Šokolaadikarask rosinate ja kreeka pähklitega

Kategooria, RaskusasteAlgaja

Väljas on juba päris sügiseseks läinud ja aina rohkem isutab ahjusoojade küpsetiste järele. Odrakarask on ideaalne pühapäeva küpsetis, mida koos lastega kodus ette võtta. Valmistamine on ääretult lihtne ja karask ise on pigem tervislik küpsetis - vaba nii nisujahust kui valgest suhkrust. Ideaalne juhul, kui ei soovi lastele liiga palju suhkrut anda. Meile meeldib seda süüa ahjusoojana ja koos meega.


Ettevalmistusaeg15 minutitKüpsetusaeg40 minutitAeg kokku55 minutit
Koostisosad
 250 g odrajahu
 1,5 spl kakaopulbrit
 1 tl soodat
 2 muna
 3 spl kookospalmisuhkrut
 1 banaan
 150 ml keefirit
 2 spl oliiviõli
 100 g rosinaid
 100 g kreeka pähkleid
1

Klopi munad kookospalmisuhkruga, lisa oliiviõli, keefir ja püreestatud banaan ning sega. Seejärel lisa omavahel segatud odrajahu, kakaopulber ja sooda ning sega taigen ühtlaseks. Viimasena lisa taignasse rosinad ja tükeldatud pähklid (jäta mõned pähklid karaski peale kaunistuseks).

2

Määri kandiline leivavorm võiga või kasuta küpsetuspaberit ning vala taigen vormi. Kõige peale aseta terved kreeka pähklid. Küpseta karaskit 180-kraadises pöördõhuga ahjus umbes 40 minutit ning jälgi, et karask pealt kõrbema ei läheks. Lase veidi jahtuda ning eemalda see vormist. Serveeri näiteks rasvase võiga, meega või muu meelepärasega. Karask on parim soojana!

Koostisosad

Koostisosad
 250 g odrajahu
 1,5 spl kakaopulbrit
 1 tl soodat
 2 muna
 3 spl kookospalmisuhkrut
 1 banaan
 150 ml keefirit
 2 spl oliiviõli
 100 g rosinaid
 100 g kreeka pähkleid

Juhised

1

Klopi munad kookospalmisuhkruga, lisa oliiviõli, keefir ja püreestatud banaan ning sega. Seejärel lisa omavahel segatud odrajahu, kakaopulber ja sooda ning sega taigen ühtlaseks. Viimasena lisa taignasse rosinad ja tükeldatud pähklid (jäta mõned pähklid karaski peale kaunistuseks).

2

Määri kandiline leivavorm võiga või kasuta küpsetuspaberit ning vala taigen vormi. Kõige peale aseta terved kreeka pähklid. Küpseta karaskit 180-kraadises pöördõhuga ahjus umbes 40 minutit ning jälgi, et karask pealt kõrbema ei läheks. Lase veidi jahtuda ning eemalda see vormist. Serveeri näiteks rasvase võiga, meega või muu meelepärasega. Karask on parim soojana!

Notes

Šokolaadikarask rosinate ja kreeka pähklitega

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga