis
 400 g kohupiima
 2 muna
 80 g suhkrut
 200 g kooritud ja tükeldatud rabarberit
 1 tl riivitud apesinikoort
 veidi kaneeli

Juhised

1

Töötle näppude vahel toasoe või, suhkur ja kaerajahu purutaoliseks massiks. Suru 2/3 massist küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja, ülejäänu jääb katteks.

2

Seejärel vahusta munad suhkruga, sega juurde kohupiim, kooritud ja tükeldatud rabarber, riivitud apelsinikoor ning veidi kaneeli. Kasutasin kohupiima, milles oli juba suhkur sees, seega lisasin täidisesse suhkrut pigem vähe. Vajadusel suurenda suhkru kogust vastavalt maitsele.

3

Vala täidis koogipõhjale ning puista peale ülejäänud puru. Küpseta 180-kraadises pöördõhuga ahjus umbes 1 tund. Enne serveerimist lase koogil täielikult jahtuda, kuna kohupiim vajab külmas tahkumist ja parimad maitsed tulevad esile just külmalt.

Notes

Nisuvaba rabarberikook apelsiniga

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga