Klassikalise Manhattani toorjuustukoogi veidi teistmoodi versioon, lisandiks seekord mustikad. Algne retsept on pärit Nami-Namist, kohandasin sellest aga enda versiooni.
Koogipõhja valmistamiseks sega purustatud küpsised sulatatud võiga ja suru küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja.
Seejärel vahusta munad suhkruga kohevaks, lisa toasoe toorjuust ja mikserda veel õrnalt läbi. Viimasena lisa mustikad ja sega täidis ühtlaseks. Vala täidis koogipõhjale ja küpseta kooki 180-kraadises ahjus 30 minutit.
Samal ajal valmista kate, selleks sega hapukoor suhkruga. Kui kook on ahjust välja tulnud, soojenda ahi 230 kraadini. Vala hapukoor koogile ja küpseta 230-kraadises ahjus veel 6 minutit. Tõsta kook jahtuma ja lase tal järgmise päevani külmikus maitsestuda. Enne serveerimist kaunista kook mustikate või muu meelepärasega.
Koostisosad
Juhised
Koogipõhja valmistamiseks sega purustatud küpsised sulatatud võiga ja suru küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja.
Seejärel vahusta munad suhkruga kohevaks, lisa toasoe toorjuust ja mikserda veel õrnalt läbi. Viimasena lisa mustikad ja sega täidis ühtlaseks. Vala täidis koogipõhjale ja küpseta kooki 180-kraadises ahjus 30 minutit.
Samal ajal valmista kate, selleks sega hapukoor suhkruga. Kui kook on ahjust välja tulnud, soojenda ahi 230 kraadini. Vala hapukoor koogile ja küpseta 230-kraadises ahjus veel 6 minutit. Tõsta kook jahtuma ja lase tal järgmise päevani külmikus maitsestuda. Enne serveerimist kaunista kook mustikate või muu meelepärasega.
Tere, kas võib kasutada ka külmutatud mustikaid? 🙂
Tere! Loomulikult, olen ka ise katsetanud külmutatud mustikatega ja tulemus on täpselt sama. 🙂