Minu selle kevade esimesest rabarberikoogist sai üks mõnusalt mahlane purukook apelsini maitsenüansiga. Kuna eelistan ikka ja alati pigem tervisele kergemaid kooke, kasutasin nisujahu asemel kaerajahu ja suhkruga ei ole samuti koogis liialdanud. Apelsin annab lihtsalt koogile veidi särtsu.
Töötle näppude vahel toasoe või, suhkur ja kaerajahu purutaoliseks massiks. Suru 2/3 massist küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja, ülejäänu jääb katteks.
Seejärel vahusta munad suhkruga, sega juurde kohupiim, kooritud ja tükeldatud rabarber, riivitud apelsinikoor ning veidi kaneeli. Kasutasin kohupiima, milles oli juba suhkur sees, seega lisasin täidisesse suhkrut pigem vähe. Vajadusel suurenda suhkru kogust vastavalt maitsele.
Vala täidis koogipõhjale ning puista peale ülejäänud puru. Küpseta 180-kraadises pöördõhuga ahjus umbes 1 tund. Enne serveerimist lase koogil täielikult jahtuda, kuna kohupiim vajab külmas tahkumist ja parimad maitsed tulevad esile just külmalt.
Koostisosad
Juhised
Töötle näppude vahel toasoe või, suhkur ja kaerajahu purutaoliseks massiks. Suru 2/3 massist küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja, ülejäänu jääb katteks.
Seejärel vahusta munad suhkruga, sega juurde kohupiim, kooritud ja tükeldatud rabarber, riivitud apelsinikoor ning veidi kaneeli. Kasutasin kohupiima, milles oli juba suhkur sees, seega lisasin täidisesse suhkrut pigem vähe. Vajadusel suurenda suhkru kogust vastavalt maitsele.
Vala täidis koogipõhjale ning puista peale ülejäänud puru. Küpseta 180-kraadises pöördõhuga ahjus umbes 1 tund. Enne serveerimist lase koogil täielikult jahtuda, kuna kohupiim vajab külmas tahkumist ja parimad maitsed tulevad esile just külmalt.