Rabarberimuffinid kaerajahuga

Kategooria, RaskusasteAlgaja

Kuna koogist jäi rabarbereid üle, siis mõtlesin neist muffineid teha. Katsetasin neid kaerajahuga ja ausalt, ma ei ole ammu saanud nii pehmeid ja mahlaseid muffineid, kui need siin. Retsept on lihtne ja tulemus kindlasti proovimist väärt!


Ettevalmistusaeg15 minutitKüpsetusaeg25 minutitAeg kokku40 minutit
Koostisosad
 2 muna
 100 g võid
 100 g suhkrut
 150 ml piima
 200 g täistera kaerajahu
 1 tl küpsetuspulbrit
 300 g tükeldatud rabarberit
 veidi kaneeli
1

Koori ja tükelda rabarberid väikesteks tükkideks. Vahusta munad suhkruga ühtlaseks (antud koguse suhkruga jäävad muffinid kergelt magusad, kui eelistad magusamaid, lisa suhkrut hoopis 150 g). Sega munavahule sulatatud või, piim ja omavahel segatud kuivained (jahu, küpsetuspulber ja kaneel). Viimasena lisa rabarberitükid ja sega kogu mass ühtlaseks.

2

Aseta muffiniplaadile paberist muffinivormid. Jaga taigen 10 muffinivormi vahel ja küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni muffinid on kuldpruunid. Enne serveerimist lase neil jahtuda.

Koostisosad

Koostisosad
 2 muna
 100 g võid
 100 g suhkrut
 150 ml piima
 200 g täistera kaerajahu
 1 tl küpsetuspulbrit
 300 g tükeldatud rabarberit
 veidi kaneeli

Juhised

1

Koori ja tükelda rabarberid väikesteks tükkideks. Vahusta munad suhkruga ühtlaseks (antud koguse suhkruga jäävad muffinid kergelt magusad, kui eelistad magusamaid, lisa suhkrut hoopis 150 g). Sega munavahule sulatatud või, piim ja omavahel segatud kuivained (jahu, küpsetuspulber ja kaneel). Viimasena lisa rabarberitükid ja sega kogu mass ühtlaseks.

2

Aseta muffiniplaadile paberist muffinivormid. Jaga taigen 10 muffinivormi vahel ja küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni muffinid on kuldpruunid. Enne serveerimist lase neil jahtuda.

Rabarberimuffinid kaerajahuga

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga