Mustika Manhattan

KategooriaRaskusasteKeskmine

Klassikalise Manhattani toorjuustukoogi veidi teistmoodi versioon, lisandiks seekord mustikad. Algne retsept on pärit Nami-Namist, kohandasin sellest aga enda versiooni.


Kogus8 portsjonit

Ettevalmistusaeg20 minutitKüpsetusaeg30 minutitAeg kokku50 minutit

Koogipõhi
 200 g Digestive küpsiseid
 100 g võid
Täidis
 400 g toorjuustu (näiteks Otto)
 2 muna
 100 g suhkrut
 100 g mustikaid
Kate
 300 g hapukoort (20%)
 2 spl suhkrut
 kaunistuseks tumedat šokolaadi, mustikaid või muud

1

Koogipõhja valmistamiseks sega purustatud küpsised sulatatud võiga ja suru küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja.

2

Seejärel vahusta munad suhkruga kohevaks, lisa toasoe toorjuust ja mikserda veel õrnalt läbi. Viimasena lisa mustikad ja sega täidis ühtlaseks. Vala täidis koogipõhjale ja küpseta kooki 180-kraadises ahjus 30 minutit.

3

Samal ajal valmista kate, selleks sega hapukoor suhkruga. Kui kook on ahjust välja tulnud, soojenda ahi 230 kraadini. Vala hapukoor koogile ja küpseta 230-kraadises ahjus veel 6 minutit. Tõsta kook jahtuma ja lase tal järgmise päevani külmikus maitsestuda. Enne serveerimist kaunista kook mustikate või muu meelepärasega.

Koostisosad

Koogipõhi
 200 g Digestive küpsiseid
 100 g võid
Täidis
 400 g toorjuustu (näiteks Otto)
 2 muna
 100 g suhkrut
 100 g mustikaid
Kate
 300 g hapukoort (20%)
 2 spl suhkrut
 kaunistuseks tumedat šokolaadi, mustikaid või muud

Juhised

1

Koogipõhja valmistamiseks sega purustatud küpsised sulatatud võiga ja suru küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja.

2

Seejärel vahusta munad suhkruga kohevaks, lisa toasoe toorjuust ja mikserda veel õrnalt läbi. Viimasena lisa mustikad ja sega täidis ühtlaseks. Vala täidis koogipõhjale ja küpseta kooki 180-kraadises ahjus 30 minutit.

3

Samal ajal valmista kate, selleks sega hapukoor suhkruga. Kui kook on ahjust välja tulnud, soojenda ahi 230 kraadini. Vala hapukoor koogile ja küpseta 230-kraadises ahjus veel 6 minutit. Tõsta kook jahtuma ja lase tal järgmise päevani külmikus maitsestuda. Enne serveerimist kaunista kook mustikate või muu meelepärasega.

Mustika Manhattan

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga