Jõulutort

Kategooria, RaskusasteKeskmine

Idee ühest piparkoogimaitselisest ja mahlaselt kreemisest jõulutordist küpses ammu mu peas. Kaunistuseks leidsin internetist toreda idee kasutada piparkoogiglasuuri ja teha sellest kuused. Valmis pisike 20 cm läbimõõduga tort, laiema tordi saamiseks tuleb koguseid suurendada.


Ettevalmistusaeg30 minutitKüpsetusaeg30 minutitAeg kokku1 tund
Biskviit
 4 muna
 100 g suhkrut
 3 spl kaerajahu
 2 spl kakaopulbrit
 1 tl küpsetuspulbrit
 1 tl piparkoogimaitseainet
Kreem
 300 g toorjuustu
 300 ml vahukoort
 4 spl suhkrut
Kaunistuseks
 1 tuub rohelist piparkoogiglasuuri
 pisikesi suhkrupärleid kuuskedele
 puidust vardaid või muid peenikesi pulki kuusetüvede jaoks
1

Kõige esimesena tuleks teha valmis glasuurist kuused, kuna need tahavad enne tordile torkamist tahkuda. Aseta hõbepaberile puidust vardad ja vormi nende peale glasuuri tuubist kuused. Kaunista kuused pärlitega. Hõbepaber võiks olla tasasel pinnal, millega saaks vajadusel kuused korraks sügavkülma tõsta. See kiirendab tahkumist ja sain kuused hõbepaberilt sel viisil ilma murenemata kätte.

2

Vahusta munad suhkruga võimalikult kohevaks. Lisa omavahel segatud kuivained ja sega õrnalt ühtlaseks, et taigen et kaotaks kohevust. Otsustasin kindluse mõttes küpsetada kolm kihti eraldi, seega jaga taigen kolmeks võrdseks osaks ja küpseta kõiki kihte küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga vormis 200-kraadises ahjus 10 minutit.

3

Kreemi jaoks vahusta vahukoor suhkruga kohevaks, lisa toorjuust ja vahusta veelkord kergelt läbi. Aseta tordialusele esimene kiht biskviiti, määri sellele hea mahlane kiht kreemi. Kreemile omakorda aseta teine kiht biskviiti ja jällegi kreem. Viimasele biskviidile määri samuti kreem ja jäta veidi ka külgedele, nii jääb tort mahlasem. Silu küljed noa või spaatliga siledaks ja vormi tordile lusikaga lumehangi meenutav kate. Enne serveerimist torka tordile kuused.

Koostisosad

Biskviit
 4 muna
 100 g suhkrut
 3 spl kaerajahu
 2 spl kakaopulbrit
 1 tl küpsetuspulbrit
 1 tl piparkoogimaitseainet
Kreem
 300 g toorjuustu
 300 ml vahukoort
 4 spl suhkrut
Kaunistuseks
 1 tuub rohelist piparkoogiglasuuri
 pisikesi suhkrupärleid kuuskedele
 puidust vardaid või muid peenikesi pulki kuusetüvede jaoks

Juhised

1

Kõige esimesena tuleks teha valmis glasuurist kuused, kuna need tahavad enne tordile torkamist tahkuda. Aseta hõbepaberile puidust vardad ja vormi nende peale glasuuri tuubist kuused. Kaunista kuused pärlitega. Hõbepaber võiks olla tasasel pinnal, millega saaks vajadusel kuused korraks sügavkülma tõsta. See kiirendab tahkumist ja sain kuused hõbepaberilt sel viisil ilma murenemata kätte.

2

Vahusta munad suhkruga võimalikult kohevaks. Lisa omavahel segatud kuivained ja sega õrnalt ühtlaseks, et taigen et kaotaks kohevust. Otsustasin kindluse mõttes küpsetada kolm kihti eraldi, seega jaga taigen kolmeks võrdseks osaks ja küpseta kõiki kihte küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga vormis 200-kraadises ahjus 10 minutit.

3

Kreemi jaoks vahusta vahukoor suhkruga kohevaks, lisa toorjuust ja vahusta veelkord kergelt läbi. Aseta tordialusele esimene kiht biskviiti, määri sellele hea mahlane kiht kreemi. Kreemile omakorda aseta teine kiht biskviiti ja jällegi kreem. Viimasele biskviidile määri samuti kreem ja jäta veidi ka külgedele, nii jääb tort mahlasem. Silu küljed noa või spaatliga siledaks ja vormi tordile lusikaga lumehangi meenutav kate. Enne serveerimist torka tordile kuused.

Notes

Jõulutort

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga