Printimise sätted:

Mustika Manhattan

Kogus8 portsjonitEttevalmistusaeg20 minutitKüpsetusaeg30 minutitAeg kokku50 minutit

Klassikalise Manhattani toorjuustukoogi veidi teistmoodi versioon, lisandiks seekord mustikad. Algne retsept on pärit Nami-Namist, kohandasin sellest aga enda versiooni.

Koogipõhi
 200 g Digestive küpsiseid
 100 g võid
Täidis
 400 g toorjuustu (näiteks Otto)
 2 muna
 100 g suhkrut
 100 g mustikaid
Kate
 300 g hapukoort (20%)
 2 spl suhkrut
 kaunistuseks tumedat šokolaadi, mustikaid või muud
1

Koogipõhja valmistamiseks sega purustatud küpsised sulatatud võiga ja suru küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja.

2

Seejärel vahusta munad suhkruga kohevaks, lisa toasoe toorjuust ja mikserda veel õrnalt läbi. Viimasena lisa mustikad ja sega täidis ühtlaseks. Vala täidis koogipõhjale ja küpseta kooki 180-kraadises ahjus 30 minutit.

3

Samal ajal valmista kate, selleks sega hapukoor suhkruga. Kui kook on ahjust välja tulnud, soojenda ahi 230 kraadini. Vala hapukoor koogile ja küpseta 230-kraadises ahjus veel 6 minutit. Tõsta kook jahtuma ja lase tal järgmise päevani külmikus maitsestuda. Enne serveerimist kaunista kook mustikate või muu meelepärasega.

Nutrition Facts

Servings 8